Marca: Το απίστευτο ταξίδι του Γιάννη Αντετοκούνμπο – Από πωλητής στο δρόμο, πρωταθλητής του ΝΒΑ

«Το πιο επικό ταξίδι στην ιστορία του μπάσκετ»!

Must Read

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρωταθλητής του ΝΒΑ και το ταξίδι του στην κορυφή μπορεί να είναι το πιο επικό στην ιστορία του μπάσκετ, αναφέρει η αγγλική έκδοση της ισπανικής εφημερίδας Marca για τον Έλληνα σούπερ σταρ και Πρωταθλητή πλέον με τους Μιλγουόκι Μπακς.  

Διαβάστε ακόμα: Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ο νέος «βασιλιάς» του NBA με 50 πόντους – Πρωταθλητές οι Μπακς μετά από 50 χρόνια

Η ισπανική εφημερίδα στο άρθρο της αποθεώνει τον Greek Freak, παρουσιάζοντας εν συντομία τα βήματα που τον οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου:

Γεννημένος στην Ελλάδα από Νιγηριανούς γονείς το 1994, εργάστηκε ως πωλητής του δρόμου στην Αθήνα ως παιδί για να βοηθήσει την οικογένειά του να καλύψει τις ανάγκες της.

Τώρα, κέρδισε το τρόπαιο του NBA Finals MVP και έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μπομπ Πετίτ (πριν από 60 χρόνια) που σημείωσε 50 πόντους σε ένα παιχνίδι της σειρά των τελικών του NBA.


Ο δύο φορές MVP του πρωταθλήματος μίλησε επί μακρόν για τις μάχες που έδωσε αυτός και η οικογένειά του στην Ελλάδα, με την οικογένειά του να στερείται συχνά τα κατάλληλα έγγραφα. Αυτός και τα αδέλφια του, Φράνσις, Θανάσης, Κώστας και Άλεξ θα πουλούσαν μπιχλιμπίδια στο δρόμο για να βοηθήσουν την οικογένεια.

Το 2007, άρχισε να παίζει μπάσκετ και τράβηξε την προσοχή των σκάουτερ με τις εμφανίσεις του στου Ζωγράφου. Ένας από αυτούς που είδαν το ταλέντο του ήταν ο Willy Villar, αθλητικός διευθυντής της Ρεάλ Σαραγόσα. Έτσι, το 2012, ο Αντετοκούνμπο υπέγραψε μια τετραετή συμφωνία με την ισπανική ομάδα.

Η άφιξη στο ΝΒΑ

Ωστόσο, ο Γιάννης βελτιώθηκε γρήγορα και ανέβηκε στη λίστα πριν από τα draft του NBA το 2013, όπου τελικά επιλέχθηκε 15ος συνολικά από το Μιλγουόκι. Σκέφτηκαν να τον δανείσουν στην Ρεάλ Σαραγόσα, αλλά τον κράτησαν και τον έκαναν έναν από τους νεότερους παίκτες του ΝΒΑ στην ηλικία των 18.

Μετά από μια σταθερή σεζόν ως πρωτάρης (ρούκι), ο παίκτης συνεχώς βελτιωνόταν. Το 2017, του απονεμήθηκε ακόμη και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη του πρωταθλήματος. Τα βραβεία MVP ακολούθησαν το 2019 και το 2020, καθώς και η βράβευση ως Defensive Player of the Year το 2020.

Τώρα, στην όγδοη χρονιά του στο ΝΒΑ, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα και πήρε και τον τίτλο του MVP στους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο ρατσισμός και οι διακρίσεις στην πορεία του Αντετοκούνμπο προς την κορυφή

Δεν ήταν εύκολα τα πράγματα για τον Γιάννη, κυρίως επειδή το καθεστώς μετανάστευσης των γονιών του σήμαινε ότι δεν θα μπορούσε να πάρει ελληνική υπηκοότητα μέχρι το 2013.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής της Ελλάδας, επιτέθηκε ακόμη και σε αυτήν την απόφαση δημοσίως. «Εάν δώσετε σε έναν χιμπατζή στο ζωολογικό κήπο μια μπανάνα και μια σημαία, είναι Έλληνας;» είχε πει.

Ο Αντετοκούνμπο ωστόσο, ξεπέρασε τα εμπόδια που μπήκαν στο δρόμο του. «Εκπροσωπώ και τις δύο χώρες μου, τη Νιγηρία και την Ελλάδα, και πολλά παιδιά από εκεί», είπε μετά τον θρίαμβο στους τελικούς του ΝΒΑ. «Για ολόκληρη την Αφρική και την Ευρώπη. Ξέρω ότι είμαι πρότυπο».

«Αυτό πρέπει να κάνει όλους να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν τα πράγματα δείχνουν άσχημα και μοιάζει σαν να μην τα καταφέρνετε, στο μπάσκετ ή οπουδήποτε αλλού, απλώς πιστέψτε σε αυτό που κάνετε και συνεχίστε να δουλεύετε. Μην αφήσετε κανέναν να σας πει αυτό που δεν μπορείτε να γίνετε, ή δεν μπορείτε να κάνετε».

Αντετοκούνμπο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This