Μακάριος Λαζαρίδης: «Τεράστια η παρακαταθήκη Μελισσανίδη»

Η ιδέα «ΑΕΚ» είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προσφυγιά, με τον πόνο, με την αδικία

Must Read

«Η παρακαταθήκη που θα αφήσει ο κ. Μελισσανίδης με το γήπεδο είναι τεράστια. Και αυτή η παρακαταθήκη δεν αφορά μόνο την ΑΕΚ, αλλά την πατρίδα μας και φυσικά τον ποντιακό Ελληνισμό. Άλλωστε, η αξία και η δύναμη της ΑΕΚ, δεν μετριέται μόνο με τους τίτλους και τις επιτυχίες εντός γηπέδων, αλλά κυρίως με όσα συμβολίζει και πρεσβεύει για τους πιστούς της».

Την επισήμανση αυτή κάνει ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ» και το διευθυντή της κ. Σταμάτη Βούλγαρη. Ο κ. Λαζαρίδης μίλησε στην εφημερίδα με αφορμή την επίσκεψη και ξενάγησή του στο υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την «Αγιά Σοφιά», αλλά και στα Μουσεία
της ΑΕΚ και του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Ειδικότερα, στα λόγια του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου πριν από 17
χρόνια, ότι «η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν. Ζουν, εμπνέουν,
ενθουσιάζουν, χαρίζουν χαρά», παραπέμπει ο κ. Λαζαρίδης για να αποτυπώσει τα
συναισθήματά του για την Ένωση. Ερωτηθείς πώς η ΑΕΚ μπήκε από πολύ μικρή ηλικία «στο αίμα του», απάντησε: «Όταν έχεις καταγωγή από τη Σεβάστεια της Μικράς Ασίας, δεν μπορεί να είσαι κάτι άλλο εκτός από ΑΕΚ. Ήταν θα έλεγα νομοτελειακό. Αλλά υπάρχει και μια ακόμη μεγάλη αγάπη. Αυτή της ποδοσφαιρικής ομάδας της ιδιαίτερης πατρίδας μου. Του Α.Ο. Καβάλα, που πιστεύω σύντομα να έχω τη δυνατότητα να παρακολουθώ μαζί με την ΑΕΚ στην Super League».

Όσον αφορά τους αγαπημένους του ποδοσφαιριστές και προπονητές, σχολίασε: «Η ΑΕΚ στην μεγάλη της ιστορία είχε την τύχη να φορέσουν τη φανέλα της μεγάλες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ερώτησή σας όπως καταλαβαίνετε έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Και σίγουρα αδικίας στην απάντησή μου. Παρ’ όλα αυτά θα επιχειρήσω να το κάνω. Θωμάς Μαύρος και Λάκης Νικολάου από τους Έλληνες και Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς και Τόνι Σαβέφσκι από τους ξένους. Από τη σημερινή ομάδα νομίζω ότι ο Πέτρος Μάνταλος ξεχωρίζει και είμαι χαρούμενος που ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024. Όσον αφορά τους προπονητές, ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου έχουν ο Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Μανόλο Χιμένεθ, παρά τις πίκρες που μας … κέρασαν κατά καιρούς, ενώ θεωρώ ότι εξαιρετική επιλογή είναι και αυτή του νέου “μαέστρου”, Βλάνταν Μιλόγεβιτς».

Περιγράφοντας τα συναισθήματά του, περπατώντας στην «Αγιά Σοφιά», ο κ. Λαζαρίδης τόνισε: «Σοκ και δέος. Ρίγη συγκίνησης και ανείπωτη χαρά. Περηφάνια και ευλογία. Ό,τι και να πω, τα συναισθήματα αυτά δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Οι πόθοι και οι προσδοκίες δεκαετιών έρχονται επιτέλους να λάβουν “σάρκα και οστά”. Το όνειρο κάθε ΑΕΚτζή γίνεται πια πραγματικότητα. Σίγουρα στους πιο παλιούς μας ξυπνούν αναμνήσεις από όλα όσα περάσαμε στο “Νίκος Γκούμας” και μας κάνει αισιόδοξους ότι τα καλύτερα βρίσκονται μπροστά μας. Μόνο αν κάποιος έρθει από κοντά μπορεί να καταλάβει τι εννοώ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This