Super League: Η νύχτα των «στρατηγών»!

Ο Μαρτίνς ετοιμάζει τα «βαριά» όπλα του Ολυμπιακού στο άδειο «Καραϊσκάκη», την ώρα που ο Λουτσέσκου κατεβάζει «καμικάζι» στο «κάστρο» των Πειραιωτών

Must Read

Ντέρμπι αποδείξεων ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στο κεκλεισμένων των θυρών «Γ. Καραϊσκάκης». Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται αύριο (20.30) τους «ασπρόμαυρους» για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, θέλοντας να αποδείξουν πολλά…

  • Από τους
    Χάρη Δάντση, Θοδωρή Λινάρδο

Πρώτα απ’ όλους ο Πέδρο Μαρτίνς. Η παράδοση των αναμετρήσεων υπό την καθοδήγηση του Πορτογάλου τεχνικού έχει αρνητικό πρόσημο για την ομάδα του Πειραιά. Σε συνολικά 13 συναντήσεις με τον «Δικέφαλο του Βορρά» ο Ολυμπιακός μετρά 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες, με τελευταία εκείνη στον περσινό χαμένο τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Ίβηρας κόουτς θέλει για έναν παραπάνω λόγο τη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο Φάληρο.

Επίσης, σε περίπτωση νίκης οι Πειραιώτες θα απομακρυνθούν 4 βαθμούς από τον έναν εκ των βασικών διεκδικητών του τίτλου. Ούτως ή άλλως κανείς στο μεγάλο Λιμάνι δεν θέλει να σκέφτεται τρίτη φετινή απώλεια βαθμών στο «Γ. Καραϊσκάκης», μετά τις «λευκές» ισοπαλίες (0-0) με τον Ατρόμητο και τον Παναθηναϊκό. Ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στη μεσοεπιθετική του γραμμή και κυρίως στους Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά που βρίσκονται σε περίοδο εξαιρετικής φόρμας.

Δεν αποκλείεται ωστόσο ο Πορτογάλος κόουτς να επιχειρήσει να βγάλει «άσο» από το μανίκι του, ρίχνοντας στη μάχη έναν παλιό γνώριμο του ΠΑΟΚ, τον Γκάρι Ροντρίγκες. Ο διεθνής με το Πράσινο Ακρωτήριο εξτρέμ ανεβάζει διαρκώς ρυθμούς και μην έχοντας δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, είναι πιο… φρέσκος. Δεν αποκλείεται λοιπόν να πάρει χρόνο απέναντι στην παλιά του ομάδα, θέλοντας και να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Παραμένει ντέρμπι, ακόμη και χωρίς κόσμο στις εξέδρες

Πάντα ένα ντέρμπι, ανεξαρτήτως έδρας και αν έχει κόσμο ή όχι στις εξέδρες, δεν ξεφεύγει από τη λογική του γοήτρου. Όχι πως δεν μετρά το βαθμολογικό κίνητρο το ψυχολογικό, ωστόσο όλα αυτά μαζί συνθέτουν το σκηνικό σε μία αναμέτρηση, εν προκειμένω, του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό. Και σαν άλλος… στρατηγός, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τον τρόπο του να παρουσιάζει σε ανάλογα ματς-δοκιμασίες την ομάδα του έτοιμη και μάχιμη για μία κόντρα μέχρις εσχάτων.

Με τακτική νίκης, με πλάνο απόδρασης από το Φάληρο και σχέδια αιφνιδιασμού/αναχαίτισης του αντιπάλου, ο Ρουμάνος τεχνικός έχει ήδη καταστρώσει τη στρατηγική του. Θα παρατάξει τον «Δικέφαλο του Βορρά» έτοιμο να κοιτάξει στα μάτια τους Πειραιώτες, με στόχο την τελική επικράτηση. Είναι σαν μια μονομαχία νοκ άουτ. Ο κερδισμένος μπορεί να γελάσει έντονα, εν όψει της συνέχειας. Ο χαμένος θα ξανασηκωθεί, αλλά πάντα μία ήττα αφήνει παράπλευρες απώλειες. Πόσο μάλλον σε μία τέτοια συνάντηση υψηλών προδιαγραφών και μεγάλων απαιτήσεων.

