Στην τελική ευθεία το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Κατατέθηκε αίτηση χρηματοδότησης για τη διπλή ανάπλαση

Η συνολική χρηματοδότηση του έργου αναμένεται να φτάσει τα 163.900.000€

Must Read

Έγινε η αίτηση χρηματοδότησης! Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε τοποθέτησή του τη Δευτέρα σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, ανακοίνωσε την είδηση «περί επίσημου αιτήματος χρηματοδότησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του ελληνικού κράτους».

Ουσιαστικά, η παραπάνω εξέλιξη για το πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης έρχεται σε συνέχεια της προ δύο εβδομάδων έγκρισης από το ECOFIN κονδυλίου ύψους 75.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. για τα μεγάλα υποστηρικτικά έργα υποδομών στις δύο περιοχές της ανάπλασης, δηλαδή στην περιοχή του Βοτανικού και της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Το συγκεκριμένο αίτημα του Δήμου Αθηναίων φέρνει πιο κοντά την υλοποίηση του πλάνου, καθότι επί της ουσίας έχει διασφαλιστεί η συνολική χρηματοδότηση του έργου της διπλής ανάπλασης με ένα ποσό που φτάνει τα 163.900.000 ευρώ! Ποσό που φαίνεται να έχει «κλειδώσει».

Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

  • Η δημοτική Αρχή της Αθήνας κατέθεσε αίτημα στην οικονομική επιτροπή του υπουργείου Ενέργειας (ΥΠΕΝ) -είναι συμβαλλόμενος στο πρότζεκτ της διπλής ανάπλασης από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης- για χρηματοδότηση ύψους 88.915.440. ευρώ, που αφορά αποκλειστικά το ποδοσφαιρικό γήπεδο στον Βοτανικό. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά το σύνολο του έργου του ποδοσφαιρικού γηπέδου και «μοιράζεται» στα 71.706.000 ευρώ της καθαρής αξίας (αμοιβές μηχανικών, γήπεδο 34.000 θέσεων ως ενδεικτική τιμή, έκτακτα απρόβλεπτα) και 17.209.440 ευρώ του ΦΠΑ 24%.
  • Από εκεί και πέρα, τα 75.000.000 ευρώ του Ταμείο Ανάκαμψης, που εγκρίθηκαν από την Ε.Ε. προ δύο εβδομάδων μέσα στο συνολικό «πακέτο» των ελληνικών προτάσεων για την απορρόφηση των 32 δισ. ευρώ που θα λάβει η χώρα μας, «μεταφράζονται» βάσει του υπογεγραμμένου MoU σε:
    • 43.600.000 ευρώ για το κόστος υποδομών στην περιοχή του Βοτανικού (έργα αποχέτευσης, οδοποιίας, πρασίνου, δίκτυα ΟΚΩ, ΓΕ & ΟΕ κ.λπ.)
    • 1.700.000 ευρώ που αφορούν το κόστος μελετών υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές
    • περίπου 6.600.000 ευρώ που αφορούν τις αθλητικές και κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Βοτανικού
    • περίπου 10.000.000 ευρώ που αφορούν την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ 700 θέσεων κάτω από το πάρκο που σχεδιάζεται στη λ. Αλεξάνδρας.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προοπτική ανέγερσης (και) νέου μπασκετικού γηπέδου στην περιοχή του Βοτανικού, έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, από τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη συζητήσεις της ΚΑΕ Παναθηναϊκός με την Πολιτεία για την παραχώρηση του μπασκετικού ΟΑΚΑ για 49 χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This