Πρώτη φορά αντίπαλοι Άγγλοι και Ιρανοί σε ματς με ελληνικό ενδιαφέρον

Must Read

Η Εθνική Αγγλίας δίνει αγώνες από το 1872, η αντίστοιχη του Ιράν από το 1941. Κι όμως σήμερα (ώρα 15.00) για πρώτη φορά θα βρεθούν αντίπαλοι σε ένα ματς που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον.

Στο Ιράν αγωνίζονται ο 32χρονος Χατζiσαφί που είναι και αρχηγός της και ο 29χρονος Μαχαμάντι, αμφότεροι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Υπάρχει κι ένας τρίτος, παλιός μας γνώριμος, ο Ανσαριφάρντ που έγραψε… χιλιόμετρα στην Ελλάδα, σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και τώρα αγωνίζεται στην Κυπριακή Ομόνοια.

Ο προπονητής του Ιράν Κεϊράζ (αριστερά) και ο αρχηγός Χατζισαφί στη συνέντευξη τύπου πριν τον αγώνα

Και στον πάγκο του Ιράν υπάρχει ένας παλιός γνώριμος των Άγγλων. Ο προπονητής Κάρλος Κεϊράζ επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης του Άλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Πολίτης του κόσμου ο 69χρονος Πορτογάλος τεχνικός γεννήθηκε στη Μοζαμβίκη, εργάστηκε σε Αγγλία, Ισπανία, Ν. Αφρική, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κολομβία, Αίγυπτο και βρίσκεται για δεύτερη φορά στον πάγκο της Αραβικής ομάδας. Η πρώτη ήταν σούπερ πετυχημένη από το 2011 έως το 2019.

«Δεν πρέπει να κάνουμε τους αντιπάλους μας να φαίνονται μεγαλύτεροι απ’ ότι είναι, ούτε εμείς να δείχνουμε μικρότεροι απ’ ότι πραματικά είμαστε…» είπε με φιλοσοφική διάθεση στη συνέτευξη τύπου.

Το Ιράν το οδήγησε στην πρόκριση ο Κροάτης Ντράγκαν Σκόκιτς, αλλά η ομοσπονδόια της χώρας προτίμησε τη σιγουριά του έμπειρου Πορτογάλου. Στηρίζεται στην άμυνα και περιμένει από την επίθεση λίγα, αλλά καθοριστικά γκολ.

Οι Άγγλοι πάνε με κακή στατιστική, αλλά, ως σνήθως με πολλές φιλοδοξίες. Στη «Λίγκα των Εθνών» τερμάτισαν στην τελευταία θέση της Α’ κατηγορίας και υποβιβάστηκαν. Έχουν έξι αγώνες χωρίς νίκη (3 ισοπαλίες, 3 ήτττες). Ο 52χρονος τεχνικός του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κρατά «χαμηλά την μπάλα», αλλά ο τύπος στη χώρα έχει ανεβάσει τους τόνους.

Όπλο της ομάδας ο αρχηγός της Χάρι Κέιν που αγωνίζεται στην Τότεναμ. Προβληματίζει η άμυνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This