Με τίποτα λιγότερο δεν θα συμβιβαστούν οι «ασπρόμαυροι», πέραν από τους τρεις βαθμούς απέναντι στους «ερυθρολεύκους». Γνωρίζουν ότι περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν. Ενδεχόμενη ισοπαλία θα αφήσει με την όρεξη αμφότερες τις πλευρές. Για τον «στρατηγό» Λουτσέσκου η πειθαρχία, όπως την έμαθε από τα χρόνια του ως τερματοφύλακας στην πατρίδα του (κυρίως), αλλά κι αργότερα από την άκρη του πάγκου, είναι το πρώτιστο μέλημα.

Η συνέπεια και η συνοχή των γραμμών αποτελεί -δεδομένα- για τον ίδιο εχέγγυο επιτυχίας. Όλα τα υπόλοιπα κρίνονται στην πράξη. Σε ένα ντέρμπι παίζουν πολλά ρόλο, μπορεί και όχι. Μπορεί απλώς να είναι η βραδιά σου. Και η τύχη επίσης στη μία μεριά. Ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο, ενίοτε και το… μαγικό ραβδάκι, να μπορεί να επαληθεύει και να διαψεύδει τους άγραφους νόμους του ποδοσφαίρου.

Επικίνδυνες αποστολές για ΑΕΚ και ΠΑΟ

Δυνατές δοκιμασίες και επικίνδυνες αποστολές περιμένουν Παναθηναϊκό και ΑΕΚ βάσει χρονικής σειράς με την οποία παίζουν αυτό το Σαββατοκύριακο. Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα ματς της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ αναμένεται να διεξαχθεί στην Αρκαδία το Σάββατο το βράδυ, εκεί όπου ο τοπικός Αστέρας Τρίπολης περιμένει τον Παναθηναϊκό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», με τους «πρασίνους» να θέλουν να βγουν αλώβητοι από αυτή τη δοκιμασία, κάνοντας μία ηρωική έξοδο από την Πελοπόννησο.

Νωρίτερα, ωστόσο, το πρόγραμμα της ημέρας (και του διημέρου συνολικά) ανοίγει με την αναμέτρηση Ατρόμητος – Ιωνικός στο Περιστέρι. Το γειτονικό ντέρμπι των «κυανόλευκων» έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον για αμφότερους τους αντιπάλους και η μάχη στα δυτικά προάστια προμηνύεται συναρπαστική.

Ενδιάμεσα από τα δύο παιχνίδια ο Απόλλων Σμύρνης φιλοξενεί στη Ριζούπολη τον ΠΑΣ Γιάννινα. Αμφότεροι οι αντίπαλοι θα κυνηγήσουν το τρίποντο για τους δικούς τους διαφορετικούς στόχους. Την Κυριακή το άνοιγμα της αυλαίας περιλαμβάνει τη συνάντηση Άρης – Παναιτωλικός στη Θεσσαλονίκη. Οι «κίτρινοι» θα επιδιώξουν να επιβεβαιώσουν την αγωνιστική τους άνοδο απέναντι στα «καναρίνια».

Ταυτόχρονα, η ΑΕΚ έχει να μονομαχήσει με τον Βόλο στη Θεσσαλία, επιζητώντας ο «Δικέφαλος» το διπλό και την απόδραση από τη Μαγνησία. Λίγο αργότερα, ο ΟΦΗ υποδέχεται στο Γεντί Κουλέ τη Λαμία, με τους Ηρακλειώτες να επιδιώκουν επί κρητικού εδάφους την επικράτηση, απέναντι στους Φθιώτες που ψάχνουν εναγωνίως πόντους.

  • To πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία μέχρι και την 6η αγωνιστική:

1. Ολυμπιακός 14 10-3
2. ΠΑΟΚ 13 12-7
3. Βόλος 13 15-12
4. ΑΕΚ 13 13-6
5. Παναθηναϊκός 10 13-4
6. ΠΑΣ Γιάννινα 9 5-4
7. ΟΦΗ 7 7-8
8. Ιωνικός 5 3-9
9. Παναιτωλικός 5 7-10
10. Αστέρας Τρ. 5 2-5
11. Άρης 5 5-2
12. Λαμία 4 6-9
13. Ατρόμητος 2 3-12
14. Απόλλων 2 2-12

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This