Μπρούνο Φερνάντες όπως λέμε… Ρονάλντο και Πορτογαλία – Ουρουγουάη 2-0

Must Read

Δεν χειάζεται να σκοράρει ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αρκεί μόνο η παρουσία του για να έρθει το γκολ από την ομάδα του. Στο 54′ του αγώνα της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη ο Μπρούνο Φερνάντες έκανε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ, η μπάλα πήρε τα φάλτσα της, ο Κριστιάνο πήδηξε για την κεφαλιά, αρχικά το γκολ του χρεώθηκε, αλλά στη συνέχεια μετά από διαδοχικά ριπλέι και ενδελεχή έλεγχο της φάσης το γκολ χρεώθηκε στον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος στη συνέχεια… ντύθηκε Ρονάλντο. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων η ομάδα του κέρδισε πέναλτι (μέσω VAR σε χέρι του Χιμένες που όμως έδειχνε να είναι το χέρι στήριξης), ανέλαβε, απόντος του Κριστιάνο (είχε γίνει αλλαγή) και έγραψε το 2-0.

Για την Πορτογαλία δεν έχει σημασία το ποιός στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό αφορά τον Ρονάλντο και τα ρεκόρ του, λιγότερο τον ίδιο τον παίκτη που τελικά σκόραρε. Αυτό που ενδιαφέρει τους Πορτογάλους του Φερνάντο Σάντος είναι ότι επιτέλους η ομάδα τους βρήκε δίχτυα και η κατοχή της μπάλας που την ώρα του πρώτου γκολ ήταν 53% αλλά δεν είχε… επιβεβαιωθεί και στα γκολ.



Η Πορτογαλία με έξι βαθμούς μπορεί να αισθάνεται ασφαλής στην υπόθεση πρόκριση (τη Δευτέρα αντιμετωπίζει τη Νότια Κορέα). Το βασικότερο όμως είναι ότι ως πρώτη στον όμιλό της αποφεύγει την πρώτη του 7ου ομίλου που θα είναι η Βραζιλία. Θα παίξει με την ομάδα που θα τερματίσει 2η.




Αντίθετα η Ουρουγουάη θέλει νίκη για την πρόκρισ στους «16» (παίζει την ίδια μέρα με την Γκάνα).

Στο ματς με τους Πορτογάλους άργησε να… ξυπνήσει. Έπρεπε να δεχτεί το γκολ για να κάνει αλλαγές, να απειλήσει και να σφύξει τους Πορτογάλους σαν τανάλια. Απείλησε στο 74′ με τον Μάξι Γκόμες, στο 77′ με τον Λουίς Σουάρες και στο 78′ με τον Αρασκαέτα.




Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν εποιφυλακτικά. Πολύ επιφυλακτικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε 48′ παιχνιδιού (κρατήθηκαν και τρία λεπτά καθυστερήσεις) υπήρξε μόλις μία ευκαιρία με τον Μπεντανκούρ στο 32′ που ξεχύθηκε σα βέλος ανοιγοντας την άμυνα των Πορτογάλων, αλλά ατύχησε στην τελική προσπάθεια.

Αυτή ήταν και η μοναδική τελική φάση, όχι μόνο από την Ουρουγουάη που έδωσε χώρο, αλλά και την Πορτογαλία που είχε την κατοχή της μπάλας (63%), αλλά επιθετικά ήταν ακίνδυνη. Σε αυτό βοήθησε η αποτελεσματικότητα των Ουρουγουανών, αλλά και η επιτυχία τους στο να αφήνουν εκτεθειμένους τους αντιπάλους τους.

Πορτογαλία (Φερνάντο Σάντος): Ντιόγκο Κόστα, Κανσέλο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Νούνο Μέντες (42’ Γκερέιρο), Ρούμπεν Νέβες (69’ Ράφαελ Λεάο), Ουίλιαμ Καρβάλιο (82’ Παλίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Ζοάο Φέλιξ (82’ Ματέους Νούνιες), Μπρούνο Φερνάντες, Κριστιάνο Ρονάλντο (82’ Γκονζάλο Ράμος).

Ουρουγουάη (Ντιέγκο Αλόνσο): Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Γοδίν (62’ Πελίστρι), Κοάτες, Ολιβέρα (86’ Βίνια), Μπετανκούρ, Βαλβέρδε, Βεσίνο (62’ Ντε Αρασκαέτα), Νούνιες (72’ Γκόμες), Καβάνι (72’ Γκόμες).




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This