Με τη βοήθεια ψυχολόγου επιστρέφουν στα γήπεδα οι συμπαίκτες του 20χρονου ποδοσφαιριστή που έχασε τη ζωή του στην Καρδίτσα

Must Read

Πριν δύο εβδομάδες, 20χρονος ποδοσφαιριστής του Καραϊσκακη Καρδίτσας κατέρρευσε στο γήπεδο. Ο πόνος είναι ακόμα νωπός. Στο διάστημα που μεσολάβησε ψυχολόγος μίλησε με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, προσπάθησε να τους βοηθήσει να ξεπεράσουν το σοκ της απώλειας του συμπαίκτη τους.

Οι περισσότεροι διατύπωναν το ίδιο ερώτημα: «Γιατί;». Στις μέρες που μεσολάβησαν πέρασαν όλοι οι ποδοσφαιριστές του ΑΣΜ Καραϊσκακης από ιατρικές εξετάσεις με χρήματα της ομάδας, ενώ στις μεταξύ τους συζητήσεις τόνιζαν ότι η συμμετοχή τους στο τοπικό πρωτάθλημα αποκτά άλλη διάσταση αφού θα παίζουν «για τον Ηλία».

Αυτή την Κυριακή επιστρέφουν στα γήπεδα. Αγωνίζονται εκτός έδρας με τον ΑΟ Ν. Ικονίου και στο ματς αναμένεται η ατμόσφαιρα να είναι συγκινητική.

Ο θάνατος του 20χρονου ποδοσφαιριστή κινητοποίκησε τους συμπαίκτες του σε όλα τα σωματεία του νομού. Σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας με αφορμή τα όσα έγιναν στο γήπεδο Μαυροιμματίου μεταξύ των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών εκφράστηκε έντονος προβληματισμός για τις συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων και κυρίως για την έλλειψη απινιδωτών που αν και υποχρεωτικοί από σχετική ΚΥΑ του 2017 λείπουν από όλα σχεδόν τα γήπεδα αν και με βάση τη νομοθεσία δεν θα έπρεπε να διαθέτουν άδεια σε περίπτωση που δεν υπάρχουν!

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων:

-Επιτροπή να επιδιώξει συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και την Διοίκηση της ΕΠΣΚ για το θέμα της αδειοδότησης των γηπέδων.

-Αντιπροσωπεία να κάνει παρέμβαση στον Εισαγγελέα για το τραγικό περιστατικό και για την αναζήτηση ευθυνών για τη μην τήρηση της νομοθεσίας για την ασφάλεια των γηπέδων.
-Να δρομολοηγθεί η σύσταση Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών, και
-Να ενημερωθούν όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές για την πρωτοβουλία και να συγκληθεί νέα σύσκεψη την Πέμπτη για να υπάρξει ενημέρωση για τις εξελίξεις, όπως και να διευρυνθεί η πρωτοβουλία για την ίδρυση του Συνδέσμου.
Εντύπωση προκάλεσε η απουσία των εμπλεκομένων φορέων όπως η τοπική Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων του Δήμου Καρδίτσας, αλλά και των άλλων τριών μεγάλων Δήμων του Νομού στα γήπεδα των οποίων διεξάγονται τα τοπικά πρωταθλήματα.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This