Ώρα μηδέν για το ελληνικό ποδόσφαιρο η σημερινή (ευρωπαική) κλήρωση

Must Read

Πέντε ελληνικές ομάδες (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος και Αρης) μπαίνουν σήμερα στην κληρωτίδα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, σε μία σεζόν που θεωρείται η πιο καθοριστική των τελευταίων ετών αφού, για πρώτη φορά τον 21ο αιώνα, η Ελλάδα ξεκινάει από την 16η θέση της ειδικής βαθμολογίας της UEFA, κάτω και από την Κύπρο. Γι’ αυτό και τα ματς του Άρη με την ΑΕ Λεμεσού έχουν ξεχωριστή σημασία και για τις δύο χώρες.

Όπως αναφέρει αναλυτικά στη σημερινή έκδοσή της η εφημερίδα LIVE SPORT, αν η Ελλάδα δεν «κατέβει» από τη 16η θέση, την μεθεπόμενη σεζόν (2021-22), θα βγάζει τέσσερις αντί πέντε ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης, έχοντας: Μια στα προκριματικά του Champions League, καμία στο Europa League 1 και τρεις στα προκριματικά του Europa League 2, τη νέα διοργάνωση που έχει ήδη ανακοινώσει η UEFA.

Ο πρωταθλητής ΠΑΟΚ (κλήρωση στη 1 μ.μ.) θα είναι στο γκρουπ των ανίσχυρων στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν θέλει με τίποτα τον Αγιαξ, ενώ οι άλλοι αντίπαλοι -ομάδες στα μέτρα του- είναι οι Σέλτικ (ή Νόμε Κάλιου), Κοπεγχάγη (ή Δε Νιου Σεντς), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (ή Σαμπουρτάλο), ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (ή Ρόζενμποργκ) και ΑΠΟΕΛ (ή Σουντιέσκα).

Ο Ολυμπιακός (παίζει αύριο Τρίτη το πρώτο ματς με την Πλζεν) δεν μπόρεσε να αποκτήσει τον Μάρκους Μπεργκ αλλά δεν θέλει τον Σουηδό αντίπαλό του πλέον ως παίκτη της ρωσικής Κράσνονταρ. Αν περάσει στον τρίτο προκριματικό του Champions League θα είναι στο γκρουπ των ισχυρών με υποψήφιους αντιπάλους Κλαμπ Μπριζ, Κράσνονταρ, Μπασακσεχίρ και ΛΑΣΚ Λιντς. Η ρωσική ομάδα είναι ο πιο δυνατός αντίπαλος και ο Ολυμπιακός δεν την θέλει και για έναν ακόμα λόγο. Επειδή δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Ντινάμο Κιέβου, λόγω της πολεμικής κατάστασης μεταξύ Ρωσίας – Ουκρανίας, αν ο Ολυμπιακός κληρωθεί αντίπαλός της και την ξεπεράσει, πέφτει στα πλέι οφ με την Πόρτο. Αν, από την άλλη πλευρά δεν κληρωθεί, θα πέσει στο ζευγάρι της Ντινάμο. Αν, πάντως, αποκλειστεί από την Πλζεν -κάτι που φυσικά απευχόμαστε- πιθανοί αντίπαλοι στο Europa League είναι οι: Αούστρια Βιέννης, Νόρκεπινγκ (ή Λιεπάγια), Καμπάλα (ή Ντινάμο Τιφλίδας), Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (ή Έσμπιεργκ) και Αντβέρπ.

Δύο ώρες μετά (3 μ.μ.) ακολουθεί η κλήρωση του Europa League. H ΑΕΚ θα μπει ως «ισχυρή» σε αυτή του τρίτου προκριματικού γύρου με έξι πιθανούς αντιπάλους. Δεν θέλει Τραμπζονσπόρ και Ουτρέχτη (παίζει στον δεύτερο γύρο την με Ζρίνσκι), προτιμά Όσιγιεκ (ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Λουκέρνη (ή Κλάκσβικ), Μπνέι Γέχουντα και Χόνβεντ (ή Ουνιβερσιτατέα Κραϊόβα).

Ο Ατρόμητος έχει φυσικά να σκέφτεται πρώτα το εμπόδιο της Ντουνάισκα Στρέντα. Στα χαρτιά είναι το φαβορί, αλλά πρέπει να το αποδείξει στο γήπεδο. Εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο της σλοβακικής ομάδας, θα βρει απέναντί του μια από τις παρακάτω πέντε ομάδες στον τρίτο προκριματικό γύρο EuropaLeague, όπως προέκυψαν χθες: Γουλβς ή Κρουσέιντερς (το πλέον απευκταίο ζευγάρι), Λέγκια Βαρσοβίας (ή Κουόπιο), Γάνδη (ή Βιτορούλ), Μίντιλαντ, Άλκμααρ (ή Χάκεν).

Κρίσιμη (εξηγήσαμε στο αρχή) η αποστολή του Αρη στα ματς με την ΑΕ Λεμεσού η οποία δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αν προκριθεί αναμένεται να έχει ακόμα πιο ζόρικη αντίπαλο στη συνέχεια, αφού θα μπει στην κληρωτίδα ως «ανίσχυρος». Από τους πιθανούς αντιπάλους του Άρη, η Μπράγκα και η Σπαρτάκ Μόσχας φαντάζουν οι πιο ζόρικοι, σε σχέση με Στεάουα Βουκουρεστίου (ή Αλασκέρτ), Μόλντε (ή Τσουκαρίτσκι), Στρασμπούρ (ή Μακάμπι Χάιφα).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This