Ολυμπιακός: Το «γαλλικό κλειδί», ο… πιστολέρο, τα 30 εκατ. ευρώ και οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους

Must Read

Κέρδισε δύο φορές την Κράσνονταρ (4-0, 2-1) που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην πρώτη θέση του ρωσικού πρωταθλήματος και θα διεκδικήσει τον τίτλο. Επιβλήθηκε δύο φορές της Μπασακσεχίρ (1-0, 2-0), δευτεραθλήτριας Τουρκίας, η οποία επίσης θα διεκδικήσει τον τίτλο μέσα στη σεζόν στη γειτονική χώρα.

Και άφησε εκτός και τη δευτεραθλήτρια Τσεχίας, Βικτόρια Πλζεν (0-0, 4-0). Στην αρχή η πρόκριση του Ολυμπιακού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν βουνό, θεωρούνταν υπέρβαση, τώρα μοιάζει να ήταν εύκολο.

Στην πραγματικότητα το έργο της πειραϊκής ομάδας ήταν πολύ δύσκολο. Οι ερυθρόλευκοι με την απόδοσή τους το έκαναν εύκολο. Ήταν απόρροια της σκληρής δουλειάς του Πέντρο Μαρτίνς, των ποδοσφαιριστών και του σχεδιασμού και των επιλογών της διοίκησης στις μεταγραφές.

Οι νεοφερμένοι Βαλμπουενά, Σεμέδο, Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς, οι περυσινοί πρωταγωνιστές Γκιλιέρμε, Σα, Γκερέρο, Ελαμπντελαουί και η ελληνική “σφραγίδα” των Μασούρα, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη έκαναν τη διαφορά για τον Ολυμπιακό στους τρεις προκριματικούς γύρους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Ελλάς, Γαλλία, Πορτογαλία (και όχι μόνο), συμμαχία…

Η επιτυχία των ερυθρόλευκων αποκτάει μεγαλύτερη αξία, διότι κατάφεραν να περάσουν στους ομίλους κάνοντάς το με ευρωπαϊκό στιλ. Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κυνηγώντας τη νίκη, είτε αγωνίζονταν εντός είτε εκτός έδρας. Η φιλοσοφία και ο τρόπος προσέγγισης των αγώνων ήταν ίδιος.

Δεν κλείστηκαν σε κανένα παιχνίδι, δεν επέτρεψαν σε κανένα αντίπαλο να πιστέψει ότι θα μπορούσε να τους κερδίσει. Αντίθετα, οι παίκτες του Ολυμπιακού με νοοτροπία νικητή, πάθος, συγκέντρωση, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα έφτασαν στην υλοποίηση του πρώτου στόχου της περιόδου.

Αυτός ο Ολυμπιακός αποτελεί έργο Μαρτίνς. Εκείνος είναι που πήγε πέρυσι τους Ερυθρόλευκους στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ, αυτός είναι που τους έβαλε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και το έκανε με τρόπο πειστικό, με σωστή τακτική και καλό ποδόσφαιρο.

Αξίζει να σταθεί επίσης κανείς, σε ό,τι αφορά τον αγώνα με την Κράσνονταρ στη Ρωσία, στους δύο πρωταγωνιστές τους Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί. Οι δύο παίκτες απέδειξαν πως στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι η ποιότητα και η καρδιά, κι όχι η ηλικία. 

Πάνω από 30 εκατ. ευρώ

Τα κέρδη του Ολυμπιακού είναι πολλαπλά από τις δύο νίκες εις βάρος της Κράσνονταρ. Πρώτα απ´ όλα πρόκειται για το πρεστίζ του συλλόγου. Η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ δίνει άλλη αίγλη και οι Πειραιώτες επέστρεψαν εκεί που γνωρίζουν καλά τα κατατόπια.

Τα έσοδα από την UEFA ξεπερνούν πλέον τα 30.000.000 ευρώ και υπό προϋποθέσεις μπορούν να αγγίξουν τα 40.000.000.

