Όλα όσα δεν ξέρετε για τον Τάιλερ Ντόρσεϊ – Από τις βόμβες στο Τελ Αβίβ στις «τρίποντες» βόμβες στο Μιλάνο.

Must Read

Τη ζωή του Τάιλερ Ντόρσεϊ την καθοριζουν οι συμπτώσεις. Εκεί που όλα δείχνουν χαμένα έρχεται η ανατροπή. Όπως, καλή ώρα, στον αγώνα με την Κροατία. Η Εθνική ήταν άποντη και ήρθαν δύο δικές τοιυ «τρίποντες βόμβες» να μας βάλουν στο παιχνίδι.

*Μεγάλωσε στην Πασαντίνα της Καλιφόρνια. Η οικογένειά του ήταν ενωμένη, αλλά πάντα αντιμετώπιζε οικονομικές δυσκολίες. Αμερικανός ο πατέρας του, με ελληνική καταγωγή η μητέρα (το γένος Κωνσταντινίδου με Έλληνα πατέρα) και λάτρεις του μπάσκετ. Οπαδός των Σέλτικ η μαμά, των Λέικερς ο μπαμπάς. Αυτός και η αδελφή του υποχρεωτικά έβλεπαν τους αγώνες κι άκουγαν τους γονείς να διαφωνούν στα ντέρμπι τουΝΒΑ.

*Η πρώτη του επαφή με την Ελλάδα ήταν γαστρονομική. Ο Έλληνας παπούς είχε μάθει τη γυναίκα του να μαγειρεύει Ελληνικά φαγητά και μόνο αυτά περιλάμβανε το τραπέζι όταν τον επισκέφθονταν τα Σαββατοκύριακα.

*Πριν το μπάσκετ δοκίμασε να παίξει μπέιζμπολ, αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά κατέληξε στο μπάσκετ.Πήγαινε ακόμα στο Δημοτικό.

*Πρώτα του ινδάλματα ήταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ κι ο Κόμπε Μπράιαντ. Είχε διαλέξει Λέικερς, όπως ο μπαμπάς.

*Πήγε σε κολέγιο στο Όρεγκον, αλλά αντί να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων έπαιζε μπάσκετ στην ομάδα της σχολής του. Θέλει 1,5 χρόνο για να πάρει πτυχίο!

*Στην Ελλάδα δεν είχε έρθει μέχρι τα 18 χρόνια του. Δεν υπήρχαν χρήματα για ένα τόσο μεγάλο ταξίδι. Πήγε όμως η… Ελλάδα σ’ αυτόν. Το 2015 γινόταν στο Ηράκλειο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ για παίκτες κάτω των 19. Οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας έψαχναν παίκες για μια αξιόμαχη ομάδα. Κόπηκε από την αντίστοιχη αμερικανική και η πρόταση ήταν ότι έπρεπε. Την αποδέχτηκε, μπήκε στην καλύτερη πεντάδα των αγώνων, είχε 15,9 πόντους ανά αγώνα και 5 ριμπάουντ, αλλά η Ελλάδα δεν πήρε μετάλλιο. Έμεινε 4η.

*Το 2017 εντάχθηκε στο Ατλάντα Χοκς, αλλά δεν στέριωσε. Τον έστειλαν δανεικό να… ψηθεί στη θυγατρική τους ομάδα.

*Τελειώνοντας το 2019 το συμβόλαιό του δέχτηκε πρόσκληση από την Μακάμπι να παίξει στο Ισραήλ. Η μητέρα του και η γιαγιά του είχαν γεννηθεί εκεί, αλλά κι αυτή η χώρα του ήταν άγνωστη.

*Η πανδημία και η έκρυθμη κατάσταση στο Ισραήλ τον οδήγησαν στην απόφαση να φύγει από τη χώρα. Παλαιότερα σε συνέντευξή του είχε πει:

«Το Ισραήλ ήταν τόσο όμορφο, όσο είχα ακούσει ανθρώπους να το περιγράφουν. Όμως, η Πανδημία και πόλεμος έκαναν την κατάσταση πολύ δύσκολη για εμένα. Ο πόλεμος ήταν ο λόγος που έφυγα πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη σεζόν μου εκεί. Δεν είχα βιώσει ποτέ ξανά κάτι τέτοιο και δεν ένιωθα ασφαλής. Έβλεπα στον ουρανό τις ρουκέτες, τις άκουγα. Ήταν οι σειρήνες… Ήταν τρελό. Ξημέρωνε ως μια απλή ήσυχη μέρα και ξαφνικά από το πουθενά μετά την προπόνηση και ενώ καθόμουν στον καναπέ μου, έβλεπα όλα αυτά να συμβαίνουν. Ήταν πάρα πολλές οι ρουκέτες. Από το διαμέρισμά μου έβλεπα τα πάντα. Ήταν τρομακτικό. Επιπλέον, το περνούσα όλο αυτό μόνος μου. Χωρίς την οικογένειά μου, χωρίς φίλους. Κανείς δεν μπορούσε να έρθει στη χώρα. Ήταν εφιάλτης για μένα, ακόμη κι αν για κάποιους ήταν κάτι νορμάλ. Δεν μπορούσα να το συνηθίσω. Δεν μπορούσα να το δεχτώ ως κάτι νορμάλ».

*Έφυγε στο μέσο της χρονιάς με το μυαλό του στο ΝΒΑ.Δεν βρήκε το εγγυημένο συμβόλαιο που ήρθε από την Ελλάδα, τον Ολυμπιακό. Κι είπε το ναι. Στάθμισε τα πράγματα, ο Σπανοιύλης είχε αποσυρθεί, θα είχε χρόνο συμμετοχής και δεν έχασε.

*Η παρουσία του στον Ολυμπιακό έφερε και την πρόταση των Ντάλας Μάβερικς στους οποίους θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This