Εμετικό τουρκικό πανό στον αγώνα μπάσκετ της Μπούρσασπορτ με τον Προμηθέα Πάτρας!

Ειρωνεύονται την Μικρασιατική Καταστροφή! Ανακοίνωση συμπαράστασης έβγαλε και η ΑΕΚ

Must Read

«Είστε πολύ καλοί στο κολύμπι, γιατί αρχίσατε το μπάσκετ;», ανέφερε το εμετικό πανό που σήκωσαν οι Τούρκοι στον αγώνα της Μπούρσασπορ με τον Προμηθέα Πάτρας για την 13η αγωνιστική του Eurocup!

Αναφέρονταν στην Μικρασιατική Καταστροφή και δεν είναι η πρώτη φορά που οι «γείτονες» ειρωνεύονται τα ποτάμια αίματος ελληνικού που έχυσαν οι πρόγονοί τους.

Ανακοίνωση για την πρόκληση εξέδωσε ο Προμηθέας αναφέροντας: «Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup. Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά. Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

Στο πλευρό της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε μέσα στην Τουρκία, εξέδωσε και η ΑΕΚ:

«Η ΑΕΚ ΒC συντάσσεται με την Κ.Α.Ε. Προμηθέας Πάτρας σε όποια προσπάθεια καταβάλλει προς τους θεσμικούς φορείς σχετικά με το εθνικιστικό πανό για τη Μικρασιατική Καταστροφή, στο πλαίσιο της αναμέτρησης της Προύσας. Ομοθυμαδόν καταδικάζουμε οιαδήποτε ενέργεια θέτει «εν αμφιβόλω» τις αρχές και τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του αθλητικού ιδεώδους. Οι πολιτικές σκοπιμότητες από οπουδήποτε κι αν προέρχονται ουδεμία θέση έχουν στο Μπάσκετ και γενικότερα στον ερασιτεχνικό ή επαγγελματικό αθλητισμό».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This