Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

1821-2021, μια ξεφτίλα δρόμος

Αυτή η χώρα είναι δύσκολο να απαλλαγεί από τις ιδεοληψίες ατόμων που πιστεύουν σε νεκρές ιδεολογίες, αφού προηγουμένως πίστεψαν σε πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί στην κοινή γνώμη ακόμα και της ίδιας της πατρίδας τους, όπως είναι ο Τσαουσέσκου και ο Εμβέρ Χότζα.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Και, όσο συμβαίνει αυτό, όσο τα ορφανά του Στάλιν συνεχίζουν να καθορίζουν το μέλλον αυτού του τόπου τόσο η χώρα θα διολισθαίνει στην πλήρη απαξίωση και την καταστροφή.
Το 2021 θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία για έναν εθνικό αναστοχασμό, για έναν ιστορικό απολογισμό αυτών των 200 ετών της Ελλάδας, του ελλαδικού κράτους και του Ελληνισμού, για έναν ιστορικό απολογισμό της ίδιας της Επανάστασης του 1821, που ήταν ένας εθνικοαπελευθερωτικός και όχι ταξικός αγώνας, όπως υποστηρίζουν θιασώτες νεκρών ιδεολογιών, τις οποίες πέταξε στο καλάθι των αχρήστων η ίδια η Ιστορία.

Υπάρχει μια ομάδα πολιτικών, διανοουμένων και«διανοουμένων» στην πατρίδα μας, που εδώ και καιρό όχι απλά επιδιώκει, αλλά καταβάλλει εναγώνιες προσπάθειες να δημιουργήσει βιβλιογραφία και να μας πείσει ότι ο αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικοαπελευθερωτικός, αλλά ταξικός, πως μέχρι την ίδρυση του ελληνικού κράτους, μετά την Απελευθέρωση, δεν υπήρχε ελληνικό έθνος και ότι αυτό που σήμερα λέμε «ελληνικό έθνος» αποτελεί κατασκεύασμα του ελληνικού έθνους-κράτους.

Η ίδια ομάδα προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν υπήρχε καταπίεση στη διάρκεια της οθωμανικής σκλαβιάς, ότι οι Ελληνες ζούσαν σαν… πασάδες, απολαμβάνοντας τη φιλευσπλαχνία του σουλτάνου, και πως δεν υπήρχε καν το κρυφό σχολειό.

Σε όλο το παραπάνω πλαίσιο στηρίζεται προφανώς η διχαστική παρέμβαση του τ. προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος, από το βήμα της Βουλής, κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει διάταξη η οποία έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου για το επιτελικό κράτος και ορίζει ότι σκοπός της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» είναι «η ανάπτυξη εθνικού αφηγήματος της Ελλάδας, με σκοπό τη δημιουργία ενιαίας εικόνας και ταυτότητας της χώρας και των φορέων του ελληνικού κράτους».

Ο κ. Βούτσης, αφού τέθηκε ενάντια στην «εθνικοφρονητική υπεροχή και ηγεμονία» με αφορμή τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από το ξέσπασμα της Εθνεγερσίας, είπε μεταξύ άλλων:

«Τι πράγματα είναι αυτά; Το 2019, μετά την κρίση τη δεκαετή, μέσα σε μια παγκοσμιοποίηση όπου δοκιμάζονται τα πάντα, μιλάμε για ενιαίο εθνικό αφήγημα και για ταυτότητα της χώρας; Τραβήξτε το πίσω. Τέτοιες εθνοποιητικές διαδικασίες έγιναν στον 19ο αιώνα, που για να υπάρξουν τα έθνη-κράτη δημιουργούνταν το κυρίαρχο αφήγημα».

Ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως στο άρθρο 113, παράγραφος 1γ «δεν είναι ότι προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ενοποιημένη εθνική βάση, αλλά είναι το branding της Ελλάδας προς τα έξω, ώστε να απηχεί τα μηνύματα με έναν ενιαίο τρόπο επικοινωνιακής προβολής και όχι μια δημόσια πολιτική που αναφέρεται σε ενιαίο έθνος».

Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η αντιπολίτευση, αυτή είναι η κυβέρνηση που ψήφισε ο ελληνικός λαός για να δώσει ένα ισχυρό μήνυμα στους εθνομηδενιστές.

Καταρχάς, να δώσουμε ορισμένες απαντήσεις και στον κ. Βούτση και στον κ. Γεραπετρίτη.

