Στον τελικό του Κυπέλλου δεν έχασε μόνο ο ΠΑΟΚ το Κύπελλο, αλλά υπήρξαν και παράπλευρες απώλειες που πλήττουν τον Παναθηναϊκό και τις ομάδες της ενδιάμεσης φάσης για τις θέσεις 5 έως 8.
Οι «πράσινοι» σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ κέρδιζε το τρόπαιο είχαν εξασφαλισμένη την συμμετοχή τους στον β’ προκριματικό του Europa League. Τώρα με τον ΟΦΗ Κυπελλούχο γίνεται αναδιανομή. Η 2η και η 3η ομάδα του πρωταθλήματος πηγαίνει στον β’ προκριματικό του Europa League, ενώ η 4η που προφανώς θα είναι ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στο Conference League στον β΄ προκριματικό που σημαίνει ότι οι δύο πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 23 και 30 Ιουλίου. Και φυσικά δεν έχει… μαξιλαράκι που θα ίσχυε εάν έπαιζε στο Europa και έπαιζε στα playoffs της διοργάνωσης όπου ακόμα και σε περίπτωση αποκλεισμού θα έπαιζε στην League Phase του Conference.
Αυτονόητο είναι ότι με την αναδιανομή των εισιτηρίων το πρωτάθλημα της ενδιάμεσης φάσης για τις θέσεις 5 έως 8 δεν θα έχει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Οι ομάδες θα παίξουν απλά για τα πριμ θέσεως και τίποτε άλλο.







