Πέμπτη 17/6/2021

Αγωνία προβολής

Στη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού υπάρχουν κάποιοι υπουργοί, ακόμη και αρμόδιοι, που έχουν επιλέξει την τακτική της αφάνειας.

  • Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

Και κάποιοι άλλοι, μάλλον αναρμόδιοι, που βγαίνουν κάθε λίγο και λιγάκι με δηλώσεις στα κανάλια για να υποδηλώσουν την παρουσία τους.

Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Δεν έχει περάσει μέρα χωρίς να ακουστεί δήλωσή της. «Ανοίγουν, δεν ανοίγουν τα σχολεία. Γίνονται, δεν γίνονται οι πανελλαδικές. Χάνεται, δεν χάνεται η χρονιά».

Από αυτά που λέει δεν βγάζει κανείς ιδιαίτερο νόημα. Πρέπει να είσαι ένα είδος μέντιουμ για να ξέρεις με σιγουριά τι έχει στο μυαλό της. Το μόνο βέβαιο είναι ότι διακατέχεται από μια αγωνία προβολής. Αφήστε που νομίζει ότι σε μια περίοδο αγωνίας, κατάθλιψης και φόβου για την ίδια την ανθρώπινη ζωή όλος ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από το πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές εξετάσεις.

Στη γειτονική Ιταλία ήδη το άνοιγμα των σχολείων μετατέθηκε για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Καθόλου απλή απόφαση, αλλά ασφαλώς συνετή – από υγειονομικής απόψεως. Στην Ελλάδα η Κεραμέως επιχειρεί να προκαταλάβει ακόμη και τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού. Λες και η τύχη της ως υπουργού Παιδείας κρίνεται από τη δική της επικοινωνιακή συμβολή στην επιχείρηση καταπολέμησης της πανδημίας.

Η κυρία Κεραμέως είναι κλασικό παράδειγμα υπερτιμημένου πολιτικού με υπαρξιακές ανασφάλειες. Ξέρει ότι είναι… φαρδύ το κουστούμι που της φόρεσαν και ξεπερνά το διαμέτρημά της. Γι’ αυτό βγαίνει κάθε μέρα στις τηλεοράσεις, για να σιγουρεύεται ότι είναι ακόμη υπουργός.

Διαφορετικής αιτιολογίας είναι η μανία προβολής του Άδωνη Γεωργιάδη. Η δημόσια υπερέκθεση είναι, ασφαλώς, κουσούρι της ιδιοσυγκρασίας του ανδρός. Ο Άδωνις δεν επιδιώκει να βγαίνει στα «παράθυρα» από ανασφάλεια. Είναι, απλούστατα, εθισμένος στο «σπορ» – με τη βαριά ψυχοτραυματική έννοια του όρου. Όπως οι εθισμένοι στα ναρκωτικά, στον τζόγο, το σεξ και πάει λέγοντας.

Ο Άδωνις όπου και να τον καλέσουν πάει. Και το ράδιο Σούζυ να τον φωνάξει, θα σπεύσει. Θα του χαλάσει η μέρα, αν δεν μιλήσει 5-6 φορές στο μικρόφωνο, έστω και μέσω Skype. Και αν δεν έχει να πει τίποτα, που είναι το συνηθέστερο, κάτι θα βρει για να ξεστομίσει, εκνευρίζοντας τον κόσμο.

Και ο Άδωνις και η Κεραμέως, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ενοχλούν τις μέρες αυτές με την ακατάσχετη πολυλογία τους. Ας τους ρίξουν ένα φωνήεν από το Μαξίμου, μήπως και ηρεμήσουν…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Παναγιώτης Λιάκος
Παναγιώτης Λιάκος
Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Απόστολος Κρητικόπουλος
Απόστολος Κρητικόπουλος

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