Γιώργος Πιλίδης: Έτσι προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες το «χρυσό» παιδί της πάλης! (video)

Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.

Must Read

Τεράστια επιτυχία για τον Γιώργο (Γιωρίκα) Πιλίδη και την ελληνική πάλη. Ο Έλληνας πρωταθλητής, έπειτα από μία σπουδαία εμφάνιση στο Παγκόσμιο προ-ολυμπιακό τουρνουά που διεξάγεται στη Σόφια, νίκησε 9-7 τον Σλοβένο Ντάνιελ Χάμπατ και εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Πιλίδης, αν και τραυματίας έκανε έναν καταπληκτικό αγώνα, καταθέτοντας ψυχή και μαχητικό πνεύμα και πήρε τη μεγάλη πρόκριση. Είναι ο δεύτερος Έλληνας αθλητής της πάλης, που κέρδισε την πρόκρισή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά τη Μαρία Πρεβολαράκη.

Μετά τα 6 μετάλλια, 3 συνεχόμενες χρονιές σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που κατέκτησε στην κατηγορία των παίδων και εφήβων, τις αμέτρητες επιτυχίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, τώρα ο Πόντιος αθλητής θα μας εκπροσωπήσει και στην Ολυμπιάδα!

Στη φάση των «16» ο πρωταθλητής μας επικράτησε με 9-0 του Κουέρο (Κολομβία) και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά. Εκεί αντιμετώπισε τον Ισπανό Γκονζάλες και πραγματοποιώντας νέα μεγάλη εμφάνιση νίκησε με τεχνική υπεροχή και προκρίθηκε στον ημιτελικό.

Στον καθοριστικό αγώνα, όπου ο νικητής τα έπαιρνε όλα και ο χαμένος… τίποτα, ο Πιλίδης ήταν απόλυτα έτοιμος. Προηγήθηκε με 7-1 του Χαμπατ (Σλοβενία) και παρά τον τραυματισμό του, έδειξε το μεγαλείο της καρδιάς του και την θέλησή του να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν τα παράτησε και παρά το γεγονός ότι είχε έντονους πόνους, επικράτησε με 9-7 και πήρε την πρόκριση.

Ο Πιλίδης έγινε ο πρώτος αθλητής της ελευθέρας μετά τον Αλέξανδρο Μοτσάλιν (Λονδίνο 2012), που θα συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο προολυμπιακό τουρνουά συνεχίζουν αύριο (Παρασκευή, 07/05) τις προσπάθειές τους οι γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα στα 68κ. θα παλέψει η Αγόρω Παπαβασιλείου με την Αζέρα Μανόλοβα, ενώ στα 76κ. η Κατερίνα Πιτσιάβα θα αντιμετωπίσει την Πολωνή Σπέρκα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This