Κομμουνιστικές μέθοδοι

Must Read

Με τον κ. Πορτοσάλτε θεωρώ ότι ανήκουμε ιδεολογικά σε διαφορετικά στρατόπεδα, πάντα τον θεωρούσα από τους πιο συνεπείς και μαχητικούς στρατευμένους δημοσιογράφους που στηρίζουν τη βαθιά συστημική και ελιτιστική πλευρά της πολιτικής μας, τόσο σε εκπομπές του στο ραδιόφωνο, όπου προβάλλει χωρίς κανένα κόμπλεξ τις στενές σχέσεις του με επικεφαλής πολιτικούς, όσο και από τις εμφανίσεις του σε γνωστό τηλεοπτικό κανάλι, όπου έχει σιγοντάρει με νύχια και με δόντια, και χωρίς έκφραση ούτε μιας υποψίας σκεπτικισμού, κάθε απόφαση της κυβέρνησής μας.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Είχα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη όταν πριν από λίγες ημέρες ο κ. Πορτοσάλτε εξέφρασε δημόσια τη σφοδρή αντίθεσή του σε ενέργεια της κυβέρνησης, και με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι ακόμα και ο πιο πειθήνιος στρατιώτης έχει τα όριά του, και ενδέχεται να αντιδράσει σε περίπτωση που η τακτική η οποία ακολουθείται είναι εντελώς καταστροφική και ανούσια.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και στενός φίλος του δημοσιογράφου με ανάρτησή του στο twitter καυχήθηκε για την «αποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης, όταν έβαλε λουκέτο για δύο μήνες και επέβαλε εξοντωτικό πρόστιμο σε παραλιακό μπαρ της Μυκόνου, επειδή δεν τηρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού οι νεαροί πελάτες κατά τη λειτουργία του καταστήματος.

Ο δημοσιογράφος πάρα πολύ εύστοχα χαρακτήρισε «κομμουνιστική» την κυβέρνηση, η οποία βάλλει κατά της ελεύθερης οικονομίας, και μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, η οποία ακολουθεί την απόλυτη καραντίνα που επέβαλε η κυβέρνησή μας, ακαριαία αποφάσισε να κλείσει επιχείρηση η οποία θρέφει 270 οικογένειες κατά την πιο παραγωγική περίοδο λειτουργίας της!

Έχουν κάνει μια βόλτα οι επικεφαλής της κυβέρνησης κάποιο σαββατόβραδο στο Μπουρνάζι, στο κέντρο της Αθήνας στα μπαράκια της Αγίας Ειρήνης, στην πλατεία Χαλανδρίου, στην Κηφισιά, και σε δεκάδες άλλα μέρη όπου γίνεται κοσμοσυρροή; Έχουν πραγματικά την εντύπωση ότι οι καταστηματάρχες ύστερα από περίοδο ολοκληρωτικής ζημιάς, που οφείλεται στην απόλυτη καραντίνα, θα έχουν μεζούρες και θα κάνουν τους αστυνόμους σε διψασμένους για ζωή νεαρούς;

Αλήθεια, σε ποιο παράλληλο σύμπαν ζει η κυβέρνησή μας, όταν επιβάλλει τέτοιες βαρύτατες και καταστροφικές προς την κοινωνία ποινές προς επιχειρηματίες και τις οικογένειες των εργαζομένων; Πολύ εύστοχος ο κ. Πορτοσάλτε, όταν χαρακτήρισε κομμουνιστικά τα μέτρα, συμφωνώ απόλυτα μαζί του, και ελπίζω ειλικρινά, επειδή έχει προβεβλημένο βήμα, να συνεχίσει να ασκεί κριτική στο κράτος όταν αυτό παρεκκλίνει είτε προς κομμουνιστικές είτε προς αντεθνικές αποφάσεις.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε κρίσιμη κατάσταση 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα το βράδυ της Τετάρτης σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όταν αυτοκίνητο παρέσυρε ανήλικο ποδηλάτη.Το περιστατικό συνέβη λίγο...

More Articles Like This