Μάγια Μελάγια και κυρία Ντόρα

Must Read

Η ιστορία είναι λίγο πολύ γνωστή

  • Από τον Χρήστο Μπολώση

Διαδραματίζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’50. Η Κατίνα Παξινού ήταν μία από τις μεγαλύτερες Ελληνίδες ηθοποιούς, βραβευμένη και με Όσκαρ. Από την άλλη, η Μάγια Μελάγια ήταν μία μπριόζα τραγουδίστρια, με «ειδίκευση» στα αρχοντορεμπέτικα και, ως εκ τούτου, με ευρεία λαϊκή απήχηση. Φτάνει λοιπόν η Παξινού στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και κινείται να μπει – χωρίς εισιτήριο, βέβαια, αφού πρωταγωνιστούσε. Τότε ένας τυπικότατος χωροφύλαξ της φράζει τον δρόμο: «Απαγορεύεται» «Βρε, ξέρεις ποια είμ’ εγώ; Είμαι η Κατίνα Παξινού». Και ο χωροφύλαξ: «Ρε δεν πά’ να ‘σαι και η Μάγια Μελάγια, χωρίς εισιτήριο δεν μπαίνεις».

Πώς μου ‘ρθε αυτό; Έχει σκεφτεί, άραγε, η κυρία Ντόρα όταν πάει «βρέξει χιονίσει το Πάσχα στα Χανιά» και βρεθεί κάνας χωροφύλαξ και της πει «Ρε, δεν περνάς, μακάρι να είσαι η Πάολα» τι θα κάνει; Να μην ανησυχεί, όμως. Τη διαβεβαιώνω εγώ ότι δεν θα βρεθεί κανένας να σταματήσει την αγέρωχη Ντόρα, διότι «Ρε, ξέρεις ποια είμ’ εγώ;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τι βλέπει η ΕΛ.ΑΣ στην ανταλλαγή πυροβολισμών στον Πειραιά – «Είχε σκοτώσει συγγενή μου στην Τουρκία»

Σε σοκ είναι ακόμη οι πελάτες του σούπερ μάρκετ στην Ακτή Μουτσοπούλου, στον Πειραιά, για την ανταλλαγή πυροβολισμών δίπλα...

More Articles Like This