Αϊτόρ: Πως ένα… βαρίδι στην ομάδα μπορεί να γίνει σταρ της

Must Read

Ο δρόμος του Αϊτόρ προς την… Παναθηναϊκή καταξίωση ήταν πιο δύσκολος κι από το επώνυμό του. Τι ρίμα να κάνει η εξέδρα με το Κανταλαπιέντρα; Ευφυώς ο 26χρονος Καταλανός διάλεξε το απλό Αϊτόρ. Μόνο που αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα.

Υπέγραψε στον Παναθηναϊκό συμβόλαιο τριών χρόνων το καλοκαίρι του 2020, αλλά το πρόσημο της παρουσίας του στην ομάδα ήταν αρνητικό. Σε μια χρονιά που πήγαν όλα στραβά στους «πράσινους» η εξέδρα έψαχνε εξιλαστήρια θύματα κι ο Αϊτόρ έδινε αφορμές με τις εμφανίσεις του.

Μπορεί να έπαιξε σε 22 ματς πρωταθλήματος εκείνη τη σεζόν με τρία γκολ κι άλλα δύο στο Κύπελλο… άσφαιρος, αλλά δεν έπειθε κανένα. Ο ίδιος, πάλι, είχε ζητήσει να φύγει. Η συνεργασία του με τον Μπόλονι και τους συνεργάτες του ήταν… εφιάλτης.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε πάρει εντολή να… καθαρίσει το ρόστερ και να απαλλαχτεί από τα βαρίδια. Ο Αϊτόρ δεν έφυγε γιατί πολύ απλά είχε άλλα δύο χρόνια συμβόλαιο κι υπήρχαν άνθρωποι που θεωρούσαν ότι του αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία.

Ακόμα και το ξεκίνημα της τρέχουσας περιδου σημαδεύτηκε από ατυχίες και αναποτελεσματικότητα. Στον αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ στον α’ γύρο μπροστά στο τέρμα… καταφέρνει το δύσκολο, να βγάλει την μπάλα άουτ αντί για το εύκολο, να τη στείλει στα δίχτυα.

Δείτε την στο 1.02

https://www.youtube.com/watch?v=00g6B80oRPQ&t=3s&ab_channel=GreenKing

 

Σε μια ομάδα που κατέφθασαν με περγαμηνές ο Βραζιλιάνος Βιτάλ και Αργεντινός Παλάσιος ο «γκαφατζής» Ισπανός δεν είχε πολλές ελπίδες παραμονής. Τι κι αν ήταν 26 χρόνων, τι κι αν είχε μάθει μπάλα στα φυτώρια της Μπαρτσελόνα, όπως θάλεγε κι ο Άγγελος Αναστασιάδης «το παλικάρι δεν μπορεί…».

Έλα, όμως, που μπορούσε. Η υπομονή και η επιμονή είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι.

Από τα 7 γκολ που σημείωσε στο πρωτάθλημα τα τέσσερα έδωσαν βαθμό ή βαθμούς. Με δικά του γκολ έγινε το 1-0 με τον Ιωνικό, το 2-1 με την ΑΕΚ, το 1-0 με τον Ολυμπιακό, ενώ γκολ σημείωσε και στο 1-1 με την ΑΕΚ στην πρεμιέρα των πλέι οφ. Όσο για το Κύπελλο το γκολ με τον ΠΑΟΚ στον τελικό, αλλά και η ανάδειξή του σε MVP του αγώνα τα λέει όλα.

Ο Αϊτόρ έχει πάρει ένα ακόμα Κύπελλο, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, το 2016, αλλά το είδε από την εξέδρα. Η τότε ομάδα του νίκησε 2-0 τη Σεβίλλη.

Γνωστός, ευρύτερα, άρχισε να γίνεται το 2018 όταν πήγε στην Ολλανδία, φόρεσε την κατακόκκινη φανέλα της Τβέντε. Σε δύο χρόνια κατέγραψε 56 συμμετοχές και 20 γκολ.

Αυτό το καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για την οικογένεια Αϊτόρ. Θα είναι χαρούμενος, δνε θα σκέφτεται τον επόμενο ποδοσφαιρικό του προορισμό, να χαίρεται τις βόλτες με τον σκύλο του και θα κάνει όνειρα για τη νέα χρονιά….

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This