Super League playoffs: Όρκοι αιώνιας… κόντρας!

Ο Ολυμπιακός θέλει εκδίκηση για την ήττα στη Λεωφόρο, ενώ ο Παναθηναϊκός μέσω Φαλήρου «βλέπει» Ευρώπη

Must Read

Όλα τα βλέμματα την Κυριακή το βράδυ θα είναι στραμμένα στο «Γ. Καραϊσκάκης», στο ντέρμπι των «αιώνιων» αντιπάλων, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό!

Οι αναμετρήσεις τους αποτελούν σημείο αναφοράς για το φίλαθλο κοινό και κεντρίζουν πάντοτε το ενδιαφέρον του, ασχέτως της βαθμολογικής ή της αγωνιστικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται. Ειδικά φέτος η βαθμολογική απόσταση που χωρίζει τους «ερυθρολεύκους» από τους «πρασίνους» είναι χαοτική (24 βαθμοί), αλλά η δίψα, το πάθος και η θέληση για τη νίκη αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης» είναι τεράστια, ακόμα και στο θεωρητικά αδιάφορο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Οι Πειραιώτες βρίσκονται αγκαλιά με το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και θέλουν να δείξουν τα… δόντια τους και στον «αιώνιο» αντίπαλο, παίρνοντας παράλληλα… ρεβάνς για την ήττα τους τον Φεβρουάριο με 2-1, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πέδρο Μαρτίνς ηττήθηκε από το «Τριφύλλι», καθώς στις υπόλοιπες επτά αναμετρήσεις έχει απολογισμό τέσσερις νίκες και τρεις ισοπαλίες.

Πέδρο Μαρτίνς εναντίον Λάζλο Μπόλονι στο ντέρμπι των… προπονητών

Παράλληλα, ο Πορτογάλος τεχνικός κυνηγάει να σπάσει ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα, μετράει 94 παιχνίδια στον πάγκο των Πειραιωτών στο πρωτάθλημα, με 75 νίκες, 14 ισοπαλίες και 5 ήττες, και θέλει να πιάσει στις νίκες τον Τάκη Λεμονή, ο οποίος σε 107 αγώνες πανηγύρισε 77 φορές το τρίποντο (έχοντας και 22 ισοπαλίες και 8 ήττες) στη μεγάλη κατηγορία ως κόουτς των «ερυθρόλευκων».

Στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας φιγουράρει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος σε 138 αγώνες «έγραψε» 107 νίκες, 19 ισοπαλίες και 12 ήττες. Αν ο Μαρτίνς μείνει και τη νέα σεζόν, τότε θα έχει την ευκαιρία να γίνει ο πολυνίκης τεχνικός στην ιστορία του πειραϊκού συλλόγου.

Τεράστιο το βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους «Πράσινους»

Αντίθετα από τον Ολυμπιακό, στο στρατόπεδο των «πρασίνων» η αναμέτρηση έχει τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Ο Παναθηναϊκός θέλει τη νίκη ή τουλάχιστον να μη χάσει για να παραμείνει σε… ευρωπαϊκή θέση, αλλά και για να μην επιτρέψει στους δύο «Δικεφάλους» και τον Άρη να ξεφύγουν.

Πρώτη φορά ύστερα από καιρό ο Μπόλονι έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, με εξαίρεση τον μόνιμο απόντα εδώ και καιρό Κουρμπέλη, αφού επιστρέφουν οι Γιουνούς Σανκαρέ και Γιασίν Αγιούμπ. Τόσο ο διεθνής Σενεγαλέζος μέσος όσο κι ο Μαροκινός χαφ είχαν υποβληθεί σε αρθροσκόπηση στις 8 και 24 Μαρτίου αντίστοιχα, ωστόσο πήραν το «πράσινο φως» από το ιατρικό τιμ, επέστρεψαν στις προπονήσεις και έγκειται στον Μπόλονι αν θα τους χρησιμοποιήσει στο μεγάλο ματς στο Καραϊσκάκη.

Η «μητέρα όλων των μαχών» έχει όμως τεράστια σημασία και για τον ίδιο τον προπονητή του Παναθηναϊκού, που ξέρει ότι μια νίκη στο Φάληρο απέναντι στον Ολυμπιακό θα φέρει την ομάδα του αγκαλιά με το εισιτήριο που οδηγεί στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα θα τον σταθεροποιήσει στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Για να μην πούμε ότι ουσιαστικά θα του εξασφαλίσει ότι θα είναι ο προπονητής των «πρασίνων» και τη νέα σεζόν.

Φυσικά το φαβορί είναι ο Ολυμπιακός, αλλά οι παίκτες του Παναθηναϊκού, όπως τόνισε και ο Σένκεφελντ, είναι αποφασισμένοι να τα δώσουν όλα για το τρίποντο: «Τέτοια παιχνίδια σε κάνουν να θέλεις να… πολεμήσεις. Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται μακριά στη βαθμολογία, αλλά εμείς είμαστε ο Παναθηναϊκός και ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το ματς για τον κόσμο μας. Θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε και να τους κάνουμε υπερήφανους».

Ο Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ σφυρίζει στο ντέρμπι

Οι «εκλεκτοί» της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ και των πλέι άουτ γνωστοποιήθηκαν χθες. Ο 43χρονος Κροάτης Ιβάν Μπέμπεκ ορίστηκε από την ΚΕΔ να διευθύνει το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, ενώ στο Άρης – ΑΕΚ θα σφυρίξει ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοφ από την κατηγορία Elite της UEFΑ.

Αναλυτικά οι ορισμοί της 3ης αγωνιστικής: Σάββατο: 15.00 Βόλος – Παναιτωλικός: Σιδηρόπουλος (Λ. Δημητριάδης, Τζιουβάρας, 4ος Κοτσάνης, VAR: Γκορτσίλας, Μωυσιάδης). 17.15 Απόλλων – ΟΦΗ: Παπαδόπουλος (Μπουξμπάουμ, Καραγκιζόπουλος, 4ος Φωτιάς, VAR: Ευαγγέλου, Σπυρόπουλος). 19.30 Ατρόμητος – Λάρισα: Κουμπαράκης (Αλεξέας, Σαμοΐλης, 4ος Σκουλάς, VAR: Τζοβάρας, Παπαδάκης). Κυριακή: 15.00 Άρης – ΑΕΚ: Κουλμπάκοφ (Ζιουκ, Μεσλίνκα, 4ος Διαμαντόπουλος, VAR: Στούκαν, Μ. Δημόπουλος). 17.15 Αστέρας – ΠΑΟΚ: Καραντώνης (Απτόσογλου, Κόλλιας, 4ος Γκάμαρης, VAR: Μανούχος, Καλαμπόκης). 19.30 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Μπέμπεκ (Πάτακι, Ζομπένιτσα, 4ος Κουτσιαύτης, VAR: Ρεϊνσρέμπερ, Μεϊντάνας). Δευτέρα: 19.30 ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία: Παπαπέτρου (Κουρομπύλια, Κολοσιώνης, 4ος Βάτσιος, VAR: Τζήλος, Χριστάκογλου).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This