Ένταξη και κοινές αξίες

Must Read

Εχει περάσει πάνω από μία δεκαετία από τη στιγμή που η Ελλάδα άρχισε να δέχεται ορδές λαθρομεταναστών από την Αφρική και την Ασία, μουσουλμανικού κυρίως θρησκεύματος. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία έκθεση που να δείχνει πόσοι ακριβώς από αυτούς που μπήκαν και συνεχίζουν να μπαίνουν στη χώρα παράνομα έχουν καταφέρει να ενταχθούν με κανονική εργασία και τρόπο διαβίωσης σαν τον δικό μας. Γιατί ένταξη σημαίνει ακριβώς αυτό. Εργάζομαι νόμιμα, μένω νόμιμα και μόνιμα σε ένα μέρος, μιλώ τη γλώσσα, σέβομαι και εν πολλοίς ενστερνίζομαι τον τρόπο ζωής του γηγενή που με φιλοξενεί. 

Ολοι όσοι ζούμε στις περιοχές που κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν σε ανοιχτούς καταυλισμούς έχουμε πλέον εμπεδώσει ότι η ένταξη είναι απλώς ο τίτλος και ο δήθεν σκοπός των ευρωπαϊκών προγραμμάτων εκατομμυρίων, που έχουν κάνει πάμπλουτους διάφορους τύπους με λεφτά αισθήματα, που τα ονομάζουν αλληλεγγύη. Οι γειτονιές γκέτο όπου υπερσυγκεντρώνονται λαθρομετανάστες είναι κυρίως γειτονιές transit, μέσα από τις οποίες έχει περάσει σχεδόν όλος ο πληθυσμός της Αφρικής και της Ασίας που θέλει να πάει κάπου αλλού. Κοινώς, οι περισσότεροι είναι προσωρινοί κάτοικοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οταν βέβαια είσαι ένα μόνιμο πέρασμα, το ότι φεύγουν δεν σημαίνει ότι οι γειτονιές αδειάζουν, αφού έρχονται άλλοι, ακόμα περισσότεροι, να τους αντικαταστήσουν. 

Η ένταξη δεν είναι απλώς ένα χαρτί ασύλου ή μία άδεια διαμονής. Εντάσσεσαι στον τρόπο ζωής της κοινωνίας που σε δέχεται, το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον όπου αυτός ο τρόπος ζωής είναι εμφανής, ώστε να μπορείς να έχεις παραδείγματα. Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν είσαι η πλειοψηφία στην κοινωνία όπου πρόκειται να ενταχθείς, αλλά η μειοψηφία. Διότι διαφορετικά δεν εντάσσεσαι, αλλά επιβάλλεις σε αυτούς που σε δέχτηκαν τον δικό σου τρόπο ζωής ως πιο ισχυρή παρουσία σε αυτούς. Είναι αυτό που συμβαίνει στις γκετοποιημένες περιοχές και προβλέπω να επεκτείνεται, καθώς οι πληθυσμοί αυτοί αυξάνονται ραγδαία. 

Οι λαθρομετανάστες έχουν διαμορφώσει τις περιοχές σύμφωνα με τον δικό τους τρόπο ζωής, ενώ το κράτος προστατεύει την ανομία τους και χρηματοδοτεί τα γκέτο μέσα από προγράμματα δήθεν ένταξης. Σε ποια κοινωνία θα ενταχθούν λοιπόν οι λαθρομετανάστες, όταν αυτό που βλέπουν γύρω τους είναι η δική τους κουλτούρα, την οποία επιθυμούν να επιβάλουν; Η ένταξη ωστόσο προϋποθέτει και κοινές αξίες. Εν προκειμένω υπάρχουν; 

 

Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών, Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ένταξη.
    Ένταξη των λαθρομεταναστών, στην Ελλάδα.
    Πως όμως;
    Μόνο η αρμονική ένταξή τους είναι αποδεκτή.
    Αρμονική ένταξη σημαίνει όμως πάνω από όλα την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή των αξιών και του πολιτισμού μιας πολιτείας. Αυτό που έγινε με τους προγόνους μας, με τους Έλληνες στην Αμερική, στην Αυστραλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στον Καναδά και όπου γης.
    Πως θα συνδυάσουν λοιπόν αυτοί οι “καημένοι” μουσουλμάνοι λαθραία εισερχόμενα μετανάστες (λαθρομετανάστες), τις απάνθρωπες σούρες του κορανίου με τη χριστιανική, με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα;

    Οι ερχόμενοι από τα βάθη της Ασίας ή από την Αφρική, αυτοί που μεγάλωσαν με απαράδεκτες στερήσεις και πήγαν σε σχολείο κατωτέρας ή και αγνώστου ηθικής, που μεγάλωσαν με διαφορετικά ήθη, έθιμα, παραδόσεις και αντιλήψεις από εμάς, άρα έχουν και άλλη άποψη για το καλό και το κακό, για το δίκαιο και το άδικο, για το σωστό και το λάθος, δεν είναι δυνατόν να ενταχθούν αρμονικά σε μια χριστιανική κοινωνία, στην Ελλάδα μας.
    Άρα;
    Γιατί αυτή η επιβαλλόμενη λαθρομετανάστευση μουσουλμάνων;

    Είδαμε στη Γαλλία, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, ότι οι μουσουλμάνοι ποτέ δεν ενσωματώθηκαν, δεν μπορούν να ενσωματωθούν, δεν τους αφήνει το κοράνι να ενσωματωθούν.
    Και μόλις πρόσφατα στο Μάντσεστερ, ο βομβιστής μουσουλμάνος ήταν γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αγγλία.
    Όπως και τώρα στο Παρίσι, οι δεύτερης και τρίτης γενιάς μουσουλμάνοι μετανάστες.

    Εξάλλου, οι κυβερνώντες μας, η ΝΤΠ (που μόνο …Νέα δεν είναι -βλέπετε Καλλέργη που τον εφαρμόζουν) μας ονομάζει …ισλαμοφοβικούς.
    Δηλαδή, εγώ που δε θέλω το ισλάμ, εγώ που σιχαίνομαι αυτή τη “θρησκεία”, είμαι ισλαμοφοβικός;
    Όταν κάτι το σιχαίνομαι, όταν κάτι με αηδιάζει, όταν κάτι δεν το μπορώ, σημαίνει ότι το …φοβάμαι;

    Εγώ λοιπόν δε θέλω το ισλάμ, δε θέλω τους μωαμεθανούς, μουσουλμάνους, ισλαμιστές, ή όπως και να λέγονται, στη χώρα μου.

    Αφού όλοι ξέρουμε ότι αυτοί δεν είναι ίδιοι με εμάς, ότι δεν είναι ίσοι αυτοί με εμάς.
    Άρα εγώ δεν πιστεύω στην ισότητα.
    Πιστεύω ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίσοι, όπως λανθασμένα μας λέει ο χριστιανισμός.
    Πιστεύω πως μόνο αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι πιστεύουν στην ισότητα, είναι ίσοι μεταξύ τους.
    Πιστεύω πως δεν έχει σχέση αν κάποιος είναι άντρας ή γυναίκα, δυνατός ή αδύναμος, μεγάλος ή μικρός, αρκεί που είναι άνθρωπος.

    Δεν είμαι λοιπόν ίσος με αυτόν που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από εμένα, επειδή εγώ δεν πιστεύω στον ίδιο θεό με αυτόν.
    Δεν είμαι ίσος με κάποιον που, επειδή δεν πιστεύω στον ίδιο θεό με αυτόν, θέλει να με αποκεφαλίσει και το κάνει όπου μπορεί.
    Δεν είμαι ίσος με κάποιον που βιάζει παιδάκια, επειδή είναι άντρακλας (άρα …ανώτερος) και πιστεύει στο μουσουλμανικό “έθιμο” Bacha Βazi.
    Δεν είμαι ίσος με κάποιον που θεωρεί τον άντρα ανώτερο είδος από τη γυναίκα, την οποία θεωρεί κατώτερη και από ζώο.
    Δεν είμαι ίσος με κάποιον, που παντρεύεται και βιάζει εξάχρονα κοριτσάκια…

