Η πραγματική ζημιά του Στέφανου Τσιτσιπά από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Ρολάν Γκαρός

Must Read

Ο πρόωρος αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός ίσως του στοιχίσει ακόμα και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη που βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Το τουρνουά προσφέρει 2.000 βαθμούς στο νικητή και μειώνονται ανάλογα με το πόσο μακρυά από την κατάκτησή του τροπαίου βρίσκεται ο κάθε αθλητής.

Ο Στέφανος από την φετινή του παρουσία θα αρκεστεί σε μόλις 180 βαθμούς, ελάχιστοι σε σχέση με τους 360 που θα πάρουν όσοι αποκλειστούν στην επόμενη φάση, ή τους 720 αυτών που θα αποχαιρετήσουν στα ημιτελικά και τους 1.200 που θα πάρει ο χαμένος του τελικού.

Πίσω από τον Τσιτσιπά στην 5η θέση είναι ο Ράφα Ναδάλ που θα αντιμετωπίσει το νο 1 Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Τσιτσιπάς για να μείνει στο νο 4 δεν θα θέλει να περάσει ο Ισπανός, αφού ο Τζόκοβιτς έιναι στο νο1. Αμέσως μετά έρχεται με… φόρα ο Κάρλος Αλκαράθ που μπορεί να προσπεράσει τον Στέφανο μόνο σε περίπτωση που κερδίσει το τουρνουά. Ο Αλκαράθ αντιμετωπίζει τον Ζβέρεφ που είναι στο νο3, αλλά έχει… ξεφύγει σε βαθμούς από τον Στέφανο, οπότε μια νίκη του Γερμανού δεν θα τον… χαλάσει.

Το άσχημο είναι ότι επόμενο Γκραν Σλαμ, στο Γουίμπλετον δεν θα μετρήσουν βαθμοί στην παγκόσμια κατάταξης. Είναι απόφαση της παγκόσμιας ομοσπονδίας τένις στην περίπτωση που οι Άγγλοι επιμείνουν να απαγορεύσουν τη συμμετοχή Ρώσων αθλητών στο τουρνουά. Άρα ακόμα κι αν κάνει καλή εμφάνιση δεν θα μπορεί να… διορθωσει τη ζημιά που έγινε στο Παρίσι.

Η παρουσία στο Ρολάν Γκαρός οικονομικά απέφερε στον Τσιτσιπά 220.000 ευρώ, ποσό μικρό κι ας φαίνεται μεγάλο για τα δικά μας μέτρα. Τα χρήματα δεν πηγαίνουν όλα στον αθλητή. Υπάρχουν συμβόλαια με όλη την ομάδα υποστήριξης που υπολογίζεται ότι εισπράττει περισσότερα από τα μισά της αμοιβής.

Μια άλλη παράμετρος είναι οι κληρώσεις. Στο γαλλικό τουρνουά ήταν στον λεγόμενο… καλό όμιλο. Απέφυγε τα μεγάλα ονόματα. Αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα συμβεί και στα επόμενα τουρνουά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This