Μπερνάρντο Σίλβα: Ένας… μεσσίας σε μέγεθος τσέπης

Παραμιλάει όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης με τα κατορθώματά του

Must Read

Ο Μπερνάντο Σίλβα, δεν είναι ο… σταρ που έχει συνηθίσει ο ποδοσφαιρικός πλανήτης! Η παρθενική διοργάνωση του Nations League τελείωσε με νικήτρια την Πορτογαλία και καλύτερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε, ο 24χρονος παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, που φέτος έχει κατακτήσει τα πάντα. Με τους «Πολίτες», πανηγύρισε Πρωτάθλημα, Κομιούνιτι Σιλντ, Κύπελλο και Λιγκ Καπ Αγγλίας, γεμίζοντας ασφυκτικά την τροπαιοθήκη του, ενώ πάμπολλες ήταν και οι ατομικές διακρίσεις.

Η πορεία του βέβαια, μέχρι αυτό το σημείο, δεν ήταν καθόλου εύκολη. Όταν ήταν ακόμα στις ακαδημίες της Μπενφίκα τον είχαν χαρακτηρίσει υπερβολικά μικρόσωμο για να κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο. Αυτό του το… μειονέκτημα τον έκανε να βελτιωθεί εντυπωσιακά και να ξεχωρίσει, καθώς σκεφτόταν πολύ γρηγορότερα, όντας ουσιαστικά ένα βήμα μπροστά από τους υπόλοιπους συναθλητές του.

Περίμενε καρτερικά για μια ευκαιρία και την πήρε εν τέλει στα 17 του χρόνια. Κατάφερε να ξεχωρίσει με την Κ-19 της Πορτογαλίας και ο Τύπος τον χαρακτήριζε, «Messizinho» (μικρός Μέσι), αλλά οι συμπαίκτες του τον φώναζαν «Cabecas» (κεφάλας) εξαιτίας του τρόπου σκέψης του στον αγωνιστικό χώρο. Είχε έρθει η ώρα να πάρει την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα της Μπενφίκα, αλλά ο τότε προπονητής, Ζόρζε Ζεσούς, τον χρησιμοποίησε ως αριστερό μπακ, με τον Σίλβα να μην μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο γνωστός μάνατζερ, Ζόρζε Μέντες, τον έστειλε στην Μονακό, με την οποία κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του. Οι Μονεγάσκοι, απέκλεισαν εκείνη τη χρονιά από το Τσάμπιονς Λιγκ την Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα, με τον Ισπανό τεχνικό να τον επιθυμεί στους «Πολίτες», όσο κανέναν άλλο. Έχει γίνει ο αγαπημένος της κερκίδας του Μάντσεστερ και το μόνο που λείπει πλέον από την πλούσια συλλογή τροπαίων του είναι αυτό με τα… μεγάλα αυτιά, όμως έχει ακόμα αρκετά χρόνια για να τα καταφέρει.

Ο… έρωτας του Πεπ Γκουαρδιόλα

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα, χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους προπονητές όλων των εποχών, τόσο για της κατακτήσεις του όσο και τον ιδιαίτερο τρόπο παιχνιδιού του που σύστησε στον ποδοσφαιρικό πλανήτη μέσω της Μπαρτσελόνα. Ο Καταλανός τεχνικός, υποκλίνεται με κάθε ευκαιρία στον Μπερνάντο Σίλβα. «Τον αγαπάω», λέει χαρακτηριστικά, μιλώντας όχι μόνο για την αγωνιστική ικανότητά του, αλλά και για το πώς πανηγυρίζει τα γκολ των συμπαικτών του και για το πώς στεναχωριέται σε μία χαμένη ευκαιρία.

Είναι πάντα η ήρεμη δύναμη του αγωνιστικού χώρου και χρειάζεται λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να αλλάξει ένα ολόκληρο παιχνίδι με την εκρηκτικότητα του. «Αυτή τη στιγμή για μένα υπάρχει ο Μπερνάρντο και άλλοι 10 παίκτες», δήλωσε ο Γκουαρδιόλα σε ένα σημείο της σεζόν που ο άλλος «μαέστρος» της Σίτι, ο Κέβιν Ντε Μπρούινε, απουσίαζε. Ο Μπερνάντο Σίλβα χαρακτηρίζεται υποτιμημένος, όμως δεν τον ενδιαφέρει να «φανεί» γιατί ο «Κεφάλας», είναι μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα και αυτό του αρκεί!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This