Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023

Στέργιος Αντωνίου: «Για δύο λόγους δεν μας μιλάει ο Αυγενάκης – “Μικραίνει” τη Λάρισα ο Κούγιας»

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ μίλησε για όλους και για όλα στη «Δίκη στο Open»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

*Αναδημοσίευση από το dikisports.blogspot.com

Ο αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου, μιλώντας στη «Δίκη στο Open», αναφέρθηκε στα σημαντικά ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντησε στον Λευτέρη Αυγενάκη για το θέμα της «κρυμμένης επιστολής από τη FIFA», ενώ κατηγόρησε για unfair τον Αλέξη Κούγια στο θέμα των νομικών ενεργειών σε βάρος του και δύο ακόμη στελεχών της Ομοσπονδίας.

Αποκάλυψε τους λόγους που εδώ και ενάμιση χρόνο ο Υφυπουργός Αθλητισμού δε μιλάει στην ηγεσία της ΕΠΟ, ενώ τόνισε ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να έχει τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθούν τα σημαντικότερα απ’ όσα είπε:

«Ο κ. Αυγενάκης συνομιλεί με τον κ, Κλάτενμπεργκ, με την ΕΠΟ όμως όχι. Πρέπει να υπάρξει ένας διάλογος, Η αρχή του ποδοσφαίρου, η φυσική του ηγεσία ειναι η ΕΠΟ και το καθορίζουν ο Αυγενάκης με τον Κλάτενμπεργκ, ενώ η ΕΠΟ είναι απούσα. Ο κ. Αυγενάκης όταν αναφέρεται στην ΕΠΟ λέει η εναπομείνασα διοίκηση, η προσωρινή διοικούσα στην ΕΠΟ. Εμείς εκλεχθηκαμε με το νόμο Αυγενάκη.

Προσπαθεί να μας μειώσει. Μας μηδενίζει. Η διοίκηση της Ομοσπονδίας εξελέγη με το δικό του νόμο. Δεν είμαστε παράνομοι. Και μάλιστα ο νόμος αυτός είχε πολλές αντισυνταγματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις, ρατσιστικές, όπως να μη συμμετέχουν πρόσωπα άνω των 70 ετών, αλλά και να μην επιτρέπονται πάνω από τρεις θητείες, τη στιγμή που ο ίδιος έχει εκλεγεί έξι φορές.

Τι σημαίνει εναπομείναντες; Επειδή έφυγε ο κ. Ζαγοράκης; Υπενθυμίζω ότι τον κ. Ζαγοράκη τον πίεσα πολύ να έρθει, γιατί είχα την πεποίθηση ότι θα ήταν χαρά μας να έχουμε μαζί μας τον αρχηγό της εθνικής. Είχε επιφυλάξεις, του είπα έχεις την κυβέρνηση, έχεις τους μεγάλους, έχεις της FIFA. Δεν έγινε πολιτική παρέμβαση στην επιλογή Ζαγοράκη, αλλά προσπάθησαν να βρουν μια ευρύτερα αποδεκτή λύση».

  • Για το ότι έχει ενάμιση χρόνο να μιλήσει με τον Αυγενάκη:

«Δεν είχα επαφή μαζί του παραπάνω από έναν χρόνο, παρ’ ότι ήθελα μια συζήτηση μαζί του. Ημουν στέλεχος της πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας. Ήμουν υποψήφιος σε προηγούμενες εκλογές, με έκοψαν από το ψηφοδέλτιο στις τελευταίες εκλογές. Παρά την πικρία μου που δεν ήμουν στο ψηφφοδέλτιο, ήθελα να μιλήσουμε. Έγινε μια συνομιλία μέσω τρίτου, αλλά εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχω προσωπική επαφή, μετά από μερικά γεγονότα. Και θα σας πω ποια είναι αυτά.

Το ένα είναι για τον τελικό του Nations League στο Ηράκλειο. Όταν είδαμε ότι μπορεί να βρεθούμε εκτεθειμένοι απέναντι στις διεθνείς ομοσπονδίες αλλάξαμε την απόφαση, παρ’ ότι εγώ στην δεύτερη ψηφοφορία επέμεινα να γίνει στο Ηράκλειο.

