Απάντηση της Super League 2: «O κ. Χαρδαλιάς έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης»

«Οποιοδήποτε συμβάν καταγράφεται εκτός γηπέδων δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής»

Must Read

Με αφορμή την ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά ότι τη Δευτέρα θα ζητήσει την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 από την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, λόγω παραβίασης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, η διοργανώτρια εξέδωσε ανακοίνωση-απάντηση στον υφυπουργό και συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Super League 2, «οποιοδήποτε συμβάν καταγράφεται εκτός γηπέδων και στο οποίο εμπλέκονται οπαδοί ομάδων, δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής», ενώ τονίζει ότι «έχουμε ελεγχθεί άλλωστε από την Αρμόδια Επιτροπή Covid, τρεις φορές σε αντίστοιχους αγώνες χωρίς καμία επισήμανση από μέρους της».

Η απάντηση της Super League 2:

Με αφορμή την επίσημη ανακοίνωση της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, η διοργανώτρια αρχή οφείλει να καταθέσει τα ακόλουθα στοιχεία υπερασπιζόμενη κυρίως τον αγώνα που καταβάλλουν καθημερινά τους τελευταίους μήνες εκατοντάδες εργαζόμενοι και επαγγελματίες, προκειμένου η δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας να αποτελεί πρότυπο τήρησης του υγειονομικού πρωτοκόλλου που θέσπισαν κυβέρνηση και επιστήμονες. 

Από τις 13 Δεκεμβρίου 2020 που οι ΠΑΕ της Super League 2, έλαβαν την έγκριση των Αρχών για επιστροφή στις προπονήσεις, έχουν διενεργηθεί στις ομάδες 10.000 τεστ κορονοϊού σε διαπιστευμένα εργαστήρια και έχουν βρεθεί μόλις 23 θετικά κρούσματα. Ποσοστό της τάξης του 0,2%, το μικρότερο ίσως στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Μετά την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος, δημιουργήσαμε ειδική λίστα εισερχομένων που μας αποστέλλουν συμπληρωμένη πίσω οι ΠΑΕ με ονοματεπώνυμα πριν τον αγώνα, η οποία παραδίδεται στον Αστυνομικό Διευθυντή και τον παρατηρητή του κάθε αγώνα, στην πρωινή σύσκεψη. Οι δε μετακινήσεις των ομάδων εγκρίνονται κάθε αγωνιστική από την Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Επιπροσθέτως, ουδεμία αναφορά έχει καταχωρηθεί από επιτετραμμένο ή υπεύθυνο της τήρησης των μέτρων τάξης και του υγειονομικού πρωτοκόλλου ή στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα ή τρίτο για οιαδήποτε παραβίαση ή παράβαση. Έχουμε ελεγχθεί άλλωστε από την Αρμόδια Επιτροπή Covid, τρεις φορές σε αντίστοιχους αγώνες χωρίς καμία επισήμανση από μέρους της.

Οφείλουμε να διευκρινίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι οποιοδήποτε συμβάν καταγράφεται εκτός γηπέδων και στο οποίο εμπλέκονται οπαδοί ομάδων, δεν συμπεριλαμβάνεται στις αρμοδιότητες οποιασδήποτε ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής.

Ως Super League 2, είμαστε υπερήφανοι όχι μόνο για την απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου (βάσει επιστημονικών στοιχείων) αλλά και για το γεγονός ότι τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, οι πέντε από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτά, διεκδικούν επί ίσοις όροις την άνοδο στη Super League.

Κι αυτή η συναρπαστική μάχη ξεκίνησε, συνεχίζεται και πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στα γήπεδο και μόνο σε αυτά!

Υ.Γ. Σεβόμενοι απόλυτα την προσπάθεια που καταβάλλει τον τελευταίο χρόνο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, αντιμετωπίζοντας καθημερινά μια πρωτόγνωρη παγκόσμια υγειονομική κρίση, αντιλαμβανόμαστε ότι και ο ίδιος έχει πέσει θύμα παραπληροφόρησης για τις πραγματικές συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματός μας. Τα πραγματικά στοιχεία
τήρησης ή μη του υγειονομικού πρωτοκόλλου (και όχι αυτά που επιχειρούν να εμφανίσουν διάφοροι κύκλοι) βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή του και φυσικά στη διάθεση των υγειονομικών αρχών.

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 και ώρα 15:00 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 μέσω τηλεδιάσκεψης, με θέματα ημερησίας διάταξης τα εξής:

1) Ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις
2) Αγωνιστικά θέματα
3) Διάφορα θέματα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This