Περίεργες αδειοδοτήσεις

Must Read

Επί χρόνια ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΠ προέβαινε σε καταγγελίες κατά των ΠΑΕ στον τότε Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ειναι γνωστές οι ανταλλαγές εξωδικων και οι δηλώσεις του Γ.Δημητριου υπέρ του Άρη και κατά της αθλητικής διαδοχής.

Με τη δημιουργία της ΚΕΠ πριν δύο χρόνια οι καταγγελίες πληθυναν, αλλά η στάση της ΕΠΟ δεν άλλαξε. Πριν λίγες μέρες 24 ποδοσφαιριστές- μέλη της ΚΕΠ υπέβαλαν επαναληπτική καταγγελία κατά των αθλητικών διαδόχων ΠΑΕ ΑΕΚ, Άρης, ΠΑΣ, ΟΦΗ και Ιωνικός.

Όμως παραδόξως κόπηκαν μόνο για την Ευρώπη ο ΠΑΣ και ο Ιωνικός, χωρίς να γνωστοποιηθεί ο λόγος αλλά και χωρίς να διαμαρτυρηθούν αυτές οι ομάδες.

Πρέπει να σημειωθεί οτι η ΚΕΠ εστράφη και κατά των 5 ΠΑΕ, και όχι μόνο κατά του Άρη, για παλιά χρέη τονίζοντας οτι το τέταρτο εισιτήριο νομικά ανήκει στον Αστέρα Τρίπολης.

Επομένως ο κ.Σαρακης πρέπει να εξηγήσει με ποια κριτήρια δεν αδειοδοτήθηκαν αυτές οι δύο ΠΑΕ και γιατί προέβη σε αρνητική εισήγηση κατά του Άρη μόνο για μία υπόθεση παλιού αλλοδαπού παίκτη του που μάλιστα έχει δικαιωθεί από το CAS και όχι και για τις υποθέσεις των Ελλήνων και αλλοδαπών συμπαικτών του Παλαθουελος που οι απαιτήσεις τους αναγνωρίστηκαν από το Διαιτητικό της ΕΠΟ.

Περίεργο που φωνάζει ο Βόλος που έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να πάρει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να μην παρεμβαίνει ο Αστέρας Τρίπολης που είναι ο τέταρτος καθαρός από χρέη από τους 9 πρώτους της βαθμολογίας.

Επίσης πολύ περίεργο είναι πώς ο κάποτε υποστηρικτής του Άρη απέναντι στην FIFA Β.Σαρακης , εντελώς ξαφνικά μετατράπηκε σε κατήγορο του!

Και όλα αυτά υπό την επίσης περίεργη ανοχή του προϊσταμένου του στη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ Ν.Μπάρτζη (και ταυτόχρονα εποπτεύοντος το τμήμα Αδειοδότησης),, ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τα φιλοαρειανα αισθήματα του.

Και είναι περίεργη η στάση των δύο δικηγόρων της ΕΠΟ, γιατί ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν σύμφωνα με κακές συναδελφικες γλώσσες κομπορρημονουσαν συχνά και μάλιστα δημοσίως για το ό,τι χάρη σε αυτούς ο Άρης από το 2016 γλυτώνει και από την αδειοδότηση,και από την FIFA.

Εξ ίσου περίεργες είναι οι απορριπτικές αποφάσεις για τα Γιάννινα και τον Ιωνικό. Άραγε το πρόβλημα που οδήγησε στο ευρωψαλίδι,δεν αρκούσε στην επιτροπή για να μην δώσει άδεια συμμετοχής και για τις εγχώριες διοργανώσεις;

Όλως περιέργως ο Β.Σαρακης έκρινε οτι το μόνο πρόβλημα του Άρη, είναι η απόφαση του CAS για τον Παλαθουελος. Η πλάκα είναι οτι ο παίκτης έχει δικαιωθεί πρόσφατα και σίγουρα θα εισπράξει τα λεφτά του στο100% συν τόκους και έξοδα, όπως όλοι όσοι μέχρι τώρα κέρδισαν έξω.Δικαίως λοιπόν οι 8 ποδοσφαιριστές της ΚΕΠ που είχαν ξεκινήσει την υπόθεση , αδυνατούν να καταλάβουν πως γίνεται να αγνοούνται από τα όργανα της ΕΠΟ που σε μια κρίση διχασμένων νομικών προσωπικοτήτων διακεινται θετικά μόνο προς τους ξένους.

