Και… λίγα ήταν! 2-0 ο Ισημερινός το Κατάρ – Πανηγυρίζουν σ’ όλο τον κόσμο.

Must Read

Ο Ισημερινός πήγε, νίκησε και ικανοποίησε το συντριπτικό ποσοστό των ποδοσφαιρόφιλων. Πραγματικά, εάν την ώρα του ματς έβλεπε κάποιος τα κοινωνικά δίκτυα θα καταλάβαινε ότι το Κατάρ όχι μόνο δεν έχει συμπάθειες, αλλά ισχυρές αντιπάθειες.

Ακόμα και οι λίγοι φίλοι του, που περίμεναν να δουν τους ποδοσφαιριστές του να βγάζουν στο γήπεδο την σκληρή προετοιμασία τόσων χρόνων απογοητεύτηκαν.

Ο Ισημερινός δεν είναι ποδοσφαιρική υπερδύναμη, είναι απλά μια καλή, μια συγκροτημένη ομάδα στην οποία ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο.

Και το Κατάρ; Ακόμα και στο δικό μας πρωτάθλημα, της Σούπερ Λίγκα, δύσκολα θα κατάφερνε να αποφύγει τον υποβιβασμό. Με έναν απερίγραπτο τερματοφύλακα (Σάαντ Αλ Σέεμπ το όνομά του, 32 χρόνων) που έκανε λάθος έξοδο στο 3′, δέχτηκε γκολ που δεν μέτρησε (οφ σαιντ μέσω VAR) και έκανε πέναλτι στο 15′ και μπροστά του παίκτες που δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο ελάχιστο η ήττα ήρθε φυσιολογικά.

Η πρεμιέρα του Μουντιάλ έγινε σε ένα ωραίο γήπεδο, είχε άψογη τηλεοπτική κάλυψη, αλλά τέτοιο θέαμα θα δούμε πιθανότατα με τη Σενεγάλη και την Ολλανδία, τους δύο επόμενους αντιπάλους των διοργανωτών στον Α’ όμιλο!

Το ματς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Ένερ Βαλένσια, του 33χρονου ποδοσφαριστή της Φενέρμπαχτσε ποιυ αποτελεί εμβληματική φυσιογνωμία για τη χώρα του. Σκόραρερε τρεις φορές, μέτρησαν ως γκολ οι δύο, στο 15′ με πέναλτι και στο 31′ με κεφαλιά για να φθάσει στην 74η συμμετοχή του με την εθνική τα 37 γκολ και να κάνει ακόμα μια δύσκολη τη ζωή όσων πιστεύουν ότι μπορούν να τον ξεπεράσουν στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ όλων των εποχών!







Οι αριθμοί του σκόρερ εντυπωσιάζουν. Στα 76′ που έπαιξε κέρδισε το 100% των τάκλιν, είχε 38 επαφές, κέρδισε τις 8/10 μονομαχίες, είχε 2/3 σωστές ντρίπλες, δύο τελικές στην εστία και δύο γκολ!

Όσο για το ματς ο Ισημερινός πήρε από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα έπαιξε τους αντιπάλους του σχεδόν στο μισό γήπεδ, χρειάστηκε να περάσει μια ώρα παιχνιδιού για να δημιουργήσουν οι γηπεδούχοι υποψία ευκαιρίας.

Οι Νοτιαμερικάνοι στους αγώνες πρόκρισης στο πρωτάθλημα των 18 αγωνιστικών διακρίθηκαν για την αμυντική τους συνέπεια. Λογικό. Όταν αντιμετωπίζεις χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία και η Ουρουγουάη δεν μπορείς να ξεδιπλώσεις το ταλέντο που διαθέτεις.

Τώρα όμως στο παλκοσένικο του Μουντιάλ έδειξε ότι διαθέτει και κέντρο και επίθεση.

Ο Ιταλός διαιτητής Ντανιέλε Ορσάτο δεν είχε δυσκολίες. Το γκολ που δεν μέτρησε ήταν οφ σάιντ οριακά και μόνο το VAR θα μπορούσε να το διαπιστώσει κι όχι το μάτι ενός διαιτητή.




Κίτρινη: 15′ Αλ Σέεμπ, 29′ Αλί, 36′ Μπουντιάφ, 78′ Αφίφ – 29′ Καϊσέδο, 56′ Μέντες.

Κατάρ: Αλ Σέεμπ, Μιγκέλ, Χασάν, Αχμέντ, Χισάμ, Κούκι, Χατέμ, Αλχάιντος (72′ Γουάαντ), Μπουντιάφ, Αφίφ, Αλί (72′ Μουντάρι).

Ισημερινός: Γκαλίντες, Τόρες, Χινκαπιέ, Εστουπινιάν, Πρεσιάδο, Ιμπάρα (68′ Σαρμιέντο), Πλάτα, Μέντες, Καϊσέδο (90′ Φράνκο), Εστράδα (90′ Ροντρίγκες), Βαλένσια (77′ Σιφουέντες).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This