«Έμφραγμα» στις καθυστερήσεις – Ο ΠΑΟΚ 2-1 την ΑΕΚ

Must Read

Tα… καλύτερα ΑΕΚ και ΠΑΟΚ τα κρατούσαν για το τέλος. Μόνο που το δρομολόγιο «κόλαση – παράδεισος» έγινε κι από τις δύο ομάδες. Τελικά στη στάση… παράδεισος κατέβηκε ο ΠΑΟΚ που με δύο γκολ στις καθυστερήσεις κέρδισε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος που τον περιμένει ο Ολυμπιακός.

Το θρίλερ άρχισε με το γκολ του Σιμόες στο 83′. Ο Πορτογάλος είχε να σκοράρει έντεκα ολόκληρα χρόνια σε διοργάνωση Κυπέλλου. Δεν σκοράρει και συχνά άλλωστε. Με τη φανέλα της Σάντα Κλάρα είχε στείλει την μπάλα στα δίχτυα γιαν τελευταία φορά. Ήταν 9 Οκτωβρίου 2011 (3-1 τη Λεϊρία). Όλοι πίστεψαν ότι… έγραψε ισιτορία με μια μεγάλη πρόκριση.

Η χαρά κόπηκε μαχαίρι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Γιάσμιν Κούρτιτς έκανε αυτό που ξέρει. Να σκοράρει. Ισοφάρισε σε 1-1 και με δεδομένο το 0-0 του πρώτου αγώνα στην Τούμπα οδηγούσε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά. Στο Κύπελλο Ελλάδος, θυμίζουμε, ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ.

Ο Αντρέ Σιμόες πανηγυρίζει το 1-0

Η ΑΕΚ δεν πρόλαβε από το σοκ του αποκλεισμού κι ήρθε ο Αλεξάντρου Μίτριτσα να βάλει το κερασάκι στην τούρτα με ένα ακόμα γκολ στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων! Ο αποκλεισμός έγινε πικρότερος και η χαρά μεγαλύτερη για τον Δικέφαλο του βορρά.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά, πίεσε τον ΠΑΟΚ, αλλά μετά το 20λεπτο η πίεση χαλάρωσε. Άδικα φώναζε ο Γιαννίκης από τον πάγκο να ανέβουν οι γραμμές. Ο Λουτσέσκου με τη σειρά του με τις αλλαγές που έκανε προσπάθησε και κατάφερε να φέρει την ισορροπία. Άλλωστε οι δικοί του ποδοσφαιριστές ήταν ξεκούραστοι. Άλλαξε τα 4/5 της ενδεκάδας σε σχέση με το αρχικό σχήμα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Θα θυμάται για καιρό το ματς ο 22χρονος αμυντικός της ΑΕΚ Γεράσιμος Μήτογλου το παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Μέχρι τώρα στην επαγγελματική του καριέρα έχει σημειώσει όλα κι όλα δύο γκολ. Ένα φέτος (31/10) στοπ 2-1 με τον Άρη κι ένα πέρσι (10/4) με τη φανέλα του Βόλου στο 3-1 με τον Παναιτωλικό. Λογικό για έναν αμυντικό. Το… παράλογο δεν είναι να σκοράρει δύο φορές, αλλά να μην μετρήσει κανένα. Στο 15′ το var έδειξε ότι ήταν σε θέση οφ σάιντ πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα και στο 59′ όταν στην ίδια θέση βρισκόταν ο Αραούχο που του έδωσε την ασίστ.

Διαιτητής: Αντρέας Έκμπεργκ (Σουηδία)

Βοηθοί: Τσουλούμ, Κλύβερ

Διαιτητής VAR: Ντανιέλε Κίφι (Ιταλία)

Βοηθός: Κωσταράς

Τέταρτος διαιτητής: Ζαμπαλάς

Κίτρινη: Άκομπ (30′), Σίντκλεϊ (37′), Ρότα (75′), Κούρτιτς (90’+)

ΑΕΚ:Τσιντώτας, Ρότα (89′ Μισλέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Γκαρσία, Άμραμπατ (90’+ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Αραούχο (89′ Ταλέκ)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης (64′ Σάστρε), Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (90+ Μουργκ), Τσιγγάρας (64′ Μίτριτσα), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς (82′ Βεϊρίνια), Μπίσεσβαρ, Άκπομ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This