Μετά την πρόκριση επί των Ρώσων, οι Πειραιώτες θα επιστρέψουν μετά από δυο χρόνια στους ομίλους του Champions League και έτσι θα λάβουν 15,25 εκατ. ευρώ για την παρουσία τους.

Επίσης, εξασφάλισαν 13,296 εκατ. ευρώ με βάση τις μετοχές τους στο δεκαετές ranking (+ 1,108 εκατ. ευρώ αν περάσει ο ΑΠΟΕΛ), αλλά και ολόκληρο το market pool μετά τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ.

Σε αυτά τα χρήματα δεν υπολογίζονται τα έσοδα από τα εισιτήρια, αλλά και αυτά από τις νίκες – ισοπαλίες. Σημειώνεται πως κάθε νίκη στο Champions League δίνει 2.700.000 ευρώ και η κάθε ισοπαλία 900.000 ευρώ!

Οι ποδοσφαιριστές έχουν επιπλέον κίνητρο μέσα στη χρονιά για να αποδείξουν πράγματα και αυτό είναι προς όφελος της ομάδας.

Επίσης, διαφορετικά μπορεί να προσεγγίσει ένας σύλλογος έναν ξένο παίκτη και να διαπραγματευτεί μαζί του έχοντας το δέλεαρ των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχουμε μπροστά μας πέντε εικοσιτετράωρα μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος για δύο ακόμη σημαντικές κινήσεις.

Οι πιθανοί αντίπαλοι στους ομίλους

Οι Πειραιώτες είναι στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας και αύριο Πέμπτη θα μάθουν τους αντιπάλους τους:

1ο Γκρουπ
Λίβερπουλ (κάτοχος του Champions League) 91.000
Τσέλσι (κάτοχος του Europa League) 87.000
Μπαρτσελόνα (πρωταθλήτρια Ισπανίας) 138.000
Μάντσεστερ Σίτι (πρωταθλήτρια Αγγλίας) 106.000
Γιουβέντους ( πρωταθλήτρια Ιταλίας) 124.000
Μπάγερν Μονάχου (πρωταθλήτρια Γερμανίας) 128.000
Παρί Σεν Ζερμέν (πρωταθλήτρια Γαλλίας) 103.000
Ζενίτ (πρωταθλήτρια Ρωσίας) 72.000

2o Γκρουπ
Ρεάλ Μαδρίτης 146.000
Ατλέτικο Μαδρίτης 127.000
Ντόρτμουντ 85.000
Νάπολι 80.000
Σαχτάρ 80.000
Τότεναμ 78.000
Αγιαξ 70.500*
Μπενφίκα 68.000

3o Γκρουπ
Λιόν 61.500
Λεβερκούζεν 61.000
Σάλτσμπουργκ 54.500
Oλυμπιακός 44.000
Μπριζ 39.500*
Βαλένθια 37.000
Ιντερ 31.000
Ντιναμό Ζάγκρεμπ 29.500

4o Γκρουπ
Λοκομοτίβ Μόσχας 28.500
Ερυθρός Αστέρας 16.750
Γκενκ 25.000
Γαλατασαράι 22.500
Λειψία 22.000
Σλάβια Πράγας* 21.500 ή Κλουζ* 3.500
Αταλάντα 14.945
Λιλ 11.699

*Αν ο Αγιαξ δεν περάσει το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ, τότε τη θέση του στο 2ο Γκρουπ θα πάρει η Λυών και παράλληλα θα ανέβει στο 3ο (αυτό του Ολυμπιακού) η Λοκομοτίβ Μόσχας. Η Μπριζ που είναι στο 3ο γκρουπ αντιμετωπίζει τη Λίντσερ κι έχει το προβάδισμα πρόκρισης (1-0 στην Αυστρία), όπως και η Σλάβια Πράγας (1-0) που υποδέχεται την Κλουζ. Αν εξαιρέσουμε τους Ολλανδούς και τους Βέλγους, οποιαδήποτε άλλη ομάδα προκριθεί θα βρεθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This