4+1 Παίχτες – Μια Ζωή στην ίδια Ομάδα

Must Read

Σε μία εποχή όπου ο ρομαντισμός φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στο χρονοντούλαμπο του αθλητισμού θα προσπαθήσουμε να θυμηθούμε ποδοσφαιριστές που συνέδεσαν άρρηκτα το όνομά τους με έναν και μοναδικό σύλλογο. Παίκτες που έγιναν σύνθημα στα χείλη των φανατικών οπαδών, ποδοσφαιριστές που έμειναν μια ζωή στην ίδια ομάδα δείχνοντας πως τα χρήματα δεν ήταν τα πάντα στην σπουδαία καριέρα τους. Ας θυμηθούμε τα ποδοσφαιρικά τοτέμ με τα οποία πολλοί από εμάς ταυτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια κάνοντας μία μικρή αναφορά σε όλα όσα κατάφεραν να πετύχουν με την αγαπημένη τους ομάδα.

Πάολο Μαλντίνι

Ο Πάολο Μαλντίνι κατάφερε να χτίσει μία σπουδαία καριέρα ως ποδοσφαιριστής της Μίλαν. Ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές του πλανήτη που έδωσε την ψυχή του για τους ροσονέρι. Στα 25 χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα του Μιλάνου κατάφερε να κατακτήσει σχεδόν τα πάντα ενώ όπως ήταν αναμενόμενο η φανέλα του αποσύρθηκε από τους διοικούντες του συλλόγου και θα φορεθεί μόνο αν κάποιο από τα παιδιά του αγωνιστεί ποτέ στη Μίλαν. Ο Μαλντίνι αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας των Μιλανέζων και αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο για την αμυντική σταθερότητα των Ιταλών. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο το 2009 σε ηλικία 49 ετών έχοντας αγωνιστεί σε 902 παιχνίδια με τη φανέλα της Μίλαν και 126 με την Εθνική Ιταλίας. Στα 25 χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας κατέκτησε 5 κύπελα Πρωταθλητριών, 7 τίτλους στο Campionato, 1 Copa Italia, 5 ιταλικά Super Cup, 5 Super Cup Ευρώπης, 2 Διηπειρωτικά κύπελλα και 1 Παγκόσμιο Συλλόγων. Κυρίες και κύριοι, ο τεράστιος Πάολο Μαλντίνι.

Ράιαν Γκιγκς

Ράιαν Γουίλσον ήταν το όνομα του πιτσιρικά που λίγα χρόνια μετά θα έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ράιαν Γκιγκς έγινε γνωστός χρησιμοποιώντας το επώνυμο της μητέρας του και σε ηλικία 14 ετών υπέγραψε στους κόκκινους διαβόλους με προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Στην ομάδα νέων της Γιουνάιτεντ γνώρισε τους Σκόουλς, Μπέγκαμ και τα αδέλφια Νέβιλ με τους οποίους τα επόμενα χρόνια θα μεγαλουργούσαν στα γήπεδα της Ευρώπης. Έμεινε στο Όλντ Τράφορντ από το 1991 έως το 2014 που κρέμασε τη φανέλα του έχοντας αγωνιστεί σε 963 αγώνες. Ο Γκιγκς πέτυχε 168 γκολ με τη Γιουνάιτεντ και κατέκτησε 13 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα Αγγλίας, 4 Λιγκ Καπ και 2 Champions League.

Κάρλες Πουγιόλ

Μία από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες των ποδοσφαιρικών γηπέδων τις τελευταίες δεκαετίες και φυσικός αρχηγός των Μπλαουγκράνα από το 2004 μέχρι και την ημέρα που κρέμασε τη φανέλα του. Συμπαίκτες και αντίπαλοι είχαν να πουν τα καλύτερα για τον Πουγιόλ που από το 1999 μέχρι και το 2014 μεγαλούργησε στη Βαρκελώνη αν και κεντρικός αμυντικός. Ο Πουγιόλ έκανε ντεμπούτο το 1999 κόντρα στη Βαγιαδολίδ και έκτοτε αγωνίστηκε σε 593 ματς πετυχαίνοντας 19 τέρματα. Με την Μπαρτσελόνα κατέκτησε 3 Champions League, 6 Πρωταθλήματα Ισπανίας και 2 Κύπελλα ενώ ως μέλος των Φούριας Ρόχας βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Μουντιάλ του 2010 και του Euro 2008.

Φραντζέσκο Τότι

Αιώνια πιστός στη Ρόμα δήλωνε ο Φραντζέσκο Τότι ακόμα και όταν μεγαθήρια όπως η Ρεάλ Μαδρίτης έδιναν αμύθητα ποσά για να τον κάνουν δικό τους. Ο τελευταίος Ρωμαίος Αυτοκράτορας έκανε άπαντες να δακρύσουν στο τελευταίο του παιχνίδι στο Ολίμπικο της Ρώμης βάζοντας τέλος σε μία απίστευτη καριέρα. Ο Τότι κατέκτησε ένα πρωτάθλημα Ιταλίας το 2001, 2 Copa Italia to 2007 και το 2008 ενώ στο παλμαρέ του προσθέτουμε τα Super Cup 2001 και 2007. Με την Εθνική Ιταλίας ο Τότι στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την ομάδα U21 το 1996 ενώ κορυφαία στιγμή της καριέρας του η κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2006.

Λιονέλ Μέσι

Λιονέλ Αντρές Μέσι Κουτσιτίνι το όνομα του ποδοσφαιριστή που έμελλε να αλλάξει την νεότερη ιστορία της ποδοσφαιρικής Μπαρτσελόνα. Ο Λίονελ Μέσι σε ηλικία 13 χρόνων μεταπήδησε από τη Νιούελς Ολντ Μπόις στις ακαδημίες της Μπάρτσα. Από το 2000 είναι κάτοικος Βαρκελώνης και έκτοτε έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους με τους Καταλανούς. Πιο συγκεκριμένα ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έχει στη συλλογή του 4 Champions League, 3 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 3 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, 10 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 6 Κύπελλα Ισπανίας, 7 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο με την Εθνική Αργεντινής U20, 1 Ολυμπιακό Τουρνουά και φιναλίστ σε πολλές διοργανώσεις Copa America.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This