Έλαβον: βδέλυγμα της ερημώσεως, 41%

Στον πρώην πωλητή νανογιλέκων δόθηκε από ιερέα ένας χαρακτηρισμός που προκαλεί φρίκη και αποτροπιασμό στους χριστιανούς

Must Read

Πήγε ο Αδωνις να εκκλησιαστεί (ή να φωτογραφηθεί ότι εκκλησιάζεται) στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στη Φλώρινα και ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός τον αποδοκίμασε στο κήρυγμά του αποκαλώντας τον «βδέλυγμα της ερημώσεως»!

Μάλιστα, στο τέλος της σύντομης ομιλίας του ορθοδόξου ιερέα το δυναμικό ποίμνιο της Φλώρινας τον καταχειροκρότησε, στέλνοντας μέγα μήνυμα και στην κυβέρνηση και στα μεγάλα αστικά κέντρα που δείχνουν ολίγον τι… κοιμισμένα. Το αίτιο της αποδοκιμασίας του πρώην πωλητή νανογιλέκων ήταν η ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Μεταξύ άλλων, ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός είπε: «Κάνατε το χατήρι ολίγων ανθρώπων. Απογοητεύσατε εμάς τους χριστιανούς. […] Κάθε πρόσωπο που έρχεται να εκπροσωπήσει μετά από ένα επαίσχυντο νομοσχέδιο το βλέπουμε σαν ένα βδέλυγμα της ερημώσεως εστώς εν μέσω τόπου αγίου, του ναού του Θεού. Αλλο οι αμαρτίες που κάνουμε ως άνθρωποι και άλλο η βλασφημία του Αγίου Πνεύματος. […] Κάνατε νόμο του κράτους τον γάμο των ομοφυλοφίλων και τα παιδιά να πεταχτούν σε τόπους και να προβάλλετε οικογένειες που δεν ήταν ποτέ το πρότυπο οικογένειας στην Εκκλησία μας και μέσα στο ελληνικό κράτος».

Διευκρίνιση: Η φράση «βδέλυγμα της ερημώσεως» στη νέα ελληνική αποδίδεται ως «σίχαμα της ερήμωσης». Δηλαδή, κάτι αηδιαστικό που προκαλεί ερήμωση στον τόπο όπου βρίσκεται και βεβηλώνει τόπους αγίους.

Στην Παλαιά Διαθήκη ο όρος εντοπίζεται στο Δανιήλ 9:27 και στην Καινή Διαθήκη στο Κατά Ματθαίον 24:15. Σε γενικές γραμμές ο όρος σημαίνει εικόνα του αντιχρίστου ή σύστημα αξιών του αντιχρίστου (που είναι εξ ορισμού αηδιαστικό), το οποίο αντικαθιστά τον Λόγο του Κυρίου στις καρδιές των ανθρώπων και, ως φυσική συνέπεια, προκαλεί και ερήμωση του τόπου όπου έχει εγκατασταθεί.

Ο περιορισμένος χώρος μιας σελίδας εφημερίδας δεν επιτρέπει περαιτέρω ανάλυση του όρου και των σημασιών που είχε στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη, αλλά αξίζει να σκεφτεί κάποιος πόσο ερημώνει τις τελευταίες δεκαετίες η Ελλάδα. Εκατομμύρια έχουν φύγει μετανάστες, οι γεννήσεις μειώνονται δραματικά, η χώρα εποικίζεται από αλλογενείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς. Η ερήμωση τούτη σίγουρα οφείλεται στα βδελύγματα που εξουσίαζαν και εξουσιάζουν τον τόπο μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Αν είσαι και παπάς με την αράδα σου θα πας. Παπά να κοιτάς το ποίμνιο σου και εμείς οι αμαρτωλοί θα παντρευόμαστε και θα θαβόμαστε, όπως εμείς επιθυμούμε. Δεν φτάνει που μας κάνατε και φύγαμε από τις εκκλησίες από τις ανωμαλίες των παπάδων με ανήλικους, ζητάτε τώρα και τα ρέστα από πάνω.

    • Τη δουλειά του έκανε ο παπάς. Είπε ότι στον ναό της θρησκείας που κηρύττει ως βδέλυγμα το γάμο και δημιουργία οικογένειας ομοφυλοφίλων , δεν έχει θέση αυτός που το κάνει νόμο. Το ποίμνιό του κοίταζε. Τώρα για όποιον παπά κάνει ανωμαλίες με ανήλικους, τα ίδια ισχύουν και σίγουρα ο παπάς αυτός τα ίδια θα πει αν τον ρωτήσεις. Κατά τα άλλα ο πρώην τηλεπωλητής νανογιλέκων θα χαίρεται που βλέπει μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας να τον στηρίζουν. Ας είναι αυτή η παρακαταθήκη του.

  2. Τυχαία το διάβασα στο ίντερνετ ,το σχολίασαν σε κάποιο κανάλι ? βδελυγμα της ερήμωσης αποκάλεσε τον αδιευκρινιστο υποκριτή πήρε και φωτογράφο για να μας πείσει ότι είναι χριστιανός τα πάντα μεταχειρίζεται ο άθλιος

  3. Μπράβο στον Πάπαρο!! Τα είχε βαρβάτα, και τον έφτυσε, τον σιχαμένο, που ως κομψευόμενος το παιξε και βαθειά θρησκευόμενος!! Ρε Ανεξιχνίαστε ξεφτίλα σαπουνόπερα, όλα για την καρέκλα και τα Ανεξιχνίαστα?!

  4. Συγχαρητήρια κε Λιάκο για το άρθρο σας!
    Διότι έχουμε επέλθει και σε ερήμωση από πραγματικούς δημοσιογράφους.
    Αν οι συνάδελφοί σας τιμούσαν το επάγγελμά τους όπως κι εσείς, δεν θα μπορούσε από μόνη της καμία κυβέρνηση να καταφέρει όλα τα αίσχη που κατάφεραν οι τελευταίες.
    Τα ΜΜΕ είναι πραγματικά η 4η εξουσία.

  5. Συγχαρητήρια κε Λιάκο για το άρθρο σας!
    Διότι έχουμε επέλθει και σε ερήμωση από πραγματικούς δημοσιογράφους.
    Αν οι συνάδελφοί σας τιμούσαν το επάγγελμά τους όπως κι εσείς, δεν θα μπορούσε από μόνη της καμία κυβέρνηση να καταφέρει όλα τα αίσχη που κατάφεραν οι τελευταίες.
    Τα ΜΜΕ είναι πραγματικά η 4η εξουσία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Βγήκε» ο πρώτος Επιτάφιος: Κατάνυξη στον Άγιο Μηνά στη Θεσσαλονίκη

Κορυφώνεται το Θείο Δράμα και σήμερα το βράδυ σε όλη τη χώρα πραγματοποιείται η περιφορά του Επιταφίου.Σε κλίμα κατάνυξης έγινε...

More Articles Like This