Με δικαιολογημένη λοιπόν περιέργεια οι Έλληνες πρώην παίκτες του Άρη, προσπαθούν να μάθουν, γιατί ο νέος Άρης πληρώνει στο εξωτερικό τα χρέη του παλιού Άρη στους πρώην συμπαίκτες τους και στην Ελλάδα η ΕΠΟ συνεχίζει να καλύπτει τον νέο Άρη, χωρίς να τον υποχρεώνει να πληρώσει τους Έλληνες και παρά τις αποφάσεις του Διαιτητικού.

Δηλαδή για τον Σαράκη το πρόβλημα που εντόπισε στον φάκελο του Άρη είναι τα 58.000€ που θα πάρει σίγουρα ο Παλαθουελος κι όχι τα 2.000.000€ που αποδεδειγμένα οφείλει στους παίκτες που έχουν κάνει την καταγγελία.

Περίεργο είναι και το θέμα με το πρόστιμο που πλήρωσε ο Άρης για τον Ουμπιδες που είναι από τους πρώτους παίκτες που δικαιώθηκαν στην FIFA. Ο Άρης σήμερα καταγγέλλει την ΕΠΟ οτι παρακρατησε τα χρήματα και δεν τα έστειλε στην FIFA, κάτι που βέβαια συνηθίζει η νομική υπηρεσία. Μυρίζει…Ντουρμισάι η υπόθεση.

Το πιο περίεργο της υπόθεσης είναι οτι ο Σαρακης ασχολήθηκε μόνο με την απόφαση του CAS για τον Παλαθουελος, παραβλέποντας τις επίσης πρόσφατες υποθεσεις του Οριόλ,του Κανσαλδο και τελευταία του Ιμπε που και αυτοί δικαιώθηκαν πανηγυρικά από το CAS.

Δηλαδή κατά τον Σαρακη ο Άρης έπρεπε μέχρι 30 Μαρτίου να εξοφλήσει τον Παλαθουελος που είχε απόφαση του CAS για το 100% και δεν έπρεπε να εξοφλήσει καθόλου τους 8 ποδοσφαιριστες που είχαν αποφασεις του Διαιτητικού για το 50%.

Πάντως για την σημερινή κατάσταση φταίει ο ίδιος ο Άρης που δια των δικηγόρων του και δια του προέδρου του έχει δεχθεί την διαδοχή των χρεών στο εξωτερικό και τις πληρώνει, ενώ στην Ελλάδα κάνει το αντίθετο. Ένα είναι σίγουρο: Η υπόθεση του Άρη θα τελεσιδικήσει στην Επιτροπή Αδειοδότησης της UEFA.

Καλά ο Σαρακης δεν είχε την νομική περιέργεια να ψάξει την λογιστική πλευρά του φακέλου του Άρη; Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Καρυπίδη έχει πληρώσει για τις αποφάσεις της Ευρώπης περίπου 3.500.000€!

Αυτά τα λεφτά δηλώθηκαν στην Εφορία; Αυτά τα λεφτά καταλογίστηκαν στα έξοδα της νέας ΠΑΕ; Αυτά τα λεφτά ανταποκρίνονται στον προϋπολογισμό της ΠΑΕ; Αυτά τα λεφτά καλύπτονται από τα δηλωθέντα έσοδα της ΠΑΕ;

*πηγή: https://dikisports.blogspot.com/

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This