Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική ομάδα πόλο «έπνιξε» την Ιαπωνία και προκρίθηκε στους «8» – Αποκλεισμός για Τσιτσιπά/Σάκκαρη

Σε ανοδική πορεία Μάντης-Καγιαλής στην ιστιοπλοΐα

Must Read

Με μια πολύ μεγάλη, όσο και δύσκολη νίκη, η Εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 της διοργανώτριας των Ολυμπιακών Αγώνων, Ιαπωνίας και εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκρισή της στα προημιτελικά.

Με δύο νίκες σε τρία ματς η γαλανόλευκη βρίσκεται στην κορυφή του Α’ ομίλου μαζί με την Ιταλία και επόμενος αντίπαλος είναι η εξαιρετικά αδύναμη Νότια Αφρική (31/7, 13:50 ώρα Ελλάδας).

Το νικητήριο γκολ της Ελλάδας πέτυχε ο Αργυρόπουλος 32” πριν το φινάλε του αγώνα, με τη γαλανόλευκη να έχει το πολύ καλό 6/9 με παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος 
ΙΑΠΩΝΙΑ (Γιότζι Ομότο): Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάουα, Αράκι 1

Αποκλείστηκαν Τσιτσιπάς/Σάκκαρη

Τέλος στην πορεία του ελληνικού τένις στο Τόκιο και στο μεικτό, καθώς Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκαν με 2-1 σετ από το ζευγάρι της Αυστραλίας, Τζον Πιρς και Άσλεί Μπάρτι και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια και το κυνήγι ενός μεταλλίου.

Στην 4η θέση Μάντης-Καγιαλής

Στην 4η θέση της γενικής κατάταξης ανέβηκαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας και των δύο σημερινών ιστιοδρομιών στην κατηγορία σκαφών 470 ανδρών του Ολυμπιακού τουρνουά ιστιοπλοΐας.

Το ελληνικό πλήρωμα ολοκλήρωσε την 3η ιστιοδρομία στην 3η θέση και την 4η στην 15η θέση, έχοντας συνολικά 14 βαθμούς ποινής.

Στην κατάταξη προηγούνται οι Αυστραλοί Ράιαν και Μπέλτσερ (4 β/π), οι οποίοι επικράτησαν και στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες, ενώ στη 2η θέση είναι οι Βρετανοί Πάτιενς και Κραμπ με 9 β/π (τερμάτισαν στη 2η και 4η θέση αντίστοιχα στην 3η και 4η ιστιοδρομία.

Ο Κοκκαλάνης 11ος στα RS:X

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης κατετάγη 11ος στη γενική κατάταξη των RS:X ανδρών στην Ενοσίμα, όπου διεξάγονται τα αγωνίσματα ιστιοπλοϊας των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μετά την διεξαγωγή των σημερινών τριών ιστιοδρομιών, ο Έλληνας πρωταθλητής, τερμάτισε 7ος στην 10η, 8ος στην 11η και 4ος στη 12η, έχοντας 110 βαθμούς ποινής.

Έτσι στον αγώνα των μεταλλίων συνεχίζουν οι δέκα πρώτοι αθλητές, ενώ προηγείται στη γενική βαθμολογία ο Ολλανδός Κίραν Μπάτλοε με 33 β/π και ακολουθούν, ο Γάλλος Τομάς Γκουάρ με 52 β/π και ο Ιταλός Ματία Καμπόνι με 54 β/π.

Η Δίβαρη 19η στα RS:X

Η Κατερίνα Δίβαρη ολοκλήρωσε την παρουσία της στην κατηγορία σκαφών RS:X, στους 32ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατέλαβε τη 19η θέση με 204 βαθμούς ποινής.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη δεκάδα που θα συνεχίσει στον τελικό, αφού στη 10η ιστιοδρομία τερμάτισε 19η, στην 11η ήταν και πάλι 19η και στην τελευταία και 12η ιστιοδρομία ήταν 23η.

Η Κύπρια ιστιοπλόος, Νατάσα Λάππα, κατέλαβε την 21η θέση με 218 βαθμούς ποινής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This