Μετά προέκυψε το θέμα των εκλογών και εκεί ο Υπουργός ήθελε διεθνείς ποδοσφαιριστές στη διοίκηση, τέσσερις τον αριθμό. Και η δεύτερη ενόχληση ήρθε από το ότι δεν συμπορευτήκαμε σε αυτή τη διαδικασία. Πρέπει να σταματήσει αυτό με την έλλειψη επικοινωνίας με την ΕΠΟ γιατί δεν οδηγεί πουθενά αυτό. Ο κ. Βασιλειάδης συνομιλούσε με τον κ. Γραμμένο και μάλιστα και για το στοίχημα, γιατί αυτό ήταν κάτι που ξεκίνησε από την Ομοσπονδία.»

  • Για την επιστολή της FIFA που διατείνεται ο κ. Αυγενάκης ότι η ΕΠΟ κρύβει και αφορά την άμεση εφαρμογή της ολιστικής μελέτης:

«Δεν είναι αληθές αυτό που λέει ο κ. Αυγενάκης. Δεν υπάρχει κρυμμένη επιστολή. Ήρθε μια επιστολή που μας επαινεί για τη θέση μας και την προσπάθεια που κάνουμε για τα οικονομικά της Ομοσπονδίας που περιορίσαμε τα οικονομικά, μας δίνει συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την έγκριση της ολιστικής μελέτης και τον τρόπο που οδηγούμε τα οικονομικά μας και ζητά να ενημερώσουμε πώς θα δρομολογήσουμε τα οικονομικά μας επό εδώ και πέρα. Η απάντηση ήταν έτοιμη να φύγει, δεν εγινε την προηγούμενη εβδομάδα λόγω των καιρικών συνθηκών, αλλά έφυγε. Η ολιστική μελέτη είναι μια συμφωνία που έγινε μεταξύ των ομοσπονδιών και της ελληνικής κυβέρνησης που ενωματώθηκε στο καταστικό της ΕΠΟ και πέρασε από τη γενική συνέλευση και έκανα μεγάλη προσπάθεια κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι γι’ αυτό.»

  • Για την έγκριση της ολιστικής μελέτης:

«Πρέπει να αλλάξει ρότα ο Αυγενάκης. To καταστατικό της ΕΠΟ πρέπει να εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο για να προβούμε στις κινήσεις που πρέπει να αλλάξουμε. Είναι σε αναμονή η έγκριση. Εχω τελειώσει οικονομικά και έχω διατελέσει οικονομικός διευθυντής σε μεγάλη συνεταιριστική οργάνωση και πιστεύω ότι κάτι έχω προσφέρει στην ΕΠΟ.»

  • Για τις βολές που δέχεται ο Φωτιάς και η ΕΠΣ Πέλλας από τον κ. Κούγια:

«Δεν μπορεί να βάλλεται η ΕΠΣ Πέλλας, αν κάνει κάποιο λάθος ο κ. Φωτιάς. Ο κ. Κούγιας όπου βρίσκει μικρόφωνο λέει για τον διαιτητή Γιουματζίδη και τους διαιτητές από την Πέλλα. Ο κ. Κούγιας πώς βγάζει το συμπέρασμα ότι ο Αντωνίου ειναι έκπτωτος; Τον κόσμο τον ποτίζει με την ιδέα ότι είμαι έκπτωτος. Φίλοι μου λένε ότι πρέπει να προσφύγω στην δικαιοσύνη για συκοφαντική δυσφήμηση.

Είχα πει και στους νομικούς της ΕΠΟ ότι έπρεπε να γίνουν εξώδικα σε όλους όσοι συνέδεσαν την ΕΠΟ με την εγκληματική ενέργεια κατά του δικαστή. Και μεταξύ αυτών ήταν και ο Υπουργός. Είπε ότι ξεχείλισε το ποτήρι με την ΕΠΟ μετά την επίθεση… Είναι σοβαρά πράγματα αυτά από ένα κυβερνητικό στέλεχος; Ας απευθυνθεί στον κ. Θεοδωρικάκο. Θα αρχίσουμε να πιστεύουμε είναι προβοκάτσια η επίθεση για να σπιλωθεί η ΕΠΟ.»

