Δήθεν συμπαράσταση

Must Read

Ξέρετε πόσο απέχει η βορειοανατολική παραλία της Σύμης από τα τουρκικά παράλια; Μόνο τριάμισι μίλια.

  • Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Έτσι, ενώ την περασμένη εβδομάδα απομακρύνθηκαν από το νησί προς τα ενδότερα της Ελλάδος 300 μετανάστες, ο δήμαρχος της Σύμης ανακοίνωσε ότι σχεδόν αμέσως μπήκαν από την Τουρκία στη Σύμη άλλα… 500 άτομα! Κι αυτή η επέλαση γίνεται σε ένα νησί με συνολικό εντόπιο πληθυσμό όχι ανώτερο από 2.500 κατοίκους!

Φαντάζεστε τι γίνεται στο ακριτικό νησί; Η κατάσταση στους παραλιακούς δρόμους, στα στενά γύρω από το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία, με λύματα, ακαθαρσίες και απορρίμματα να στοιβάζονται εδώ κι εκεί, έχει γίνει αφόρητη! Κι εμείς εξακολουθούμε να λεπτολογούμε -και να κλαίμε…- μόνο για τη Μόρια της Λέσβου… Που, ενώ είχε δυνατότητα φιλοξενίας μόνο 3.000-4.000 μεταναστών, της προέκυψαν… 12.000!

Ο δήμαρχος στις σχετικές δηλώσεις του ζήτησε να βρίσκεται στη Σύμη σε εικοσιτετράωρη βάση σκάφος του Λιμενικού, ώστε να πραγματοποιείται ανάσχεση της εισβολής προτού μπουν οι βάρκες από τα τουρκικά παράλια στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Όμως, αυτό που κατά κανόνα συμβαίνει, είναι ότι εάν αντιληφθούν οι διακινητές ότι πλησιάζει σκάφος του Λιμενικού, βυθίζουν οι ίδιοι τις βάρκες στη θάλασσα! Οπότε οι άνδρες του ελληνικού Λιμενικού είναι υποχρεωμένοι -σύμφωνα με τους διεθνείς όρους για την προστασία της ζωής στη θάλασσα- να αναλάβουν αυτοί την επιχείρηση διάσωσης των ριγμένων από τους διακινητές στα νερά μεταναστών… Αφήνω ότι οι διακινητές αδιαφορούν παραλλήλως εντελώς για ενδεχόμενη παρουσία γύρω τους και σκαφών της Frontex ή του ΝΑΤΟ. Ξέρετε γιατί; Διότι τα ξένα σκάφη περιορίζονται απλά και μόνο στην καταγραφή των λεμβών διακίνησης καθώς και στον προσδιορισμό των σημείων από τα οποία οι λέμβοι απέπλευσαν! Καταλάβατε; Αυτή είναι η «συμπαράσταση» προς εμάς «συμμάχων» και «εταίρων», όπως θέλει να εναβρύνεται και ο Πρόεδρος κ. Παυλόπουλος!

Σύμφωνα, τώρα, με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Eλ Παΐς» στις 26 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τη συνάντηση των Μόνιμων Αντιπροσώπων των χωρών-μελών της Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες με θέμα την υποδοχή των μεταναστών στην Ευρώπη, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Πολωνία, η Ουγγαρία και άλλες χώρες αντέδρασαν στο σχέδιο καταμερισμού των προσφύγων στα εδάφη τους (καθεμιά, βέβαια, για τους δικούς της λόγους…), δηλαδή στο σχέδιο που προτάθηκε από το Βερολίνο και το Παρίσι. Να σημειωθεί, παρεμπιπτόντως, ότι βάσει του σχεδίου αυτού Γερμανία και Γαλλία φάνηκαν να θέλουν να ευνοήσουν καθαρά μόνον την Ιταλία!

Θυμίζω ότι οι υπουργοί Εσωτερικών Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Μάλτας, σε πρόσφατη συνάντησή τους στη Βιτοριόζα της Μάλτας, συμφώνησαν σε μια κάποια λύση μεταξύ τους για την κατανομή των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα, με τον υπουργό Εσωτερικών της Μάλτας Φαρούτζια να ανακοινώνει ότι η λύση αυτή θα παρουσιαστεί στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. στις 8 Οκτωβρίου 2019 στο… Λουξεμβούργο. Η συμφωνία αυτή αφορά μηχανισμό κατανομής των διασωζομένων στη θάλασσα μεταναστών, προς ειδική βοήθεια Ιταλίας και Μάλτας! Με τις υγείες μας, συμπατριώτες!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This