Επόμενο στάδιο… η νοθεία!

Δεν έχουν υπάρξει ξανά τέτοιες ακροβασίες, θεσμικά ατοπήματα, στραμπουλήγματα της συνταγματικής νομιμότητας για να μη χάσει την καρέκλα ο εκλεκτός υπάλληλος του συστήματος

Must Read

Γιώργος Χαρβαλιάς
Γιώργος Χαρβαλιάς
Ο Γιώργος Χαρβαλιάς είναι δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής, εξειδικευμένος σε θέματα γεωστρατηγικής. Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Μωραΐτη. Ολοκλήρωσε τον προπτυχιακό κύκλο σπουδών του στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Δεν τους έφτανε ο Κασιδιάρης. Με απίθανες επινοήσεις άρχισαν να κόβουν όλα τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. Κι όταν δεν έβρισκαν δικαιολογίες τύπου «σφετερισμός εθνικού συμβόλου», έριχναν τα συστήματα για να μην προλάβουν να καταθέσουν υποψηφιότητες

Ειλικρινά, με όλα όσα συμβαίνουν, δυσκολεύομαι να καταλάβω γιατί δεν ανακηρύσσεται απευθείας ισόβιος πρωθυπουργός ο Κυριάκος, από τους δημοσκόπους και τη Singular Logic, να ξεμπερδεύουμε μια και καλή. Θα ήταν νομίζω πιο εύκολο για όλους μας, να γλιτώσουμε και την ταλαιπωρία στα εκλογικά κέντρα.

Στα 30 και πλέον χρόνια που εργάζομαι ως δημοσιογράφος δεν έχω ξαναδεί τέτοιες ξεδιάντροπες και απροσχημάτιστες μεθοδεύσεις για να παραμείνει μια πολιτική, εν προκειμένω και οικογενειακή, φατρία στην εξουσία. Δεν έχουν υπάρξει ξανά τέτοιες ακροβασίες, θεσμικά ατοπήματα, στραμπουλήγματα της συνταγματικής νομιμότητας για να μη χάσει την καρέκλα ο εκλεκτός υπάλληλος του συστήματος. Κυρίως, όμως, δεν έχει υπάρξει ξανά τέτοια εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από κυβέρνηση. Ποτέ στη Μεταπολίτευση.

Είναι χαρακτηριστικός και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται η εξόντωση των αντιπάλων. Ηθική, οικονομική, ενίοτε και φυσική. Οι ελάχιστοι δημοσιογράφοι και εκδότες που μπήκαν στο στόχαστρο (γιατί οι υπόλοιποι έχουν προ καιρού προσκυνήσει – με το αζημίωτο βεβαίως) παραλίγο να βρεθούν στη φυλακή. Ενας από αυτούς, ο πιο κραυγαλέα ενοχλητικός, έφαγε δύο σφαίρες από πληρωμένο εκτελεστή, αλλά, για κακή τύχη αυτών που θέλησαν να βγάλουν από τη μέση, επέζησε.

Στους πολιτικούς αντιπάλους του καθεστώτος επιφυλάχθηκε ασφυκτική παρακολούθηση. Το Predator δούλευε νύχτα μέρα, για να ανακαλύψει τα τρωτά σημεία τους, ακόμη και μέσα από τη κλειδαρότρυπα της κρεβατοκάμαράς τους. Το καθεστώς παρακολουθούσε και τους δικούς του, για να δει ποιοι κάνουν ταμείο χωρίς να αποδίδουν τα δέοντα στη κεντρική τραπεζοθυρίδα.

Μιλάμε, λοιπόν, για πρακτικές μαφιόζων, αδίστακτων, που δεν έχουν κανέναν σκοπό να παραδώσουν την εξουσία. Φτάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών και θυμήθηκαν να αποκλείσουν τον Κασιδιάρη γιατί… απειλεί το πολίτευμα. Υποχρέωσαν το ανώτατο δικαστήριο να γνωμοδοτήσει μέσα σε δύο μέρες, χωρίς ακροαματική διαδικασία. Και επειδή κάποιοι δικαστές δεν φαίνονταν τόσο… βολικοί, εξώθησαν σε παραίτηση τον επικεφαλής του α’ τμήματος και διεύρυναν τη σύνθεση ώστε να επέλθει ισορροπία.

Αλλά δεν τους έφτανε ο Κασιδιάρης. Με απίθανες επινοήσεις άρχισαν να κόβουν όλα τα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. Κι όταν δεν έβρισκαν δικαιολογίες τύπου «σφετερισμός εθνικού συμβόλου», έριχναν τα συστήματα για να μην προλάβουν να καταθέσουν υποψηφιότητες.
Την ίδια ώρα που ξεφορτώνονταν τους «μικρούς» στα δεξιά της Ν.Δ. προσπάθησαν να «ντιλάρουν» βουλευτές της Ελληνικής Λύσης για μία πρώτης τάξεως μετεκλογική αποστασία.