Την Eπανάσταση του 1821 την ξεκίνησαν Eλληνες από τον Πόντο και τις παραδουνάβιες χώρες, και τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα τον έκαναν Ελληνες σχεδόν από όλες τις περιοχές όπου ζούσε Ελληνισμός.

Αυτό αποτελεί απόδειξη ότι υπήρχε ενιαία εθνική ταυτότητα πριν από το 1821 και, άρα, το ελληνικό έθνος δεν είναι κατασκεύασμα που προέκυψε από τις προσπάθειες δημιουργίας εθνικών κρατών. Οι Ελληνες του Πόντου από τον 10ο-11ο αιώνα μιλούσαν στα τραγούδια τους για «Ελλενικόν σπαθίν κι ελλενικόν κοντάριν», οι Ελληνες του Πόντου, αιώνες τώρα, έλεγαν «ελλενικά συντζαίνομεν», οι Ελληνες του Πόντου μιλούσαν εδώ και αιώνες για «Τραντέλλενες».

Πού τα βρήκατε αυτά τα ψεύδη και τα ξεφουρνίζετε στον ελληνικό λαό και στα πανεπιστήμια, μετατρέποντας τα Ελληνόπουλα σε νεογενίτσαρους της νέας τάξης πραγμάτων;

Αν ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας του 1821 δεν ήταν εθνικός αλλά ταξικός, γιατί δεν συμμετείχαν σε αυτόν Τούρκοι, Βούλγαροι και Αραβες, μαζί με τους Ελληνες εργάτες, για να απελευθερωθούν από εκείνους που τους εκμεταλλεύονταν ταξικά;

Αν ο σουλτάνος ήταν τόσο δίκαιος και τόσο φιλεύσπλαχνος με τους Ελληνες, γιατί εφάρμοσε το παιδομάζωμα, αρπάζοντας νεαρά αγόρια από την αγκαλιά της μητέρας τους για να τα κάνει με τη βία φανατισμένους μουσουλμάνους στρατιώτες εναντίον των Ελλήνων και των ίδιων των γονιών και των αδελφών τους;

Εκτός κι αν κάποιοι δείχνουν αλληλεγγύη στον σουλτάνο, γιατί έκαναν τα ίδια κι αυτοί στα Ελληνόπουλα, αρπάζοντάς τα με τη βία από την αγκαλιά της μάνας τους για να τα κάνουν νεογενίτσαρους.

Οσον αφορά δε τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι Ελληνες επί οθωμανικής σκλαβιάς, να σημειώσουμε τρία πράγματα:

Πρώτον, η Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν είχε Σύνταγμα και ο σουλτάνος κυβερνούσε ελέω Αλλάχ. Με βάση αυτό, οι Ελληνες ήταν κατώτερα όντα από τους μουσουλμάνους.

Δεύτερον, επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν υπήρχε Ποινικός Κώδικας, ο οποίος ίσχυσε για πρώτη φορά με το Διάταγμα των Ρόδων, γνωστό και ως «Τανζιμάτ Φερμανί», με το οποίο εξομοιώθηκαν απέναντι στον νόμο χριστιανοί και μουσουλμάνοι. Μέχρι τότε, οι μουσουλμάνοι ήταν ανώτερα και οι χριστιανοί κατώτερα όντα.

Τρίτον, με δεύτερο μεταρρυθμιστικό διάταγμα, το «Χάτι Χουμαγιούν», που εκδόθηκε το 1856 κατόπιν πιέσεως των Δυτικών, όπως και το πρώτο, και όχι λόγω της… φιλευσπλαχνίας του σουλτάνου, για πρώτη φορά το οθωμανικό κράτος δήλωνε ότι εγγυάται τη ζωή, την τιμή και την περιουσία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών της Αυτοκρατορίας, τα οποία μέχρι τότε όχι μόνο δεν ήταν εξασφαλισμένα, αλλά ήταν στα βάρβαρα χέρια των ντερεμπέηδων, των αγάδων και των πασάδων, οι οποίοι μπορούσαν να στείλουν στην αγχόνη οποιονδήποτε Ελληνα, χωρίς δίκη.

Αυτή είναι η αλήθεια για τη… φιλευσπλαχνία του σουλτάνου απέναντι στους Ελληνες, αλλά και η απάντηση στο μεγάλο ψέμα της ασυνέχειας του ελληνικού έθνους.

Δεν θα μας νικήσετε, γιατί είστε το ψέμα κι εμείς η αλήθεια, είμαστε οι αγώνες του έθνους κι εσείς οι αγωνιστές εναντίον του ελληνικού έθνους.

