Ο Λευτέρης Πετρούνιας ρίχτηκε στην «πυρά» πριν προλάβει να μιλήσει

Must Read

Τι είπε δηλαδή ο Λευτέρης Πετρούνιας που έπρεπε σώνει και καλά να περάσει από δική για… κακούργημα; Ας μην αμφισβητούμε την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Αυτό που είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας όχι απλώς παρεξηγήθηκε αλλά σε χρόνο μηδέν έφερε στη θέση του κατηγορουμένου έναν αθλητή και άνθρωπο του οποίου το ήθος και οι αξίες δεν αμφισβητούνται.

Αν κοιτάξουμε πέρα από τη μύτη μας και το φανατισμό μας θα διαπιστώσουμε ότι ο Πετρούνιας δεν αμφισβήτησε τίποτε. Δεν έθιξε κανέναν. Δεν επικρότησε καμία μορφή σωματικής ψυχικής και ψυχολογικής βίας. Απλώς είπε σε όλους μας, παίρνοντας μάλιστα ένα ρίσκο για το προφίλ του και με δεδομένη την ευαισθησία του θέματος, ότι δεν σημαίνει πως όποιος φτάνει στην κορυφή θα πρέπει σώνει και καλά να κουβαλάει κάτι πίσω του.

Φυσικά και ο Πετρούνιας είναι ενάντια στη βία κάθε μορφής. Και φρόντισε να το καταστήσει σαφές στην αναγκαστικά συμπληρωματική του δήλωση/τοποθέτηση. Την οποία κακά τα ψέματα δεν έπρεπε να τη χρειαζόμασταν και να την αποζητούν όλοι οι δικαστές του διαδικτύου. Δεν αμφισβήτησε αλλά δεν ήταν μπροστά. Αν κάποιος πιστεύει κάτι τέτοιο για έναν αθλητή του οποίου το ήθος και η ακεραιότητα δεν περνούν εξετάσεις μετά από τόσα χρόνια τότε πραγματικά μένουμε έκπληκτοι.

Η αντιμετώπιση που έτυχε ήταν λες και ανέφερε «καλά τους έκανε» ή «καλά να πάθουν». Ας είμαστε λίγο σοβαροί. Απλώς αρνήθηκε το τσουβάλιασμα το οποίο αν δεν το έχετε καταλάβει μπορεί να πάρει πολύ σοβαρές διαστάσεις και προεκτάσεις.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έχει να αποδείξει κάτι για το ήθος του
Είναι ανατριχιαστικό να υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών και αθλητριών με τέτοια περιστατικά όπως οι πρόσφατες καταγγελίες. Όμως θα πρέπει να διαχωρίσουμε τη λεπτή γραμμή πού θα καθιστά το συγκεκριμένο θέμα απολύτως σοβαρό. Και αυτό είναι που θα βοηθά πολύ περισσότερο και πιο ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του.

Κανείς δεν αμφισβήτησε ότι υπάρχουν τέτοια περιστατικά. Επιβάλλεται όμως να προσέξουμε να αντιμετωπιστούν με τον κατάλληλο τρόπο. Διότι μέσα στην υπερβολή και στην ανάγκη δημοσιότητας ορισμένων (αν θέλετε να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους) μπορεί να εμφανιστούν περιπτώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν πολύ μεγάλο κακό σε υποθέσεις που πραγματικά κρύβουν κάτι πολύ άσχημο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας είναι από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει αναδείξει η Ελλάδα.

Ως εκ τούτου πολύ εύκολα γίνεται στόχος και ακόμα ευκολότερα τα λόγια του ερμηνεύονται ποικιλοτρόπως. Θα πρέπει όμως κάθε φορά που μιλάει κάποιος εκτός από το να εμβαθύνουμε σε αυτό να προσμετράτε από τους «δικαστές» και ποιος είναι αυτός που μιλάει. Διότι ο συγκεκριμένος αθλητής δεν έχει να αποδείξει κάτι σχετικά με το ήθος του.

Αλλά δυστυχώς σε αυτή τη χώρα, τα αιμοσταγή αρπαχτικά του διαδικτύου, των social media και λοιπών opinion makers θίγουν υπολήψεις και ανθρώπους χωρίς να προλάβουν καν να μιλήσουν. Και τις περισσότερες φορές ο Λευτέρης Πετρούνιας ξέρει τι θα πει και πότε θα το πει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This