Οι δυο Εθνικές δεν μπαίνουν στο ίδιο… καζάνι

Must Read

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, οι Εθνικές Ομάδες μας του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ βίωσαν αποτυχίες. Σε καμία περίπτωση όμως αυτές δεν μπορούν να μπουν στο ίδιο… καζάνι.

Από την μια υπήρξε «εξευτελισμός» και από την άλλη μια ακόμη αποτυχία από τις… πολλές των τελευταίων ετών.

Η Εθνική ομάδα του ποδοσφαίρου είναι ένας αντικατοπτρισμός της γενικότερης εικόνας της ελληνικής πραγματικότητας του αθλήματος. Βασική αιτία του «εξευτελισμού» είναι η αβεβαιότητα και κυρίως το καθόλου σοβαρό καθεστώς που επικρατεί στην ΕΠΟ.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος «μοιράζει» συμβόλαια αριστερά και δεξιά. Σε όποιον προπονητή του… «κάνει» κάθε φορά, σκορπώντας αλόγιστα χρήματα που δεν του ανήκουν.

Οι Τζον φαν’τ Σιπ και Άρον Βίντερ υπέγραψαν τριετές συμβόλαιο στη «γαλανόλευκη», γεγονός που δείχνει πως οι άνθρωποι της Ομοσπονδίας πιστεύουν σε αυτούς και θα τους δώσουν χρόνο, ακόμα κι αν η Εθνική δεν πάρει βαθμούς ούτε κόντρα σε Ιταλία και Βοσνία.

Η κατρακύλα της -για μια δεκαετία- πιο ψυχωμένης ομάδας στην Ευρώπη, είναι αποτέλεσμα μιας… σπασμένης αλυσίδας. Από τη μια, υπάρχει μια σαφώς λιγότερο ταλαντούχα «φουρνιά» παικτών και, από την άλλη, δεν υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι που θα τους εμπνεύσουν να κάνουν το βήμα παραπάνω…

Το «μυστήριο» της αποτυχίας της… πορτοκαλί Εθνικής

Όσον αφορά στην… πορτοκαλί Εθνική, αυτή είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία, παρότι, ομολογουμένως, απέτυχε στο Μουντομπάσκετ της Κίνας.

Υπάρχει ταλέντο, διάθεση, παίκτες που παίζουν για τη φανέλα με το εθνόσημο και άπαντες το αντιλαμβάνονται αυτό. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο το γεγονός πως, όποτε αγωνίζεται η Εθνική Ομάδα του Μπάσκετ, άπαντες καθηλώνονται. Είναι αδιαμφισβήτητα η «Επίσημη Αγαπημένη» των Ελλήνων.

Απαιτούνται, πάντως, αρκετές και ριζικές αλλαγές για να βγει από την «εσωστρέφεια» των τελευταίων 10 ετών.

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έχει προσφέρει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ, όμως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει και να δώσει τη θέση του σε «φρέσκα» μυαλά.

Ενόψει προολυμπιακού τουρνουά, εξάλλου, πρέπει να παρθεί και οριστική απόφαση για τον Θανάση Σκουρτόπουλο. Θετική εξέλιξη θα ήταν να παραμείνει σε άλλο πόστο, όμως, όπως είπε και ο ίδιος, όλα είναι ανοικτά.

Το σίγουρο είναι ένα: η «Επίσημη Αγαπημένη» πολύ σύντομα θα ξαναβρεί το δρόμο της!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This