Πέμπτη 24/6/2021

ΣΕΦ: Δίνει απαντήσεις για την… Τσιλιγκίρη

Την περασμένη εβδομάδα, και πιο συγκεκριμένα στις 11/9, αθλητική ιστοσελίδα ανέφερε πως η Χριστίνα Τσιλιγκίρη θα διοριστεί διευθύντρια στο ΣΕΦ, προκειμένου «να αντιμετωπίζει τα πολλαπλά προβλήματα του σταδίου», δημοσίευμα το οποίο αναπαράχθηκε κατά κόρον τις επόμενες ημέρες.

Η διοίκηση του ΣΕΦ, έστω και με μικρή καθυστέρηση, πήρε θέση, με ανακοίνωση και ανέφερε το αξιοζήλευτο έργο που έχει κάνει η πρώην Γενική Γραμματέας του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, καθώς και το γεγονός ότι έχει αυξήσει στο διπλάσιο το αποθεματικό του ταμείου.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας:
«Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι μία εγκατάσταση που όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει πολλαπλά προβλήματα, αλλά ο τρόπος λειτουργίας του τα τελευταία χρόνια, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και για επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Το ΣΕΦ πράγματι αντιμετώπιζε πολλαπλά προβλήματα μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Ειδικά ο περιβάλλων χώρος, αποτελούσε άνδρο ανομίας και εγκατάλειψης, στον οποίο η πρόσβαση ήταν απαγορευτική, ενώ σήμερα τον επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες πολίτες, όπως επίσης και δεκάδες χιλιάδες μαθητές από όλη την Αττική στο πλαίσιο σχετικών προγραμμάτων που εκπονούνται από το στάδιο.

Η αναβάθμιση του περιβάλλοντα χώρου περιλαμβάνει τον καθαρισμό και ηλεκτροφωτισμό αυτού και του παράκτιου μετώπου, τη δημιουργία δύο κλειστών γηπέδων (αεροφερόμενο μπαλόνι), δύο γηπέδων ποδοσφαίρου 5×5, γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, δύο κλειστών εγκαταστάσεων αποδυτηρίων, μίας παιδικής χαράς, ενός γηπέδου ποδοσφαίρου 11×11, και δύο γηπέδων τένις (τα τρία τελευταία με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής), με τα παραπάνω να αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της συστηματικής δουλειάς που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι η μοναδική αθλητική εγκατάσταση στη χώρα, που έχει πιστοποιηθεί με σύστημα διαχείρισης ποιότητας, ISO 9001 και σύστημα διαχείρισης Περιβαλλοντικής Ασφάλειας, ISO 14001. Επιπλέον έχει εκπονήσει μελέτη ενεργειακής αναβάθμισης για το σύνολο της εγκατάστασης από το ΚΑΠΕ, της οποία η αξιοποίηση είναι εκ των ων ουκ άνευ για μία σύγχρονη εγκατάσταση και πρέπει να προχωρήσει.

Άξιον αναφοράς είναι δε το γεγονός ότι το 2015 παραλάβαμε ταμεία με αποθεματικά 3,7 εκατομμύρια ευρώ, ποσό το οποίο αυτή τη στιγμή έχει σχεδόν διπλασιαστεί φτάνοντας τα 7 εκατομμύρια ευρώ!

Η διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας με αίσθημα ευθύνης, αξιοποίησε στο έπακρο τα έσοδα από την κρατική χρηματοδότηση και τις εμπορικές δραστηριότητες του σταδίου παραδίδοντας στους πολίτες έναν χώρο “κόσμημα”.

Επομένως, τα εν λόγω ανυπόγραφα δημοσιεύματα είναι αναληθή και παραπλανητικά και, με δεδομένο ότι το έργο της διοίκησης του ΣΕΦ αποτυπώθηκε αναλυτικά πρόσφατα στον απολογισμό της διοίκησης και κοινοποιήθηκε σε όλα τα ΜΜΕ, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τις προθέσεις του συντάκτη».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