Συγκλονίζουν τα βίντεο και οι εικόνες από την ποδοσφαιρική τραγωδία στην Ινδονησία

Must Read

Όσο περνούν οι ώρες από την ποδοσφαιρική τραγωδία στην Ινδονησία το βράδυ του Σαββάτου τόσο αυξάνει ο αριθμός των θυμάτων, αλλά και αποκαλύπτονται οι ευθύνες της αστυνομίας.

Ήδη οι νεκροί ξεπερνούν τους 170 και οι τραυματίες του 300. Τα βίντεο από την τραγωδία, αλλά και οι φωτογραφίες δίνουν ένα μέρος, μόνο, της τραγωδίας.

Σε μια προσπάθεια  να καλύψει τις ευθύνες της Αστυνομιας της Ανατολικής Ιάβα, Νίκο Αφίντα σε συνέντευξηη τύπου τόνισε ότι «εξαντλήσαμε τις προσπάθειες πριν ρίξουμε δακρυγόνα. Οι οπαδοί, όμως, είχαν αρχίσει να χτυπούν αστυνομικούς και να καίνε οχήματά μας».

Γιατρός της περιοχής είπε ότι τα περισσότερα θύματα έχουν υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις και μεταξύ των θυμάτων είναι ένα πεντάχρονο αγόρι.

Άλλος υγειονομικός υποστήριξε ότι πολλά από τα θύματα προκλήθηκαν από συνωστισμό εξ αιτίας του πανικού που επικράτησε από τη ρίψη δακρυγόντων. «Χάος, συνωστισμός, ποδοπάτημα, ασφυξία» ανέφερε χαρακτηριστικά για το χρονικό που οδήγησε στο θάνατο δεκάδες ανθρώπους.

Οι κανονισμοί της ΦΙΦΑ πρέπι να σημειωθεί ότι απαγορεύουν, για λόγους ασφαλείας τη χρήση αερίων (δακρυγόνα, χημικά κτλ) μέσα σε γήπεδα, αλλά ο κονονισμός αυτός συχνά δεν τηρείται από τις αστυνομικές δυνάμεις ακόμα και στην Ευρώπη.

Το πρωί της Κυριακής αποκαλύφθηκε μια ακόμα πτυχή της τραγωδίας. Το γήπεδο που έγινε το ματς χωρά 38.000 κόσμο, αλλά είχαν εκδοθεί 42.000 εισιτήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This