Πρόγραμμα anti drone του Γερμανικού υπουργείου μεταφορών με radar, κάμερες, AI

Εδώ αναζητείται ο «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ...

Must Read

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, η αναχαίτιση (με δίχτυ), ενός μη συνεργάσιμου μη επανδρωμένου μικρού αεροσκάφους (drone), για πρώτη φορά σε δοκιμή πεδίου στο αεροδρόμιο του Αμβούργου στο πλαίσιο του έργου “FALKE”, που χρηματοδοτήθηκε από το BMVI (Ομοσπονδιακό Υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών).

Του Μπάμπη Παπασπύρου*

Η μη εξουσιοδοτημένη εισβολή drones ή μη επανδρωμένων εναέριων συστημάτων (UAS) σε ζώνες ελέγχου σημαίνει αυξανόμενη απειλή για τη λειτουργία των αεροδρομίων. Τα υπεύθυνα μέρη του αεροδρομίου αντιμετωπίζουν την πρόκληση να εντοπίσουν γρήγορα και να αντιδράσουν στην παράνομη είσοδο αυτών των μικρών και ευκίνητων ιπτάμενων αντικειμένων, προκειμένου να ελαχιστοποιήσουν τυχόν επιπτώσεις στις λειτουργίες του αεροδρομίου. Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Αεροδρομίου του Αμβούργου, οι εταίροι του έργου «FALKE» αναπτύσσουν και επιδεικνύουν τη συνολική τεχνική και οργανωτική τους ιδέα για την άμυνα κατά παράνομων χειρισμών drones. Το FALKE παρέχει μια αυτοματοποιημένη και τυποποιημένη λύση που μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε άλλα γερμανικά αεροδρόμια, λαμβάνοντας υπόψη όλους τους τομείς αρμοδιότητας και ευθύνης. Εκτός από την ομάδα Frequentis, στο έργο συμμετέχουν η Γερμανική Ομοσπονδιακή Αστυνομία, η DFS, η Lufthansa, το Αεροδρόμιο του Αμβούργου, ο Όμιλος Hensoldt και το Helmut Schmidt University (HSU) Hamburg.

Η Frequentis και η Hensoldt / Hensoldt Avionics δημιουργούν το σχέδιο για τη διαχείριση εισβολών μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε περιβάλλον αεροδρομίου με Radar doppler EO sensors (κάμερες).

Ο στόχος του έργου FALKE είναι να ενσωματώσει όλες τις διαδικασίες και την απαραίτητη τεχνολογία, έτσι ώστε, σε περίπτωση επικίνδυνης κατάστασης από ένα μη εξουσιοδοτημένο drone σε περιβάλλον αεροδρομίου να μπορεί να αναχαιτιστεί αυτόματα – επίσης με την επιλογή ανθρώπινης παρέμβασης – και να μεταφερθεί στο μια ασφαλή τοποθεσία.

Για να γίνει αυτό, αξιολογούνται τα δεδομένα αισθητήρων (Radar, EO sensors κλπ), οι ροές επικοινωνίας διοχετεύονται και επεξεργάζονται στο Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών και η λύση Counter-UAS ενισχύεται με τεχνητή νοημοσύνη. Τον Ιούνιο του 2021, οι εταιρείες και οι οργανισμοί που συνεργάζονται στο ερευνητικό πρόγραμμα FALKE συναντήθηκαν για μια πρώτη δοκιμή πεδίου κοντά στο Ulm στη Γερμανία….

Μάθετε περισσότερα παρακολουθώντας το βίντεο:

Και ενώ όλα αυτά τα ενδιαφέροντα κυβερνητικά προγράμματα ολιστικής αντιμετώπισης drone συμβαίνουν στην Γερμανία με μεγάλη επιτυχία…

Εδώ στην Ελλάδα αναζητείται το radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ του οποίου η τύχη αγνοείται…

* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 14 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι δεσμευμένοι αναθεωρήστε τις έννοιες του εγώ και του εσύ για να βρείτε τις χαμένες ισορροπίες σας. Ξεπεράστε...

More Articles Like This