  • Για τις ενέργειες του Κούγια να κηρυχθεί ο ίδιος έκπτωτος και ακόμη δύο στελέχη της ΕΠΟ:

«Ήταν unfair από τον κ. Κούγια. Η ομάδα του θα μπορούσε να είναι και στη SL1. Όντως η Λάρισα είναι μια μεγάλη ομάδα. Ο κ. Κούγιας μικραίνει τη Λάρισα αλλά όταν άρχισε η διαδικασία αναδιάρθρωσης, είχα πει τότε στον κ. Αυγενάκη ότι πρέπει να κάνουμε αναδιάρθρωση για να διορθώσουμε το λάθος Βασιλειάδη. Μετά την έκανε μόνος του συνομιλώντας μονο με τη SL1 και τη SL2.

Δεν άρεσε ούτε στον ίδιο και το χρέωσε σε μας. Έγινε τέλος Ιουνίου και έπρεπε οι ομάδες της SL2 να πάρουν αδειοδότηση. Υπήρχαν όμως και οι ομάδες της FL που ανέβηκαν. Η Επιτροπή εκτάκτων θεμάτων πήρε μια λάθος απόφαση και είπε να μην πάρουν αδειοδότηση οι άλλες ομάδες. Mε παίρνουν τηλέφωνο και μου λένε ότι έχει γνωματεύσει η νομική υπηρεσία και εγώ συναίνεσα.

Με το άρθρο 35 αποφάσισε το Διαιτητικό Δικαστήριο και ακύρωσε την απόφαση. Με το άρθρο 80 του καταστατικού επιβάλλονται ποινές και πρέπει να αποδειχθεί ότι υπάρχει δόλος ή βαριά αμέλεια, οπότε δεν υπάρχει θέμα, αφού κανονιστικά οι ομάδες έπρεπε να είναι εκεί. Παρ΄ όλα αυτά για το θέμα της έκπτωσης θα σεβαστώ την όποια απόφαση λάβει το Διαιτητικό.»

  • Για το ποιος πρέπει να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Πιστεύω ότι ο επόμενος πρόεδρος πρέπει να είναι ευρύτερης αποδοχής με τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά. Ο κ. Δημητρίου είναι φίλος μου, αλλά δε φαίνεται ότι είναι ευρύτερης αποδοχής.»

  • Τέλος για τις ενέργειες του εκτελεστικού γραμματέα, Ιάκωβου Φιλιππούση:

«Δεν έχει κάποιο λόγο να μας ενημερώνει. Συνομιλεί με τον Αυγενάκη. Βέβαια παρ’ ότι συνομιλεί μαζί του, δεν είχε και τις καλύτερες σχέσεις.»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάλη: Πρωταθλητής Ευρώπης στους εφήβους ξανά ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης

Το «χρυσό παιδί» της ελληνικής πάλης, ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης, υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο...

Το πανόραμα των πλέι άουτ: Τα γκολ στα ματς που έγιναν

Πρεμιέρα στα πλέι άουτ με τον Αστέρα να σημειώνει την πρώτη νίκη στη διαδικασία...

Πέτρος Κόκκαλης: «Δεν με εκφράζει αυτός ο Ολυμπιακός»

Ο ευρβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού Πέτρος Κόκκαλης σε συνέντευξή...

Λύγισε ο Κώστας Νεστορίδης στο λαϊκό προσκύνημα του Μίμη Παπαϊωάννου

Η μία σημαία της ΑΕκ αποχαιρετά την άλλη! Ο Κώστας Νεστορίδης φδεν γιόρτασε όπως...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Tο να παίρνεις πρωτάθλημα στο ΝΒΑ είναι καλύτερο από το να κάνεις...

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε κάποιες δηλώσεις στο Athletic σχετικά με το πρωτάθλημα που πήρε...