Οταν είδαν ότι ο Βελόπουλος τους καθάρισε στεγνά, γιατί κατάλαβε εγκαίρως τη συνωμοσία, σκέφτηκαν άλλη μέθοδο. Αίφνης, ένας εισαγγελέας, επικεφαλής της Αρχής ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ανακάλυψε ότι στο κόμμα του Βελόπουλου γίνεται πιθανώς… νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Κι ήταν τέτοια η αγωνία του, που, καταμεσής της προεκλογικής περιόδου, όταν όλα παγώνουν -ακόμη και οι διοικητικές πράξεις-, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα. Αλλά δεν βρήκε κάτι επιλήψιμο και αναγκάστηκε να τη βάλει στο αρχείο.

Ο ίδιος εισαγγελέας ήταν εκείνος που συνέταξε το βαρύγδουπο πόρισμα για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, αφήνοντάς μας με την εντύπωση ότι πρόκειται για τη… Wagner. Παραστρατιωτική οργάνωση με μπαζούκας και οπλοπολυβόλα.
Ηταν, επίσης, αυτός που δεν μπόρεσε να διαπιστώσει διακίνηση μαύρου χρήματος στην περίπτωση του golden boy της ΔΕΗ Στάσση, όταν με ένα πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η «δημοκρατία» αποκάλυψε ότι χτίζει μια έπαυλη-μεγαθήριο, αξίας πολλών εκατομμυρίων στο νησί της Κέας, και σύμφωνα με τα κουτσομπολιά στο νησί πληρώνει τους εργολάβους μέσα από μαύρες σακούλες.

Δεν φαντάζομαι να ζήτησε τίποτα παραστατικά από τις εργασίες για τις πισίνες ολυμπιακών διαστάσεων ο κύριος εισαγγελέας. Συγκινήθηκε μόνο για τα 500 ευρώ που δίνουν από τον μισθό τους στο κόμμα οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης και δεν τους κόβει απόδειξη ο Βελόπουλος. Μόνο που ο Βελόπουλος δεν χρωστάει δεκάρα στις τράπεζες.

Σε αντίθεση με τα δύο βασικότερα κόμμα, που έχουν φεσώσει τον Ελληνα φορολογούμενο με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, χάρη σε έναν σκανδαλώδη τραπεζικό δανεισμό που δεν αφήνει την παραμικρή ελπίδα για αποπληρωμή των χρεών τους. Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δανείστηκαν, βάζοντας ως εμπράγματη ασφάλεια (σε όλες τις τράπεζες) την κρατική επιχορήγηση, λες και την έχουν εξασφαλισμένη εσαεί. Αλλά εκεί δεν υπήρξε εισαγγελέας να τους βάλει φυλακή.

Λυπάμαι, αλλά με τέτοιες επιδόσεις η Δικαιοσύνη -και μάλιστα η ανώτατη- δικαίως τείνει να θεωρηθεί εργαλείο στην υπηρεσία του κ. Μητσοτάκη. Φροντίζει γι’ αυτό και ο κ. Ντογιάκος, που έφτασε να κομπάζει ότι θα μπορούσε να εμποδίσει την έρευνα ανεξάρτητης Αρχής για τις υποκλοπές.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση ενθαρρύνει και την έμμεση στρέβλωση του εκλογικού αποτελέσματος, με την εγγύηση του Βορίδη. Θέλετε να ακούσετε το απίστευτο: Οι Ελληνες Βορειοηπειρώτες, αν θέλουν να ψηφίσουν, πρέπει να ταξιδέψουν στη Σόφια και οι Ελληνοαρμένιοι, στη… φωλιά του λύκου, δηλαδή στην Κωνσταντινούπολη. Γιατί; Γιατί ο αριθμός τους, λέει ο Βορίδης ο τσεκουράτος, δεν επαρκεί για τη συγκρότηση εκλογικού τμήματος. Χάθηκε, δηλαδή, οι Βορειοηπειρώτες να ψηφίσουν με κάποιον τρόπο στο Προξενείο Αργυροκάστρου ή έστω στην πρεσβεία των Τιράνων.

Μιλάμε για πολύ μικρό αριθμό ψήφων, θα μου πείτε. Ναι, αλλά είναι ψήφοι μαυρίσματος για τον Μητσοτάκη. Σκέτο κατράμι. Γιατί ουδείς μειονοτικός υπερψηφίζει τα σαλιαρίσματα με τον αναιδή Ράμα και φυσικά οι Αρμένιοι δεν συγχωρούν το ξεγυρισμένο πούλημα στη διένεξη με τους Τουρκο-αζέρους.

Λίγο από εδώ, λοιπόν, λίγο από εκεί, κόψε τον έναν, ακύρωσε τον άλλον, στείλε τον εισαγγελέα στον τρίτο, βγάλε και τίποτα άπλυτα του τέταρτου, η δουλειά γίνεται. Κι αν στο τέλος τα κουκιά δεν βγαίνουν, υπάρχει και η νοθεία. Με τα δικά μας παιδιά στα τάμπλετ. Αμφιβάλλετε ότι είναι ικανοί και γι’ αυτό;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος και μειωμένη θετικότητα COVID – Επιμένει η γρίπη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ για το διάστημα 22 έως 28 Απριλίου, μείωση παρουσίασε η θετικότητα κορονοϊού...

More Articles Like This