Ντέρμπι αιωνίων: Ο ένας κυνηγάει το «διπλό» και ο άλλος την… επανεκκίνηση!

Must Read

Το σύνθημα στον Ολυμπιακό δόθηκε από νωρίς στου Ρέντη, στο περιθώριο της ανάλυσης –μέσω βίντεο- του Παναθηναϊκού. “Όλα για τη νίκη, με τη νοοτροπία που έχουμε δείξει μέχρι τώρα” ήταν η συμβουλή-προτροπή του Πέντρο Μαρτίνς στους ποδοσφαιριστές ενόψει του αγώνα με τους Πράσινους απόψε στο ΟΑΚΑ.

“Είμαστε καλύτεροι, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να κερδίσουμε” υποστήριξαν από την πλευρά τους οι παίκτες.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν τη νίκη για το γόητρο, για να κάνουν το «4 στα 4» στο πρωτάθλημα, για να προχωρήσουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις και για να στείλουν το μήνυμα πως είναι αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις κατακτήσεις τίτλων.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του ένα γρήγορο γκολ, πίεση όσο το δυνατό πιο κοντά στην άμυνα του Παναθηναϊκού, κατοχή της μπάλας, επιθετικό πνεύμα, καλή ανασταλτική λειτουργία και προσοχή στις στατικές φάσεις. Αυτό που φάνηκε να προβληματίζει τον 49χρονο κόουτς είναι η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ο Μαρτίνς έκανε αρκετές δοκιμές στην προπόνηση του Σαββάτου, αλλά την περισσότερη ώρα είχε στην κορυφή της επίθεσης τον Γκερέρο, τον περυσινό σκόρερ του Ολυμπιακού εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ. Όλα δείχνουν πως οι Ερυθρόλευκοι θα παραταχτούν μόνο με δύο αλλαγές στο αρχικό σχήμα σε σχέση με τον περυσινό αγώνα στο Μαρούσι. Δηλαδή, με τον Σεμέδο αντί του Σισέ (που νοσηλεύεται με λοίμωξη του αναπνευστικού) και τον Βαλμπουενά αντί του (τραυματία) Φορτούνη.

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να ξεκινήσει το ματς με τους Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Κούτρη, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκη, Ποντένσε, Μασούρα, Βαλμπουενά, Γκερέρο. Θέση στη ενδεκάδα διεκδικούν οι Ελ Αραμπί (αντί του Γκερέρο) και Τσιμίκας (αντί του Κούτρη).

Ο Μαρτίνς συμπεριέλαβε στην αποστολή, τόσο τον Λοβέρα και τον Μπενζιά όσο και τον Μπα. Στην 23άδα είναι επίσης οι Καμαρά, Ραντζέλοβιτς, Σουντανί, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Αλέν και Καραργύρης. Εκτός αποστολής έμειναν οι Σισέ, Γκασπάρ, Μπρούνο, Μάρκοβιτς, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος.

Επανεκκίνηση

Μετά από τρεις κακές εμφανίσεις και με μόλις έναν βαθμό στο πρωτάθλημα οι «πράσινοι» είναι αποφασισμένοι να κάνουν επανεκκίνηση με αφετηρία το αποψινό ντέρμπι.

«Πονοκέφαλος» του Δώνη είναι ο Σωκράτης Διούδης που δεν έχει ξεπεράσει τους πόνους στη μέση και χθες δεν προπονήθηκε. Για το λόγο αυτό στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν τρεις τερματοφύλακες, με τον Κότσαρη έτοιμο να τον αντικαταστήσει αν χρειαστεί και τον Ξενόπουλο ως εναλλακτική λύση.

Σε ό,τι αφορά στην διάταξη της ομάδας, δεν είναι σαφές αν θα προτιμηθεί το 5-4-1 ή το 4-2-3-1. Στην 20μελή αποστολή βρίσκονται πέρα από τους προαναφερθέντες και οι Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Μολό, Περέα, Μπεκ και Σένκεφελντ. Οι δύο τελευταίοι είναι τα νέα πρόσωπα, αλλά δεν είναι σε θέση να βγάλουν 90λεπτο.

Η προσέλευση του κόσμου είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ήδη μερίδα των οργανωμένων έχει ανακοινώσει αποχή και μάλιστα θα γίνει μια πορεία διαμαρτυρίας από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στις 14:00.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This