Το sms της κάλπης σε ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Και η ευθύνη του απέναντι στους πολίτες είναι βαριά

Must Read

Ο Σπίρτζης το είπε χωρίς περιστροφές χθες το πρωί στον τηλεοπτικό «αέρα», ο κόσμος είχε «εκφραστεί» ανάλογα στην κάλπη λίγες ώρες πριν, στέλνοντας ξεκάθαρο sms στις ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ: εκλογική συνεργασία για να «χτυπηθεί» ο Μητσοτάκης.

Οποιος προσποιείται ότι δεν αντιλήφθηκε το μήνυμα θα το βρει μπροστά του. Αν εκλάβει τη χθεσινή «εφήμερη επιτυχία» ως βάση εκτόξευσης του κόμματός του, πιθανότατα θα «τρακάρει» με την πραγματικότητα στις επόμενες εκλογές.

Το αποτέλεσμα στους Δήμους της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας «φώναξε» στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι υποχρέωσή τους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουν και να συναποφασίσουν τις δυνατότητες συμπόρευσης σε έναν κοινό δρόμο της μείζονος αντιπολίτευσης. Εύκολο ή όχι, δεν ενδιαφέρει τον κόσμο. Το αποτέλεσμα μετράει.

Ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το είπε ανοιχτά χθες στην τηλεόραση του Σκάι: να αρχίσουν συνεργασία τα δύο κόμματα ώστε να κατεβάσουν κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές. Κι όταν ρωτήθηκε «με ποιον αρχηγό;», απάντησε ότι αυτό μπορεί να αποφασιστεί από ένα κοινό συνέδριο.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου, βράδυ Κυριακής, προτού καν μιλήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Οταν ενώνουμε προοδευτικές δυνάμεις, μπορεί να γίνει η ανατροπή».

Αυτό δεδομένα δεν είναι απλό, καθώς πρωτίστως «χτυπάει» στις ιδεοληψίες και στα μικροκομματικά «ταμπούρια» εντός ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ. Πιθανώς και στον εγωισμό-φιλοδοξίες των δύο αρχηγών. Ηδη ο κ. Ανδρουλάκης διάβασε το μήνυμα της κάλπης μονοδιάστατα, ως μεγάλη νίκη του κόμματός του. Λες και θα εκλέγονταν οι υποψήφιοι αν δεν υπήρχε η στήριξη και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλήθεια είναι όμως ότι το πολιτικό προσωπικό βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Και η ευθύνη του απέναντι στους πολίτες είναι βαριά. Εάν δεν βάλουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», σημαίνει ότι είχαν κλειστά αυτιά και μάτια το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου. Οι νίκες των Δούκα, Αγγελούδη, Κουρέτα πρέπει να έχουν την «ανάγνωση» που τους αξίζει.

Οσοι πήγαν στην κάλπη -τεράστια εκ νέου η αποχή- «χαστούκισαν» ταυτόχρονα την κυβερνητική αλαζονεία. Πρώτη φορά από το 2019 αποδοκιμάστηκαν οι επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν δέχτηκε επ’ ουδενί ο κόσμος την «παντοκρατορία» έτσι όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι στενοί συνεργάτες του ουσιαστικά «διαφήμισαν» μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Ο λαός θέλει οποιαδήποτε κυβέρνηση να «ελέγχεται» από μία ισχυρή αντιπολίτευση. Δεν πριμοδοτεί «τσάρους» και αλαζόνες. Ούτε ανέχεται προσβολές-απειλές τύπου Αδωνη και… Λευτεράκη. Η στρατηγική Μητσοτάκη και οι «συμπεριφορές» Γεωργιάδη – Αυγενάκη στη δεύτερη Κυριακή υπέστησαν βατερλό.

Ομως η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να παραμένει το πρώτο κόμμα στη χώρα με ισχυρή πλειοψηφία. Αυτό δεν «αλλάζει» με ήττα σε δύο δήμους και μία περιφέρεια. Εκείνο που μπορεί -επιβάλλεται- να αλλάξει είναι η συμπεριφορά της αντιπολίτευσης και δη των δύο ισχυρότερων πόλων, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η αντίδραση της κοινωνίας, όπως εκφράστηκε στις εκλογές, είναι ουσιαστικά το «θέλω» της να σταματήσει ο κατακερματισμός και να προχωρήσουν μαζί τα δύο κόμματα δημιουργώντας ΕΝΑΝ πραγματικό αντίπαλο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Διαφορετικά θα «πλακώνονται» ποιος θα είναι δεύτερος με ποσοστά κάτω του 20%!

Οποιος κάνει πως δεν «ακούει» την κοινωνία θα το βρει μπροστά του. Η «αδιαφορία» τιμωρείται αντίστοιχα όπως η «αλαζονεία»…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρώτος ο Μίλτος Τεντόγλου στην Λεμεσό με άλμα στα 8,25μ.

Tην πρώτη θέση στο μίτινγκ στίβου στην Λεμεσό κατέκτησε την Παρασκευή ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής έκανε...

More Articles Like This