Ο Γιάννης, ο Giannis και ο… Γιάνναρος της Εθνικής!

Must Read

Το τουρνουά «Ακρόπολις» τελείωσε χθες με την ήττα της Εθνικής ομάδας από την πανίσχυρη Σερβία. Για τα αγωνιστικά πολλά μπορεί να πει κανείς. Τα «κοψίματα», το πρόβλημα στα γκαρντ, το σουτ και άλλα πολλά. Δεν είναι ψέματα πως η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου έχει διάφορα προβλήματα, αλλά είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό. Στο ΟΑΚΑ χθες, όμως, δημιουργήθηκαν κάποιες εικόνες, που είναι υπεράνω των αγωνιστικών κομματιών.
Αρχικά, το ενθαρρυντικότερο όλων ήταν το ασφυκτικά γεμάτο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Εδώ και χρόνια η «γαλανόλευκη» δεν είχε καταφέρει να προσελκύσει τόσο κόσμο στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο δέλεαρ ήταν, φυσικά, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ένας παίκτης πραγματική απόλαυση. Για την αξία του έχουν ειπωθεί πολλά, όμως μόνο το γεγονός πως παίζει με τόση θέρμη και ένταση, ώστε να ανταμείψει το κοινό, τον «μεγαλώνει» λίγο περισσότερο. Ο «Greek Freak» τα δίνει όλα και θα συνεχίσει να τα δίνει όλα.
Τα βλέμματα, ωστόσο, έπεσαν χθες και σε ένα άλλον Γιάννη, τον Αθηναίου. Ο μεγάλος άτυχος της χθεσινής βραδιάς, που με τον τραυματισμό του «πάγωσε» το ΟΑΚΑ αλλά και τους συμπαίκτες του, είναι ένας πραγματικός μαχητής και το έχει αποδείξει αρκετές φορές. Ο τραυματισμός του 31χρονου γκαρντ επηρέασε φανερά τους υπόλοιπους διεθνής αλλά και το όλο κλίμα στο κλειστό του Αμαρουσίου. Ο Αθηναίου, που έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Άρη, ΠΑΟΚ ήταν έτοιμος να γράψει ιστορία αγωνιζόμενος στην άλλη μεγάλη ομάδα της Ελλάδας, τον Παναθηναϊκό. Θα παλέψει, όμως, για να επιστρέψει το συντομότερο δυνατόν και ακόμα πιο δυνατός.
Όσο για τον… Γιάνναρο; Ο αρχηγός Μπουρούσης είναι ο ηγέτης αυτής της Εθνικής τόσο στα… χαρτιά όσο και στην πράξη. Λόγω ηλικίας και εμπειρίας ο παίκτης της Γκραν Κανάρια, πλέον, λογιζόταν ως ηγέτης πριν την άφιξη του. Από την πλευρά του, και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, θέλοντας να αποτάξει τον σχετικό τίτλο, βροντοφώναζε πως ηγέτης είναι ο «Μπουρούσαρος». Μετά το φιλικό με τη Σερβία, οι δηλώσεις του έδειξαν πως είναι ο παίκτης που χρειάζεται κάθε ομάδα. Αφού τόνισε πως δεν έχει ξαναδεί έτσι το ΟΑΚΑ, δήλωσε: «Είπα πριν 20 μέρες να μην πέσουμε πάνω στον Γιάννη. Αγωνιστικά παίζουμε πολύ με τον Γιάννη. Eίναι ο MVP του ΝΒΑ ξέρει τι πρέπει να κάνει. Να τον αποφορτίσουμε και να μην τον ζαλίζουμε». Μίλησε όπως μιλά ένας αρχηγός, υψώνοντας ασπίδα μπροστά από την ομάδα του.
ΥΓ: Άπαντες οφείλουν να υποκλιθούν στον Θανάση Αντετοκούνμπο. Όχι μόνο από σεβασμό αλλά και από ντροπή για όσα ακούγονται περί «βύσματος». Έκλεισε ήδη αρκετά στόματα, αλλά θα κλείσει ακόμα περισσότερα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This