Ο Γουστάβο Πογέτ στο ΟΠΑΠ Game Time για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος

Η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024 ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και η εκπομπή ΟΠΑΠ Game Time φιλοξενεί...

Απίστευτο γκολ από τη… σέντρα στο «Έμιρεϊτς»

Ο 24χρονος Πέδρο Γκονσάλβες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας σημείωσε στο Εμιρέιτς ένα γκολ που θα...

Ο Παυλίδης οδήγησε την Αλκμάαρ στην πρόκριση (2-1 τη Λάτσιο)

Ο Βαγγέλης Παυλίδης οδήγησε την ΑΖ Αλκμάαρ σε νίκη - πρόκριση 2-1 επί της...

Πύρρειος νίκη για τον Παναθηναϊκό (86-82 τη Βιλερμπάν) – Κίνδυνος να μην παίξει με...

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, νίκησε στη Γαλλία τη Βιλερμπάν 86-82, αλλά...

Απίστευτη σκηνή! Παίκτης της Γουέστ Χαμ ζητά να μην αποβληθεί αντίπαλός του της ΑΕΚ...

Η αποθέωση του φερ πλέι στον αγώνα της Γουέστ Χαμ με την ΑΕΚ Λάρνακας...

Δια χειρός Βεζένκοβ ο Ολυμπιακός στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα

Το κρίσιμο καλάθι, μόλις έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος, του Σάσα Βεζένκοβ... απογείωσε τον...

Στον… κόσμο του ο Αυγενάκης! Έκανε προεκλογική ομιλία στη σύσκεψη για τη βία –...

Στην έκτακτη σύσκεψη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα μέτρα πρόληψης της βίας...

Η κυβέρνηση τρέμει την οργή των γηπέδων – Έκτακτη σύσκεψη για τη βία

Προξενεί εντύπωση η σπουδή της κυβέρνησης να συγκαλέσει σήμερα έκτακτη σύσκεψη για τη βία...

Δείτε πως πέρασε στα ημιτελικά του «Ίντιαν Ουέλς» η Μαρία Σάκκαρη

Πρόκριση στα ημιτελικά και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε τα ξημερώματα η Μαρία Σάκκαρη στο...

Στον Ολυμπιακό το Τσάλεντζ Καπ στο βόλεϊ

Στο κατάμεστο ΣΕΦ που διαμορφώθηκε ειδικά για αγώνα βόλεϊ ο Ολυμπιακός κατάκτησε τον τρίτο...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην κηδεία του 18χρονου Αντώνη που «έφυγε» ξαφνικά

Σε κλίμα οδύνης και ανείπωτου θρήνου τελέστηκε στα Μέγαρα...

Αγγελική Ηλιάδη: Πήγε ουρλιάζοντας στο σχολείο των γιων της

Ευτυχισμένη μητέρα επειδή μεγαλώνει δύο αγόρια δήλωσε η Αγγελική...

Ευρυδίκη Παπαδοπούλου: O λόγος που «αποκάλυψε» την ερωτική συνεύρεση του Μάριου με τη Σοφιάνα

Καλεσμένη βρέθηκε στην εκπομπή «Πρωινό μας» μετά την αποχώρησή...

Διασυρμός Χατζηδάκη σε ζωντανή μετάδοση: Κατάπιε τη γλώσσα του!

Επιτέλους, είδαμε τι σημαίνει πραγματική δημοσιογραφία σε πανελλαδικό τηλεοπτικό...

Το βουβό δράμα του «Καζαντζίδη των γηπέδων»

Διαβάστε στην «Espresso»: Βυθισμένος στην άνοια, ο «γίγαντας της...

POS: Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα

Νέο διπλό μπλόκο της ΑΑΔΕ στις πληρωμές μέσω των...

Οργή στο πανελλήνιο από το «αφιέρωμα» Θεοδωράκη σε Μητσοτάκη

Εξαιρετικά αρνητικές έως και οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει το...

Ο Άδωνις «κάρφωσε» την ημερομηνία των εκλογών μέσα στη νύχτα!

Μπορεί το Μέγαρο Μαξίμου να έχει προβεί στην προσφιλή...

NEWSROOM