Δευτέρα 21/6/2021

ΕΟΚ κατά Αυγενάκη: «Επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία»

«Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…», λέει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης

Ανακοίνωση-καταπέλτης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) κατά του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την δικαστική απόφαση για εκ νέου διορισμό της προσωρινής διοίκηση στην Ομοσπονδία.

Η ΕΟΚ αντέδρασε έντονα μετά την καταγγελία του κ. Αυγενάκη για «συμπαιγνία, με εικονικές αντιδικίες, του προσωρινού ΔΣ της ΕΟΚ και σωματείων μπάσκετ για παραπλάνηση Δικαστών, υπονόμευση θεσμών και νόθευση εκλογικού καταλόγου», καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της «στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία».

 Και καταλήγοντας, η Ομοσπονδία αναρωτιέται: «Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα ‘τροπολογία’ του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;;; Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Την ίδια ημέρα που με δικαστική απόφαση διορίστηκε εκ νέου η προσωρινή διοίκηση στην Ε.Ο.Κ., σε πείσμα πολλών μεταξύ άλλων και του Υπουργείου Αθλητισμού, ο Υπουργός κ. Αυγενάκης θυμήθηκε να στραφεί κατά των σωματείων μας.

Καλούμε την κυβέρνηση, τα κόμματα και όλους του δημοκρατικούς φορείς να καταδικάσουν απερίφραστα την προκλητική, υβριστική και συκοφαντική δήλωση του Υπουργού κ. Αυγενάκη, που στρέφεται πρωτίστως κατά των συνταγματικώς ανεξάρτητων δικαστικών λειτουργών και των δικαστικών αποφάσεων τους. Ο κ. Υπουργός καθίσταται πλέον επικίνδυνος όχι μόνον για τον αθλητισμό αλλά και για την ίδια τη δημοκρατία.

Τα αθλητικά σωματεία, που έχουν προ μηνών δικαιωθεί δικαστικώς, διεκδίκησαν νόμιμα το συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα τους για το εκλέγειν και εκλέγεσθαι στην επικείμενη Γ.Σ. Μήπως ο κ. Υπουργός με νέα «τροπολογία» του θα καταργήσει και το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη;;;

Ένας χαρακτηρισμός αξίζει στον κ. Υπουργό: ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ…»

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