Κι εσείς, κ. Γεραπετρίτη, θα έπρεπε να αντέξετε στις πιέσεις των εθνομηδενιστών, γιατί από το 1821 μέχρι το 2021 που «ονειρεύεστε» είναι μια ξεφτίλα δρόμος.

Μην εξευτελίζεστε και μην εξευτελίζετε την Ελλάδα.

Δεν είναι και δεν είμαστε εταιρία για να μιλάτε για branding. Και, ναι, είμαστε ένα ενιαίο έθνος, με σκληρούς αγώνες για να φτάσουμε ως εδώ και, κυρίως, δεν ανεχόμαστε τέτοιες προσβολές.

Μη δειλιάζετε, σηκωθείτε όρθιος και θα νιώσετε υπερήφανος που είστε Ελληνας, εκτός κι αν είστε κι εσείς κάτι… άλλο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσο κρετίνους μας θεωρούν

Πόσο ηλίθιους πρέπει να μας θεωρούν οι υποψήφιοι βουλευτάδες, συμπολίτες μου; Απαντώ: Όσο δεν...

Νέα Παιδαγωγική

Μία δασκάλα σε ένα Δημοτικό της Αθήνας θεώρησε παιδαγωγικό να προβάλλει στους μαθητές της...

Μειοψηφία η Αριστερά πρώτη φορά από το 1981

Η Ελλάς αποτελούσε για πολλές δεκαετίες την εξαίρεση στο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα: Ενώ σχεδόν...

Η «δίκαιη» μοιρασιά του πλούτου του Αιγαίου

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 θα δούμε αν ο Ερντογάν θα ολοκληρώσει τη νίκη...

Μετεκλογικός σουσουδισμός

Εξαρτημένο αντανακλαστικό των αποδοκιμασθέντων στην εκλογική διαδικασία: καμπυλώνουν φρύδι, σηκώνουν μύτη, υψώνουν δάχτυλο και...

Διαβρωμένο κόμμα Ελλήνων και ελληνοφώνων

Οσα συμβαίνουν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν, δυστυχώς, το πραγματικό του πρόβλημα. Το οποίο προεκλογικώς...

Απολογισμός και σκέψεις για την επόμενη μέρα

Με τον Θάνο Τζήμερο συγκροτήσαμε έναν συνασπισμό, την ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, που προσέφερε μια πολιτική...

Η ποιότητα των πολιτικών

Το κατά πόσον εννοούν όσα λένε και γράφουν οι αδιόρθωτοι κομματάνθρωποι φαίνεται από τον...

Παγκόσμια σταθερά

Αν νομίζετε, φίλοι μου, ότι η παγκόσμια σταθερά, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις...

Η Ν.Δ. στοχοποιεί ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτές τις εκλογές.Στον πρώτο γύρο που αυτές διεξήχθησαν με σύστημα...

Προβολή σκηνών σεξ σε δημοτικό!

Όσα συμβαίνουν σήμερα στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία παραπέμπουν σε σκηνές από την...

Ελπίδες και παγίδες της κάλπης

Πάμε πρώτα στα ευχάριστα: Η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ! Ασχετα με το πώς θα την...

Φενάκη…

Το μνημόσυνο της ενταφιασμένης δημοκρατίας έλαβε χώρα πανηγυρικά την Κυριακή 21-05-2023. Η όζουσα οσμή...

Εκβιασμός Ράμα μετά τις εκλογές

Σκληρή διαπραγμάτευση «στα όρια του εκβιασμού», όπως επισημαίνουν ξένοι -κυρίως- διπλωμάτες, επιδιώκει να επιβάλει...

Σταθερότητα με φέτα στα… κοσμηματοπωλεία!

Η δημοκρατία μίλησε. Και το αποτέλεσμα που παρήγαγε απαιτεί σεβασμό, καθώς ο κυρίαρχος λαός...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δέσποινα Παπαδοπούλου: «Σπάει» τη σιωπή της μετά από χρόνια, η σύζυγος του δικτάτορα Παπαδόπουλου

Τα τελευταία λόγια του άντρα της στην Εντατική, ο «θετός» εγγονός της και η φιλία της με γνωστή τραγουδίστρια

Πακιστανοί απειλούν ότι θα κόψουν κεφάλια με φόντο τουρίστες, στην καρδιά της Αθήνας!

Έχοντας πίσω τους την Ακρόπολη και κάποιους τουρίστες, μια...

Εκατομμυριούχος η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη στη Βαρβάκειο – «Έφαγε» όλη την περιουσία στην κόκα

Από πάμπλουτη οικογένεια η 60χρονη που βρέθηκε σφαγμένη από τον σύντροφό της

NEWSROOM