Οι απίστευτοι αριθμοί του Κιλιάν Εμπαπέ στο Μουντιάλ!

Must Read

Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή επισκίασαν τα όσα φοβερά και τρομερά έκανε ο Κιλιάν Εμπαπέ, όχι μόνο στον τελικό που έστειλε τέσσερις φορές την μπάλα στα δίχτυα του Εμιλιάνο Μαρτίνες, του καλύτερου τερματοφύλακα της διοργάνωσης, αλλά και τη γενικότερη παρουσία του.

Κι όμως αυτός ο νέος που αύριο (20/12) γίνεται 24 χρόνων μπορεί να ονειρεύεται πολλά περισσότερα. Αν το σήμερα ανήκει στον Μέσι, το αύριο, ίσως και το μεθαύριο, ανήκει σε αυτόν.

Διαβάστε το γιατί.

2ος Γάλλος που αναδείχτηκε πρώτος σκόρερ σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Προηγήθηκε το 1958 ο Ζιστ Φοντέν (13 γκολ). Είναι, επίσης, ο δεύτερος Γάλλος που υπογράφει χατ-τρικ στο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά, πάλι τον Φοντέν, εναντίον της Παραγουάης και στη συνέχεια της Γερμανίας το 1958.

3 γκολ: Έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων που σημείωσε χατ-τρικ σε τελικό μετά τον Τζεφ Χερστ το 1966.

4 φορές στα δίχτυα: Έγινε ο πρώτος παίκτης που σημείωσε τέσσερα γκολ σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού σκόραρε εναντίον της Κροατίας το 2018.

5ος παίκτης που σκοράρει σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τους Βαβά, Πελέ, Μπράιτνερ και Ζιντάν.

8 γκολ: Μόνο ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο έχει σκοράρει 8 φορές σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

10 συμμετοχές σε γκολ (8 τέρματα, 2 ασίστ). Ίδιο αριθμό είχε κι ο Λιονέλ Μέσι. Υστέρησε σε γκολ (7), «νίκησε» στις ασίστ (3). Έφθσαν τον Ντιέγκο Μαραντόνα του 1985 (5 γκολ, 5 ασίστ).

12 γκολ συνολικά. Ισοβαθμεί με τον Πελέ. Μόνο οι Κλόζε (16), Ρονάλντο (15), Γκερντ Μίλερ (14), Ζιστ Φοντέν και Λιονέλ Μέσι (13) έχουν περισσότερα. Μικρός είναι ακόμα…

36 τα τέρματά του με τους «μπλέ«. Ξεπέρασε τον Νταβίντ Τρεζεγκέ στην 6η θέση των σκόρερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This