ΑΕΚ: «Είμαστε ακόμα εδώ…»

Must Read

Νίκη ελπίδας για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο την επόμενη σεζόν έκανε η ΑΕΚ στα Γιάννινα (3-2). Το «τρίποντο» δεν ήταν απλά βάλσαμο μετά την ήττα από τον Άρη στο ΟΑΚΑ, αλλά ανανέωσε και τις ελπίδες της για τη συμμετοχή στο Κόνφερενς Λιγκ της επόμενης περιόδου αφού η βαθμολογία για την τρίτη θέση είναι:

Άρης 53 βαθμοί

Παναθηναϊκός 51

ΑΕΚ 51

Θυμίζουμε ότι η Ένωση υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον Παναθηναϊκό.

Τώρα η επόμενη αγωνιστική (6η) των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού η ΑΕΚ αγωνίζεται στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Άρη.

Το ματς στους «Ζωσημάδες» είχε αγωνία μέχρι το σφύριγμα της λήξης. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις κι αμέσως μετά έχασε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει!

Στο 4′ στην πρώτη τελική προσπάθεια ο Τσούμπερ γύρισε στον Αραούχο, ο Κάργας βρέθηκε πριν από τον Αργεντινό, αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Κριχόβιακ πλάσαρε.

Στο 26′ ο Περέα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε με επέμβαση του VAR αφού ο σκόρερ στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η ΑΕΚ σκόραρε και πάλι. Ο Τσούμπερ είδε την κίνηση του Ρότα, ο οποίος απέφυγε τον Πίρσμαν και με ωραίο σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-2).

Στο 52′ μείωσε ο ΠΑΣ στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος με Γκαρντάβσκι να δίνει στον Σάλιακα, αυτός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Περέα με δυνατό σουτ μείωσε (1-2).

Ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων άφησαν λουλούδια μπροστά στο πανό για τον 15χρονο Παύλο, φίλο του ΠΑΣ που χάθηκε άδικα.

Στο 69′ ο Λιβάι Γκαρσία μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, ενώ σταμάτησε την κίνησή του, ακούγοντας ένα σφύριγμα από την εξέδρα, είδε τον βοηθό να μην έχει σηκώσει σημαία, γύρισε στον Αραούχο και αυτός έκανε το σουτ. Ο Εραμούσπε έβαλε την κόντρα και άλλαξε την πορεία, με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να αντιδράσει. Οι παίκτες της ΑΕΚ, αρχικά δεν πανηγύρισαν το γκολ μέχρι να βεβαιωθούν ότι το σφύριγμα δεν προερχόταν από τον διαιτητή.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων Ο Σάλιακας έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Περέα νίκησε τον Σβάρνα στον αέρα, ο Στάνκοβιτς είχε κακή αντίδραση, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα (2-3).

Διαιτητής: Μανούχος

Βοηθοί: Απτόσογλου, Μεϊντάνας

Τέταρτος: Τζοβάρας

VAR: Εστέβες, Σαμοΐλης

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (62′ Μορέιρα), Καραχάλιος, Στάνκο, Γκαρντάφσκι (79′ Κόντε), Περέα, Ντομίνγκεθ.
ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (79′ Σιμόες), Κριχόβιακ (88′ Σάκχοφ), Μάνταλος, Γκαρσία (83′ Σβάρνας), Τσούμπερ, Αραούχο (88′ Ανσαριφάρντ).

*Με τρία νέα πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στον Άρη παρατάχτηκε η ΑΕΚ. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια, ο Μήτογλου στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Μάνταλος αντικαθιστά τον τραυματία Άμραμπατ. Η έκπληξη έγινε με τη χρησιμοποίηση του Χατζισαφί αντί του Μοχαμάντι. Στον ΠΑΣ ο Κόντε επέστρεψε όχι μόνο στην 18άδα μετά τον τραυματισμό του, αλλά πέρασε στον αγώνα στο 79′ και καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς της ομάδας.

*Τρία στα τρία έχει φέτος η Ένωση σε αγώνες με τον ΠΑΣ. Νίκησε στην κανονική περίοδο τόσο στα Γιάννινα (2-1) όσο και στο ΟΑΚΑ (2-0).

*Τρία γκολ εκτός έδρας η ΑΕΚ είχε να σκοράρει από τις 24 Οκτωβρίου 2021 στο 3-1 επί του Βόλου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This