Τρίτη 27/7/2021

«Mea culpa» από την JP Morgan για την European Super League

«Ξεκάθαρα κρίναμε εσφαλμένα»

Η επενδυτική τράπεζα JP Morgan παραδέχτηκε ότι ξεκάθαρα «έκρινε λάθος» την αντίδραση των οπαδών του ποδοσφαίρου για την προτεινόμενη νέα ευρωπαϊκή Super League.

Ο χρηματοοικονομικός γίγαντας είχε μόλις δεσμεύσει πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια λίρες για την αρχική χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αν και τα χρήματα δεν πρόλαβαν να αλλάξουν χέρια.

Την Παρασκευή, μια δήλωση από την JP Morgan ανέφερε: «Ξεκάθαρα κρίναμε εσφαλμένα πώς θα αντιμετωπιζόταν  αυτή η συμφωνία από την ευρύτερη κοινότητα του ποδοσφαίρου και πώς μπορεί να τους επηρεάσει στο μέλλον. Θα μάθουμε από αυτό».

Διαβάστε ακόμα: European Super League: Πως επήλθε η κατάρρευση, λίγο περισσότερο από 48 ώρες μετά την ανακοίνωση της δημιουργίας της

Η JP Morgan επρόκειτο να παράσχει χρηματοδότηση χρέους για τη διοργάνωση. Είναι κατανοητό ότι προβλεπόταν επίσης η ληψη δανείων περίπου 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών για τις εμπλεκόμενες ομάδες.

Χωρίς την υποστήριξη οκτώ εκ των «ιδρυτικών μελών» – που έχουν αποσυρθεί – και με τις Μίλαν και Γιουβέντους να αναγνωρίζουν την αποτυχία του πρότζεκτ, οι πιθανότητες να προκύψει η νέα λίγκα είναι μηδαμινές.

Παρά την ταχεία αποσύνθεση του πρότζεκτ, παρόλα αυτά, διάφοροι ενδιαφερόμενοι συνεχίζουν να απαιτούν μεγαλύτερη ρύθμιση και έλεγχο εναντίον των ιδιοκτητών των συλλόγων, για να αποφευχθούν περαιτέρω απόπειρες διάσπασης από τις πιο ισχυρές ομάδες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