Η Τουρκία έχασε από τη Γεωργία του Ηλία Ζούρου κι απειλεί με αποχώρηση από το Eurobasket!

Must Read

«Πράματα και θάματα» έγιναν στην Τιφλίδα στον αγώνα του α’ ομίλου του Ευρωμπάσκετ το βράδυ της Κυριακής. Η Γεωργία που έχει προπονητή τον Ηλία Ζούρο νίκησε την Τουρκία μετά από δύο παρατάσεις με 88-83 με πρωταγωνιστή τον συμπαίκτη του Γιάννη στους Μπακς, Σάντρο Μαμουκελασβίλι, ενώ καθοριστική ήταν και η βοήθεια του Μακφάντεν ο οποίος στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Κύπρο (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας) και Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Κύμη).

Η ήττα έπεσε… βαριά στους γείτονες που απειλούν με αποχώρηση από την διοργάνωση, καθώς όπως υποσητρίζουν το αστέρι τους Φουρκάν Κορκμάζ δέχτηκε επίθεση από Γεωργιανούς, ενώ νωρίτερα στη διάρκεια του αγώνα αποβλήθηκαν τόσο ο Κορκμάζ, όσο και ο προπονητής της Τουρκίας Αταμάν!

Οι υπεύθυνοι της τουρκικής αποστολής ζητούν από την ΦΙΜΠΑ να ανοίξουν οι κάμερες των αποδυτηρίων για να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός τους, ότι o παίκτης των Φιλαδέλφεια 76ερς χτυπήθηκε πηγαίνοντας στα αποδυτήρια της ομάδας του.

Ο Ομέρ Ονάν, αναπληρωτής πρόεδρος της Τουρκικής ομοσπονδίας δήλωσε:

«Καλώ την FIBA να δημοσιοποιήσει το υλικό από τις κάμερες του διαδρόμου και να δει το υλικό λεπτό προς λεπτό χωρίς να λείπει τίποτα. Αν δεν το κάνουν θα αποσυρθούμε από την διοργάνωση. Παλέψουμε απέναντι στη… γεωργιανή αστυνομία που μας έσπρωχνε. Να μας φέρουν το υλικό από τις κάμερες να το δούμε. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Είναι όλο λάθος της FIBA. Υπάρχουν λάθη διαιτησίας στην αναμέτρηση. Δεν μας απασχολεί πως θα το δείτε, δεν γίνεται να πάρετε είστε με τη μία πλευρά».

Ο βοηθός του Αταμάν, ο Χακάν Ντεμίρ ο οποίος εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου επανέλαβε τους ισχυρισμούς των παραγόντων της ομάδας του:

«Σήμερα οι Γεωργιανοί παίκτες και μερικοί από τους ανθρώπους της ασφάλειας δεν μας σεβάστηκαν. Ήρθαμε εδώ για να παίξουμε μπάσκετ. Όλα πρέπει να μένουν στο παρκέ αλλά δυστυχώς έγινε ένα μεγάλο σκάνδαλο εκτός παρκέ. Αυτά τα περιστατικά δεν ταιριάζουν στον αθλητισμό. Σήμερα έπρεπε να παιχτεί ένα ματς μπάσκετ αλλα δυστυχώς αυτό που έγνε ξεπερνά το μπάσκετ. Έχουμε δύο ακόμα ματς στην Γεωργία και δυστυχώς αυτό που έγινε στους διαδρόμους ήταν ενάντια στο άθλημα. Περιμέναμε μία πιο κόσμια συμπεριφορά αλλά δυστυχώς δεν ήρθε.

Ήταν ένα ματς με δύο παρατάσεις. Μερικές φορές παίξαμε εμείς καλά, άλλες η Γεωργία αλλά μετά από την αποβολή του παίκτη μας, Φουρκάν Κορκμάζ τρεις παίκτες της Γεωργίας του επιτέθηκαν στους διαδρόμους. Την ίδια ώρα οι σεκιούριτι επιτέθηκαν στον παίκτη και τον γυμναστή μας. Ήρθαμε να παίξουμε μπάσκετ όχι μποξ. Επιπλέον είμαστε ενοχλημένοι από την αδράνεια της ασφάλειας. Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα».

Παράλληλα η Τουρκία έχει καταθέσει ένσταση καθώς στο επεισόδιο που προκάλεσε την αποβολή του Κορκμάζ το χρονόμετρο δεν είχε σταματήσει!

Στον αγώνα ο συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, ισοφάρισε για τους Γεωργιανούς για να νικήσουν 88-83 δστη δεύτερη παράταση.

Στα μέσα της τέταρτης περιόδου υπήρξε επεισόδιο του Κορκμάζ με τον Σανάτζ που οδήγησε στην αποβολή και των δύο.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Το ρεσιτάλ του συμπαίκτη του Γιάννη Αντετοκούμπο στους Μπακς, Σάντρο Μαμουκελασβίλι

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This