Η ζωή… χαμογέλασε στον γελαστό Γκαρσία – Τα παιδικά χρόνια και ο αγώνας για επιβίωση στη Σάντα Φλόρα

Must Read

Άνθρωπος που χαμογελάει είναι καλός άνθρωπος. Αυτό υποστήριζαν οι πρόγονοί μας, κυρίως αυτοί που ζούσαν στην περιφέρεια, με την αγνή καρδιά, και φαίνεται ότι αυτό ταιριάζει γάντι στον Λέβι Γκαρσία.

  • Από τον Γιώργο Σηφάκη

Στο νέο απόκτημα της ΑΕΚ, που έμαθε να χαμογελά σε όλες τις αναποδιές της ζωής! Ίσως γιατί ο 23χρονος από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο έχει πιάσει το νόημα της ζωής και ξέρει ότι για να είσαι ευτυχισμένος αρκεί να αναπνέεις, να περπατάς και να έχεις ένα πιάτο φαΐ. «Η Σάντα Φλόρα είναι ένα μικρό χωριό. Δεν έχει πολλά να κάνεις. Αλλά όλοι εκεί είναι χαρούμενοι. Οι δύο γονείς μου δούλευαν όλη μέρα. Έκαναν τα πάντα για εμάς, αλλά δεν ήταν εύκολο. Στο ένα δωμάτιο οι γονείς και σε ένα άλλο δωμάτιο πέντε παιδιά. Τρία αγόρια και δύο κορίτσια. Πολλές φορές πεινούσαμε, επειδή δεν υπήρχε φαγητό. Ήταν πολύ δύσκολα, αλλά δεν το βάζαμε ποτέ κάτω. Πηγαίναμε στο δάσος για κυνήγι ή στη θάλασσα για ψάρεμα. Έμαθα τι σημαίνει επιβίωση σε τέτοιες καταστάσεις. Επιβίωση, όπως το λέω. Εγώ, τα αδέρφια μου και άλλα παιδιά έπρεπε να μάθουμε να επιβιώνουμε. Πολλές φορές γυρνούσαμε από το κυνήγι με άδεια χέρια, αλλά ποτέ δεν το βάλαμε κάτω. Γι’ αυτό χαμογελάω συνέχεια. Γιατί δεν ξεχνάω από πού ήρθα» θα πει σε συνέντευξή του, για να θυμηθεί πως το πιο σημαντικό όταν μπαίνεις στο γήπεδο είναι να… έχεις παπούτσια:

«Θυμάμαι πως οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα να μου πάρουν νέα παπούτσια, επομένως για πολλά χρόνια φορούσα τα ίδια. Τα πόδια μου όμως μεγάλωναν. Χρειαζόταν να κόψω το πίσω μέρος και να βρίσκω έναν τρόπο να τα δένω σφιχτά για να μη μου φύγουν. Με ενοχλούσε, πονούσα, αλλά δεν είχα κάτι άλλο. Έπρεπε να παλέψω. Να παίξω με αυτά τα παπούτσια. Γιατί είχα ένα όνειρο, να πετύχω στο ποδόσφαιρο και να φτάσω σε μια κατάσταση να βοηθήσω την οικογένειά μου. Σήμερα προσπαθώ να βοηθήσω με τη σειρά μου όλους όσοι με βοήθησαν στη διαδρομή μου μέχρι σήμερα και δεν θα σταματήσω να το κάνω. Έτσι έμαθα να ζω. Να μην ξεχνάω από πού ήρθα και ποιος με βοήθησε να φτάσω ως εδώ».

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This