Οριστικό: Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο!

Βασική αιτία το γεγονός ότι η Ιαπωνία επιστρέφει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων, λόγω της παραλλαγής Δέλτα, σε διάφορες περιοχές της χώρας

Must Read

Οριστικά και αμετάκλητα χωρίς θεατές στις κερκίδες θα διεξαχθούν οι επερχόμενοι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο, καθώς η Ιαπωνία επιστρέφει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω της ραγδαίας αύξησης κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές της χώρας!

Η απουσία θεατών από τα γήπεδα οριστικοποιήθηκε μετά και την επίσημη ανακοίνωση της Ταμάγιο Μαρουκάουα, υπεύθυνης Υπουργού της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, να δηλώνει πως η συγκεκριμένη κίνηση ήταν απαραίτητη ώστε να «εμποδιστεί» η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα από το Τόκιο και να γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα «πηγή» νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως.

H απόφαση αυτή ελήφθη μετά από την έκτακτη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο, οι αρχές της πόλης, αλλά και της κυβέρνησης της χώρας. «Είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση που έπρεπε να ληφθεί για το καλό των θεατών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, Σέικο Χασιμότο, ανέφερε: «Είχαμε αναλάβει αυτή τη σοβαρή ευθύνη από την πρώτη ημέρα που αναβλήθηκαν οι αγώνες το 2020. Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε μέτρα για να εξασφαλίσουμε ασφαλείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες για τους Ιάπωνες πολίτες και όλους τους αθλητές και συμμετέχοντες».

Θυμίζουμε πως οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες είναι προγραμματισμένοι να ξεκινήσουν την Παρασκευή 23 Ιουλίου και να ολοκληρωθούν την Κυριακή 8 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This