«Ποτίζουν» τριφυλλάκια! Ο μέσος όρος ηλικίας των «πρασίνων» στο ματς με τον Απόλλωνα ήταν τα 24,4 έτη

Στον Παναθηναϊκό βάζουν γερές βάσεις για το μέλλον.

Must Read

Ο Λάζλο Μπόλονι χτίζει τον νέο Παναθηναϊκό και κάθε αρχή είναι πάντα δύσκολη. Ο Ρουμάνος στηρίζει τα νέα «πράσινα» αστέρια, ρισκάρει και δικαιώνεται.

Τρανταχτό παράδειγμα; Τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας της φετινής σεζόν είχε η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο νικηφόρο ματς με τον Απόλλωνα, καθώς στο αρχικό σχήμα συνυπήρχαν τρεις 19χρονοι και ένας 20χρονος.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος ήταν τα 24,4 χρόνια, καθώς στο αρχικό σχήμα της ομάδας υπήρχαν τρεις παίκτες 19 ετών (Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος, Αθανασακόπουλος) και ένας 20 ετών (Ιωαννίδης), ο οποίος μάλιστα ήταν και ο σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης. Η 11άδα του Παναθηναϊκού περιελάμβανε τους Διούδη (27), Χουάνκαρ (30), Σένκενφελντ (29), Πούγγουρα (25), Ζαγαρίτη (19), Βέλεθ (29), Αλεξανδρόπουλο (19), Χατζηγιοβάνη (23), Αθανασακόπουλο (19), Ιωαννίδη (20) και Μακέντα (29).

Αυτό το γεγονός δείχνει πως το μέλλον ανήκει στους «πρασίνους»! Αρκεί η διοίκησή του να το εκμεταλλευτεί και να μην τα θαλασσώσει, ειδικά στην περίπτωση του Ζαγαρίτη. Συγκεκριμένα, ήταν καλοκαιράκι του 2019 όταν ο Γιώργος Δώνης ήταν στον πάγκο και ένας πιτσιρικάς αριστερά στην προετοιμασία του εντυπωσίασε. Το επίθετό του, Ζαγαρίτης. Πολύ τρέξιμο, δύναμη και τσαμπουκάς. Πέρυσι, ο νεαρός έπαιξε βασικός στα πλέι οφ, αφού ο βασικός μπακ των «πρασίνων», ο Χατζηθεοδωρίδης, από ατυχία βρέθηκε στα πιτς. Αυτή ήταν η ευκαιρία του. Παραλίγο να τον… φάει ο Πογιάτος, αλλά για καλή του τύχη ήρθε ο Μπόλονι που τον καθιέρωσε. Το συμβόλαιό του λήγει το καλοκαίρι και κανονικά θα μπορούσε να διαπραγματευτεί τη μεταγραφή του, αλλά το μέλλον του, όπως όλα δείχνουν, θα παραμείνει πράσινο, αφού για χάρη του ο Αλαφούζος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Kαλά στοιχεία

Η πρόταση παραμονής, που -με τα μπόνους ανά χρονιά- μπορεί να αγγίξει τα 100.000 ευρώ, αφορά τριετές συμβόλαιο. Καθόλου άσχημα για έναν 19χρονο φέρελπι μπακ, που γεννήθηκε τον Μάιο του 2001. Με πολλά καλά στοιχεία σίγουρα, όχι έτοιμο παίκτη και όχι με πολλές συμμετοχές συνολικά, αλλά με πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Ζαγαρίτης, όμως, έχει μπροστά μια τεράστια πρόκληση στην καριέρα του και ένα μεγάλο στοίχημα, τον Παναθηναϊκό. Και η απόφαση δεν θέλει κόπο, θέλει απλά τρόπο και την μπάλα κάτω.

Τα ίδια ισχύουν και για τον Αθανασακόπουλο, αλλά και για τον Αλεξανδρόπουλο, μόνο που τα δικά τους συμβόλαια δεν λήγουν και χρόνος υπάρχει άπλετος. Το ζητούμενο είναι ότι ο Μπόλονι χτίζει τον ελληνικό νεανικό Παναθηναϊκό, και τον χτίζει ήρεμα, μεθοδικά και με κόντρα το παρασκήνιο, αλλά και την έλλειψη υπομονής που διακρίνει τον Έλληνα.
Δείτε πόσους Έλληνες διαθέτει στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός και πόσο θα κερδίσουν στο μέλλον η ομάδα, η Εθνική και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο: Διούδης (27), Πούγγουρας (25), Ζαγαρίτης (19), Αλεξανδρόπουλος (19), Χατζηγιοβάνης (23), Αθανασακόπουλος (19), Ιωαννίδης (20). Κοντά σε αυτούς υπάρχουν ο Μπουζούκης (22), που μπορεί φέτος να έχει χάσει τον… δρόμο του, αλλά είναι ταλεντάρα, οι Χατζηθεοδωρίδης (23), Μαυρομάτης (23), Σερπέζης (19), αλλά και οι νεαροί τερματοφύλακες Βασίλης Ξενόπουλος (1998) και Νίκος Χριστογεώργος (2000). Μπορεί όλοι αυτοί να μη γίνουν αστέρια, αλλά κάποιοι θα «λάμψουν», και ο Παναθηναϊκός οφείλει να το εκμεταλλευτεί…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This