    • Και κάτι σκόμα.
      Οι μωαμεθανοί προσπαθούν να πετύχουν αυτό που προσπάθησαν ανεπιτυχώς πριν πολλά χρόνια οι πρόγονοί τους.
      Την ισλαμοποίηση της Ελλάδος και κατ’ επέκταση της Ευρώπης.
      Οι δικοί μας πρόγονοι εναντιώθηκαν όμως 400 χρόνια στην προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, μην το κάνουμε εμείς τώρα στο όνομα του “ανθρωπισμού”.

      Εξάλου, πόσα μουσουλμανικά κράτη υπάρχουν στον κόσμο όπου μπορούν αυτοί να ζητήσουν ότι θέλουν, πρέπει να έρθουν στα χριστιανικά κράτη;
      Και μάλιστα είναι πλούσια κράτη, όπως τα Κατάρ, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα…

      Και αν νομίζετε ότι εγώ είμαι φανατικός και υστερικός για αυτό σας γράφω όλα τα παραπάνω, τότε σίγουρα δε με ξέρετε.
      Δε με ξέρετε, αλλά δεν ξέρετε και το Ισλάμ, δεν ξέρετε τι πρεσβεύει αυτή η “θρησκεία”, του θανάτου, του μίσους, της διχόνοιας και της μισαλλοδοξίας.

      Εφόσον μάλιστα οι μουσουλμάνες γεννάνε σαν τις …κουνέλες, οι μωαμεθανοί έχουν ταυτόχρονα δύο και τρεις συζύγους ο καθένας και οι κυβερνώντες μας δεν κάνουν κάτι για να μηδενίσουν την υπογεννητικότητα όπως έκανε ο Όρμπαν στην Ουγγαρία, είναι λογικό σε είκοσι χρόνια να είμαστε μειοψηφία στον τόπο μας.
      Άρα δεν τους θέλω στη χώρα μου, μακριά από την Ελλάδα (θέλω βέβαια να μας κυβερνήσουν και άλλοι, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης…).

      Δεν μπορεί στην Ελλάδα που ο Έλληνας πεινάει, που ο Έλληνας πένεται, εμείς να δίνουμε κατοικία και φαγητό, τώρα και χρήματα, σε λαθραία εισερχόμενα μετανάστες.
      Εγώ πρώτα θα κοιτάξω τα παιδιά μου και ύστερα τα παιδιά όλου του κόσμου.
      Εάν θέλω και μπορώ.

      .
      Ωχ, φανέρωσα και πάλι τα …ρατσιστικά μου πιστεύω😊.
      Λοιπόν, …κακώς που εναντιωθήκαμε 400 χρόνια στην “ευγενή” προσπάθεια ισλαμοποίησης της Ελλάδος, ευτυχώς που τώρα θα πετύχουν το σκοπό τους με τους “πρόσφυγες”.
      Τους “πρόσφυγες” από το Μπαγκλαντές, από το Πακιστάν, από το Αφγανιστάν, από την Αλγερία, από την Τυνησία, από τη Νιγηρία, από το Μαρόκο, αλλά και με τους Μουζάλες, τις κυρα-Τασίες και γενικώς με τις “δημοκρατικές” κυβερνήσεις μας των τελευταίων χρόνων.
      Τώρα και με τον Κούλη…

  2. διεκδικεί η Αθήνα αφού είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπου το ιστορικό της κέντρο και οι περιοχές που αντιπροσώπευαν την αίγλη του αστικού της χαρακτήρα έχουν γκετοποιηθεί, με αποτέλεσμα ένα μεγάλο τμήμα της που διαρκώς επεκτείνεται να μη θυμίζει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά ασιατική. Πρόκειται για τεράστια αλλοίωση στον χαρακτήρα της πρωτεύουσας με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Καλά κάνετε και θίγετε συνεχώς το ζήτημα. Είναι τεράστιο θέμα και πολύ σοβαρό.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This