Καρδιολόγος Γκολιδάκης: «Μπορεί το Μουντιάλ να επηρεάσει την απόδοση των αθλητών»

Must Read

Ο ειδικός καρδιολόγος και πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Θεσσαλονίκης, Διαμαντής Γκολιδάκης μιλώντας στη “ΔΙΚΗ στο OPEN” αναφέρθηκε στο κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει το Μουντιάλ την απόδοση των ποδοσφαιριστών.

«Εξαρτάται από αυτά που γίνονται πριν και τον προκαρδιολογικό έλεγχο. Η συνεργασία πρέπει να στηρίζεται με τους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Το τρίγωνο της ασφαλούς άθλησης εξασφαλίζει ότι δε θα συμβούν απρόοπτα. Όσον αφορά την καρδιά είναι προφανές ότι όσο λειτουργεί η καταπόνηση αθροιστικά, ίσως βλέπουμε έκτακτα γεγονότα όπως του Έρικσεν.

Εμείς πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτή η υπερκόπωση, αυτή η αθροιστική καταπόνηση επηρεάζει το καρδιολογικό κομμάτι. Έχει μια κατάληξη στη συνολική καταπόνηση του αθλητή, αλλά μπορεί να τον επηρεάσει. Αν λοιπόν το εμβόλιμο Μουντιάλ μπορεί να επηρεάσει την απόδοση των αθλητών, απαντώ πως ναι, μπορεί να την επηρεάσει. Αλλά αυτό έχει να κάνει με το τρίγωνο της ασφαλούς άθλησης», είπε ενώ συμπλήρωσε για το θέμα του ντόπινγκ: «Το ντόπινγκ δεν έχει μονο μακροχρόνιες συνέπειες σε όλα τα όργανα του οργανισμού, αλλά και βραχυχρόνιες. Μπορεί να έχει μεγάλο θέμα στην υγεία του και να καταλήξει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This