Η αλήθεια για την εστίαση

Must Read

«Υπερβολική απαίτηση να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα και να θέλεις να ζήσεις. Η εστίαση τετέλεσται, με χαριστική βολή διά χειρός Αδώνιδος»

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος έχει τον μουσικό βιβλιοκαφενέ «Ο Bιβλιοπότης», που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας (Χαριλάου Τρικούπη 14, εντός στοάς). Σε συζήτηση που είχαμε για τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Παναγιωτακόπουλος, με πολύ λίγα λόγια, λύνει απορίες και ακυρώνει καλοπληρωμένη κυβερνητική προπαγάνδα περί της «ενίσχυσης» που έδωσε η κυβέρνηση σε όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.

«Η εστίαση ύστερα από έναν χρόνο σαρωτικών κρατικών απαγορεύσεων καλείται να επιβιώσει εν μέσω ενός άκρως εχθρικού περιβάλλοντος. Την πολυδιαφημιζόμενη επιδότηση πρώτων υλών δεν τη λαμβάνουν τελικά ούτε οι μισές επιχειρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, όλη η εστίαση είχε αποκλειστεί από την αποζημίωση του Απριλίου, επειδή θα λάμβανε την επιδότηση που… δεν έλαβε. Τελευταία ελπίδα ρευστότητας, το πρόγραμμα πάγιων δαπανών, από το οποίο όμως αφαιρούνται οι επιστρεπτέες προκαταβολές. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση τους λέει ότι τα μοναδικά χρήματα που τους χορήγησε την περίοδο της υποχρεωτικής αργίας τα έδωσε για να πληρώσουν μόνο τις πάγιες δαπάνες της επιχείρησής τους. Όχι για να ζήσουν και οι ίδιοι. Υπερβολική απαίτηση να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα και να θέλεις να ζήσεις…

»Κι αφού, σε πείσμα των κυβερνητικών μέτρων, κάποιοι συνεχίζουν να ζουν, ήρθε η ώρα της χαριστικής βολής. Τα μέτρα που εξήγγειλε προχθές η κυβέρνηση ουσιαστικά αποτελούν μέτρα απομάκρυνσης του μισού πληθυσμού από τα καταστήματα εστίασης. Αν μια παρέα ανεμβολίαστων πρέπει να πληρώσει 5-6 ράπιντ τεστ για να πάει να φάει σε μια ταβέρνα, απλά θα προτιμήσει να μαζευτεί σε κάποιο σπίτι. Για να διεκδικήσουν τους άλλους μισούς Ελληνες, οι επιχειρηματίες της εστίασης θα πρέπει να προσλάβουν προσωπικό επιφορτισμένο με χρέη ιατρικού επιτηρητή, αστυνομικού και επόπτη. Εν ολίγοις, η εστίαση τετέλεσται, με χαριστική βολή διά χειρός Αδώνιδος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This